torsdag 4 mars 2010

Måste stoppa förkylningen i dörren...

Hemma är Patrick förkyld och jag känner mig trött i kroppen på ett konstigt vis och har lite smått huvudvärk.. Känns som jag skall få det jag med.. Men jag får INTE bli förkyld nu.. Inte förrän på tisdag kväll iaf.. På tisdag skall jag nämligen in och göra en liten operation, inget allvarligt.. Men nu när jag fått tid så vill jag ju helst kunna ta den.. Och är jag förkyld får jag inte sövas.. Så har ni några bra kurer på hur jag skall undvika förkylning så mottages det tacksamt..

Ikväll har Paticks bror varit hemma och hjälpt oss att koppla ihop en lampa, han är elektriker så det fick bli hans jobb ;-) Han hade sina barn med sig som jagade Gusten så att han till slut valde att rymma ut utomhus tills de hade gått.. Förstår honom, han är inte van att man kånkar runt på honom och jagar honom runt hela huset.. Lillkillen som är tre år har varit jätteblyg mot mig innan och knappt sagt ett ljud till mig innan, men idag så pratade han massor.. Kul!! Han insåg nog att jag inte är så farlig som jag ser ut ;-)

Lamporna Henrik hjälpte oss med är två fönsterlampor som jag köpte på Indiska innan jul.. Men då när de inhandlades så hade jag ju en stjärna i stora fönstret i köket så de har legat sedan dess.. Jag har ju en kontakt över fönstret, liten lampkontakt, och jag ville att lamporna skulle kopplas ihop och sättas där istället för att dra sladdar runt fönstret till en vanlig kontakt.. Jag hade säkert kunnat göra det själv men tyckte det var bättre att nån som kan på riktigt gjorde det.. Och bra blev det.. Det är två gröna glaslampor, kanske lite mormorsstuk över dem men jag gillar dem.. Tog en bild men den blev inte bra så jag gör om det i dagsljus istället i morron så skall jag visa er dem då..
.
Av både Uttan med bloggen Hemma hos oss och av Nina med bloggen Livet i stort och smått har jag fått samma utmaning.. Den går ut på att man skriver sex mer eller mindre knasiga saker om sig själv.. Sen länkar man till sex andra bloggare som kan anta utmaningen..
.
Jag hade jättesvårt att komma på några knasiga saker jag gjort, inte för att jag inte gjort några utan säkert för att jag förträngt dem men jag skall göra ett försök..
.
1. När jag var 16 år så pratade jag en del på Heta linjen och träffade på några fräna människor från Halmstad.. Jag lurade i min mamma att jag träffat dem på ett dansställe (vad de nu skulle göra här nere) och att jag ville åka upp till dem.. Jag fick, på ett villkor, att de hämtade mig och det gjorde de.. Så jag tillbringade helgen i Halmstad med ett gäng som jag eller min mamma inte visste ett jota om.. Men kul hade jag..
.
2. Under samma helg i Halmstad så skulle vi festa lite, jag var ju inte så van vid starksprit men drack gladeligen vilket slutade med att jag spydde över soffbordet hos folk jag inte kände.. Däckade sen och sov så gott..Behöver jag påpeka att jag inte träffat dem sedan dess..
.
3. Jag och en kompis hade tråkigt en lördags kväll när vi var i 17 års åldern.. Dansstället i byn hade öppet men vi var för unga för att gå in men vi stod utanför.. Då kom ett gäng Gotländska killar och frågade om vi ville hänga med dem till Olofström 1 mil bort för att köpa mat.. Glada i hågen hoppade vi in i bilen.. Hade ju kunnat hända vad som men nu gjorde det inte det och vi hade en kul kväll..
.
4. När jag var på Europa tour med Blekinges seniorscouter när jag var 18 år så träffade jag på en italiensk kille vid Gardasjön som hade ett par otroligt snygga jeans på sig.. Jag frågade om jag fick dem och det fick jag om han fick min jeanskjol.. Så vi bytte.. Fast han ångrade sig efter nån timme så då fick vi byta tillbaka.. Men han gick med min kjol ett bra tag iaf..
.
5. När min Amanda var några månader gammal så gick jag med barnvagnen med Amanda i och Johannes på en ståbräda och vår dåvarande hund till affären.. Jag band Yaxi (hunden) utanför och gick in och handlade.. När jag kom hem upptäckte jag att jag glömt Yaxi.. Förvirrad redan på den tiden alltså.. Fick snabbt som ögat vända tillbaka, där stod hon så snällt och bara tittade..
.
6. När jag träffade Patrick så var det på en fest på hotellet i Olofström, vi kände varandra lite sedan innan.. Vi dansade mycket och pratade en del och när vi skulle hem fick jag en puss på kinden och hej då.. Kände att skall det bli något här så får ju jag ta initiativet, så när jag kom hem så letade jag upp mobilnumret till honom på Eniro och skickade ett sms... Och idag snart tre år senare bor vi ihop ;-) Behövs kreativa tjejer ibland för att det skall hända något ;-)
.
Så detta var mitt bidrag till utmaningen.. Nu återstår det att skicka detta vidare till sex personer.. Jag kommer inte att skriva i era bloggar att ni har en utmaning att hämta utan ser ni den här så är den er :-)
Dessa sex bloggar har jag valt:
* Morsan i byn
* Medaljongen
Så ni med dessa fina bloggar, ser ni detta så anta gärna utmaningen men självklart är det ju inget tvång.. Men rätt kul att läsa era tokigheter.. Vill ni kolla in på bloggarna här över så är det bara att klicka på namnen så hamnar ni hos dem..
.
Nu ska jag jobba lite här, sista natten denna vecka och för några dagar framåt.. Går inte på förrän på torsdag nästa vecka igen, ja om jag inte blir tvungen att skjuta på operationen, då sitter jag säkert redan här på måndag igen.. Räcker ju med att vara lite förkyld så får jag inte lägga mig på operationsbordet.. Så håll tummar på att jag inte blir smittad.. Och som sagt, har ni bra tips på hur jag skall undvika att bli smittad av älskade sambon så berätta gärna..

15 kommentarer:

Maritha sa...

Ja vissa saker som man gjorde som ung vill man ju helst förtränga. Ändå så tycker man inte att ens egna ungar ska göra vissa saker och just för att man själv gjort allt så är man orolig för dem. Tack för att du berättade och jag fick skratta lite igenkännande.

Hoppas du inte blir förkyld så du får göra det planerade.

Håller tummarna!
Kram Maritha

Linruz sa...

Håller tummarna att förkylningen håller sig borta.
Kram kram Lina

Nina sa...

Är du hängig så är väl skadan redan skedd, inte mycket att göra, tyvärr. Men jag håller mina tummar att du bara känner dig hängig och är pigg snart!!! Hoppas du får open gjord, för det är ju trist att behöva skjuta upp sånt!

Jag gillade det där med jeanskjolen! Trist att han ville byta tillbaks sen, haha!

Kram och lycka till nu, med att inte bli sjuk!!!
Nina

Tina sa...

Hej vännen!!
Fniss... det va roliga saker du kom på.. när jag gjorde det så kom jag inte på något som va så särskilt konstigt..hihihi.. men nu när jag redan gjort utmaningen bubblar det upp MASSVIS med konstiga & pinsamma händelser.. men nog tur jag ej kom på dem under tiden jag skrev...hihihi...
Jag vill rekomendera dig att besöka en hälsokost butik & köpa dig esperitox, colicin, echinaforce,kan jang eller något annat förkylningspreparat. Det är bra om du tar det INNAN förkylningen brutit ut!!
Lycka till!!
Hoppas din operation går bra vännen. Oavsett om det är en stor operation el liten.. operation är alltid en operation!!!
Ha en underbar helg!!
Varm kram Tina

hemma hos lilla mej sa...

Hihi vad mycket myiga saker du har gjort oskyldigt och gulligt.Vissa kanske pinsamma.Håller tummar och tår att du klarar dej från att bli sjuk.Hoppas din operation går bra.Hos dej gick det inte skriva kommentar i går kväll.Testade men det funkade inte.....Ha nu en mysig fredag vännen och var rädd om dej armkram Rita ♥

Unknown sa...

Hoppas att du klarar dig och lycka till mer operationen. KRAm

Uttan sa...

Så kul att läsa Dina Bravader..

Spännande att få se nya lamporna.
Hoppas verkligen att Du slipper förkylningen så Du måste skjuta upp operationen.Man vill ju få det gjort även om det inte e nått man gärna gör.
Tips mot förkylningen...hm....ju du får försöka låta bli å pussa sambon ;o)

Ha en fin Fredag!
Kram!

Vit som snö sa...

Hihi, vilken utmaning:) Tack för att du bjussar på dej själv!
Kan Jang säger jag!!! O såklart handsprit hela tiden, det är min ständige följeslagare- alltid!
O så håller vi tummarna dessutom!
Trevlig helg! Kram Cilla

oumberligating sa...

Hoppas du överlevt denna sista natt på din vecka och att inte förskylning fick klorna i dig!
Ha en fin Fredag och en Trevlig helg!
Kram ifrån Peter!

Nyanser av vitt sa...

Alla har vi våra lik i garderoben...ha nu en mysig helg och glöm inte att delta i min utlottning
Kram

mo sa...

Håller tummarna, du får hålla dig på din kant ;)...Hm, mycket frisk luft kanske kan hålla förkylningen på avstånd...brukar jag inbilla mig...
Javisst är de söta T o O..de brukar ju vara inne hos syrran rätt mycket så jag har ju träffat dem...Förstår katten, det blir lite likadant här när syster är här med småtjejerna, speciellt minstingen är väldigt förtjust o intresserad av Maila, hon klappar fint o så, men Maila är en ensamvarg så då vill hon ut i trädgården hela tiden när de är här....

Oj, vilken kul utmaning...o inte helt lätt, den ska jag grunna på o ta tag i om inte i helgen så nästa vecka...

Lycka till med operationen, hoppas det går bra...

O ja, bättre tur på promenaden idag ;), kram

morsanibyn http://morsanibyn.blogg.se sa...

Det kan vara farligt att berätta vissa saker ;-)så ungdomarna får reda på det. Har själv fått äta upp en del, de har sagt här hemma att vi gjorde i allafall inte som du, när man blir sur över något dom gjort, hihi ! Vet inte om jag kommer anta utmaningen. Har väl en del att skriva om, men det blir svårare att skicka vidare till 6 st bloggare, för det är väl tänkt att de inte skrivit något själv. Hoppas du inte blir förkyld !
Ha en härlig helg !!! Kram Annika

Sköna o Gröna Ting sa...

Ojojoj.., en utmaning som heter duga:)))
Tror inte ni hade vågat läsa mina tokigheter jag har haft för mig och som jag fortfarande har för mig:)!!!!
Ja.., dina gick inte av för hackor dom i heller Mia.
Heta linjen, jag skrattade när jag läste det.
Tänk vad oförsiktig man kunde vara på den tiden Mia.
Idag vågar man knappt gå utanför dörren utan poliseskort!!!!

För att må bättre igen.., mycket sömn och ett rejält glas pressad juice (4 apelsiner), en bra och enkel kur som brukar hjälpa mig.
Krya på dig...
Kram
Marianne

Trevlig helg förresten....

AkH sa...

Kul att läsa lite mer om dig! Hoppas att du klarar dig ifrån att bli sjuk och att resten av familjen blivit friska! Ha en skön helg!
Kram Anna-Karin
hemochting

VARDAGSLYCKA sa...

Oj!
Tack!
Jag ligger visst efter i min läsning hos dig eft en helg på jobbet! :(
Ska anta utmaningen i veckan.... TACK än en gång!

Njut av vecka 10!
/Kram Lisette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade