söndag 21 mars 2010

Vad det är bra med blogg!!!

Vad jag är nöjd med att jag börjat blogga.. Ja både för att jag tycker det är så kul att skriva blogg och för alla olika människor man kommer i kontakt med.. Och vilken hjälp man kan få bara genom att ropa ut vad man vill ha hjälp med.. Igår skrev jag ju om att jag ville gå en fotokurs och så klagade jag över mina brusiga bilder.. Då fick jag en kommentar av duktiga fotografen Pierre som har sin blogg, Pierre Pocs som jag ser på det.. Han tipsade om en annan blogg/sida, Fotograf Oliver Wettergren, där han bl.a skriver om bländare, slutartid och iso på ett lättbegripligt sätt.. Kollade igenom hans sida och hittade en massa matnyttiga tips för att bli bättre fotograf och lära sin kamera.. Perfekt för en nybörjare som mig..

Satt och kollade lite på nätet och hittade en fotoskola man kunde prenumerera på, jag beställde första brevet som man kan skicka tillbaka om man inte är nöjd.. Tänkte iaf kolla vad det är för ngt.. Har ni annars andra tips på just fotoskolor som man kan prenumerera på som inte kostar en förmögenhet så berätta gärna.. Nu skall jag jäklar lära mig min kamera.. Den är en rätt billig kamera men det lilla jag kan är jag ändå rätt nöjd.. Men jag vill ha en annan, fast då vill jag först lära mig mer innan jag lägger dyra pengar på en ny.. För jag tycker det är helt onödigt att köpa en ny dyr kamera om jag inte ens kan med den lite billigare jag har, då lär det ju inte bli bättre bilder med en ny heller.. Och det är mycket man skall lära sig och tänka på med en systemkamera, visst man kan sätta den på automatik och köra med det och få hyfsade bilder, men du kan inte få det där djupet jag vill ha av vissa bilder.. Ja eller hur jag skall säga :-) Och tycker det är onödigt med en fin systemkamera om jag bara skall använda automatiken med för den delen, då kan jag lika gärna använda en kompakt...

Lite fotograferande har det blivit idag.. Igår köpte jag en lökväxt på Willys.. Jag är ju helt kass på blommor, sämre än på kameror ;-), den hette Bridal Crown och är inget jag har haft innan eller heller sett innan.. Tyckte att det såg ut som en fin blomma på bilden som var med.. Idag planterade jag den ute i en kruka.. Den skall tydligen bli 40-70 cm hög, vi får se om jag klarar dem så länge..


Annars idag är det som en vanlig skönslö söndag.. Rester till middag, brukar bli så här, vi äter det som blivit över från fredag och lördag.. Jag har kört Johannes till sin pappa, Amanda ville stanna nån dag till och det får hon ju givetvis, blir ju glad när de vill vara hos sin gamle mor ;-) Patricks yngsta tjej har åkt på kalas men kommer hit sen igen och skall stanna till i morron.. Patrick skall snart på hockey, Olofström-Tingsryd, de kvalar just nu till Allsvenskan.. När han kommer hem skall han köra sin äldsta dotter till sin mamma.. Jag skall ta och dammsuga och torka golven här när Patrick åkt men sen blir det tv-soffan, vet inte vad tv'n bjussar på men det blir jag väl varse när jag hamnar i soffan..
.
En som kan det där med söndagsslöa så är det Gusten och Sassi.. På bilden är det Gusten som slappar i sin säng.. Han håller vakt på sin boll och på leksaksmusen, kan ju vara nån som vill sno dem så bäst att ta med dem i sängen ;-)
Söndagsmys nu alla fina människor och tack för att ni vill läsa min blogg.. Jag tänker inte tvinga er att kommentera men det hade varit väldigt roligt om du gör det..



Ps.. Måste ju tillägga att en timmes promenad är med gjord idag så inte bara slapp för mig ;-) Ds..

19 kommentarer:

Nina sa...

Ja, kommentarer är skoj! :)

Förstår dig med kameran. Har man det som intresse så är det skilnad på kamera och kamera, bilder och bilder. Du är så duktig och tycker det är roligt så du ska absolut satsa på det! Smart att lära dig lite mer först, innan du kostar på dig en dyrare kamera.

Må så gott, jag ska nog se Winter, eller vad det nu var för nåt i 4:an.
Kram Nina!

Malin - Ebbas änglar sa...

Ja men visst är det roligt Mia, med alla nya bekantskaper man får genom bloggandet. Kul att du fick napp ang. fotografering.

Haha, ja Gusten verkar vara rädd om sina leksaker ",
Våran Pelle han brukar ta alla leksaker som han o Sivan får, sen släpper han ner dom i hundarnas stora vattenskål o sen går han därifrån....!?!? Precis som om han missunnar Sivan men själv vill han inte ha!!!! Konstig prick =)

Må så gott Mia & tack för din goa kommentarer hos mig!

Kram Malin

kallebodalantliv sa...

Jag som redan tycket att du tar fina bilder ..kan de bli bättre ? du fångar ju många ögonblick ..vad häärligt det blir när man planterar lite lökar ..jag blir också sugen nu ..får nog med ta en runda till willys ..ha det gott. kram jeanette

Maritha sa...

Jag förstår att du vill utvecklas men du är super duktig redan nu så....

Härlig helg har du haft ser jag med promenader och god mat.

Ha det fortsatt gott denna söndag!

Kram Maritha

hemma hos lilla mej sa...

Vad skoj att du hittat sidor du gillar ang fotografering.Klart att du ska utveckla dej mera .jag tycker att du redan nu är kanonduktig.Skönt med slösöndagar-Förtsätt att ha det gott vännen.Kram Rita ♥

Vitt o Vältummat sa...

Ja det är kul det här med att ta bilder. Jag ska kolla in sidan du tipsade om. Tack för det!
Slö-söndag har det varit här i alla fall:-)
Kram
Åsa

soffie sa...

vaisst är det trevligt med alla dessa bloggare man "lär känna" genom att följa dem.+ alla bra råd och tips man får,
Fin bild på din katt,och knopparna ska bli roligt att se hur fina de blir då de slår ut
ha en toppensöndag

agnetha sa...

Ja visst är det kul med blogg och att man träffar nya bekantskaper. Vad bra för dig att du fick hjälpen som du sökte, fast jag tycker också som någon annan här att dina bilder redan idag är jättebra.
Ha det gott
Agnetha
http://agnetha52.blogspot.com/

Patricia sa...

Tack för tipsen på foto-sidor, jag vill med lära mig mer om min kamera även om jag inte är på långt när lika duktig och intresserad som du är, men lite bättre vill jag bli i alla fall...=)

Och jag tänker som du, varför köpa en dyrare o bättre kamera om man inte kan den enklare varianten man har, för jag ville ju ha en systemkamera för att just kunna ta de där extra fina bilderna, men har inte haft tid att engagera mig så mycket som jag först tänkt...men snart kanske...=)

Ha en skön söndag kväll!
Kram patricia

årstidens bästa sa...

Ja jag kan då absolut INGET om foto!

Tyvärr tror jag dock att din Tazettlök INTE blir den höjden som det står.......
Men hoppas kan vi göra!

Tack för att du alltid tar dig tiden att titta in till mig.
Ha en fortsatt mysig Söndagkväll.

Kram
linda

Godastunder-tokigaidéer sa...

Kan inte annat än att hålla med dig om allt du skriver. KAmeran japp det vill jag ha en ny men är inte heller en hakare på det där med inställningar...kanske jag ska hålla mig tilld en dåliga jag har. Japp rester blir det lätt på söndagen och det var inget undantag idag...Jag tror att det är en tazettlök som du har köpt och vilka härliga bilder du har tagit, du är redan en hejare på det, så du behöver ingen ny kamera.
En liten fråga till dig med en så fin blogg, var kan man hitta alla dessa fina bakgrunder med mönster?

Ha en skön kväll
Kram Anna

nettan sa...

VISST ÄR DET KUL HUR VÄRLDEN KAN KRYMPA MED BLOGG .... JAG ÄR SÅ GLAD FÖR ATT DU ÄR MIN VÄN ... BÅDE HÄR OCH PÅ FB.. EN DAG HOPPAS JAG ATT VI SES PÅ RIKTIGT ... DET ÄR JU INTE SÅ LÅNGT... STOR KRAM n

Uttan sa...

Vad Du hittat....Jätte bra tips.Tack!
Det är ju så roligt att fota.
Övning ger färdighet, heter det ju.

Visst är det kul med Blogg världen och alla goa vänner man fått.
Ganska fantastiskt egentligen :O)
Jag har ju hittat DEJ!!! och är sååå glad för det.

Underbara blommor...ser ut som sådana som jag kallar Narcisser men det kanske det inte är.Ska bli kul och se hur de blir att se ut lite längre fram.

Gusten e för söt alltså...Har en viss kärlek till gula katter eftersom Jag haft det.Men nu är Vi allergiska halva familjen så det går inte att ha någon kisse.

Kul att Du vill tävla hos Mej!

Önskar dej en fin kväll nu ska jag titta på en film som såg ut att vara bra.
Mannen har precis kommit in från snösvängen Vi har fått 2 Dm snö i dag :o(

Kramar!!!

Tina sa...

Hej Mia.
Ja, du har så rätt i detta med bloggandet =)
Lycka till nu med kameran & fotografering. Kommer garanterat gå jätte bra.
Kram Tina

Anonym sa...

Hoppas du lyckas med din blomma, den ser i allafall fin ut på bilden. Här är det P som sköter om blommorna, för antingen dränker jag dom, eller så glömmer jag vattna helt..så hopplös är jag ;-) Mysig han ser ut Gusten! Ha det så gott och ha en go måndag !!! Kram Annika

Signe 1 sa...

Ja visst är det bra med bloggandet, det har lett til så mycket skoj och man har fått så många nya vänner här i cyber!!:-)

Kram Sofia

pierre sa...

Kul att du gillade länken och kul att få en länk till mig :) Jag tycker du diskuterar väldigt förståndigt när det gäller köp av systemkamera. Klart att den tar bättre bilder på automatik än vad en kompaktkamera gör, men knappt värt de extra pengarna, om man nöjer sig med det. Jag kan bara hålla med dig, vad gäller bloggvänner och att jag har dig i mitt följa flöde :)

Ha en bra dag.

Inspiration i vitt sa...

Hej Mia, tack för foto tipsen, ska genast gå in och titta.
En sak som är säker i alla fall det är att det går inte att jämföra en systemkamera med en digital el kompaktkamera, även om du inte kan med några inställningar så får du bilder som inte kan jämföras, de blir alltså sååå mycket bättre,du kommer aldrig att ångra dig vid ev köp. Sen vill man ju utvecklas och lära sig alla funktioner men det kommer med tiden.
Fin lökväxt hos dig, har inte sett den förut.
Kram på dig/ingela.

Inspiration i vitt sa...

jag hör av mig till dig när du lärt dig en massa svåra termer hihi, fö verkar det vara en bra sida du tipsade om, ska försöka traggla mig igen den, instruktioner och manualer är inget för mig och jag önskade att jag orkade med att läsa sånt. kram igen/Ingela.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade