tisdag 13 december 2011

Tomtar kryper fram ur vrårna..

Idag är det Luciadagen.. Har ni haft äran att få träffa Lucia och hennes följe idag?? Tyvärr har jag inte gjort det live men jag såg ett följe på tv'n idag.. På programmet Musikhjälpen där SR, SVT och Radiohjälpen samarbeta för att samla in pengar till behövande, där kom ett Luciatåg i förmiddags..
Idag har jag ätit julbord.. Ett litet enkelt men gott julbord som vi som jobbar som assistenter har blivit bjudna på av vår arbetsgivare.. En påse Twist fick vi med minsann, men den får jag nog skänka familjen då jag tänk att gå ner det jag gått upp nu, närmare bestämt 1,3 kilo och det skall jag ner till jul, så inget plockande ur Twistpåsen här..
Idag har tre tomtar till fått lämna vinden och komma ner till en aning varmare breddgrader.. En liten tomte flyttade in i en av mina lyktor och det verkar han himla nöjd med..
 Och de här två fick flytta till ett av köksfönstrena.. Dessa gillar jag.. Köpta i Ullared förra året tror jag.. De verkar med trivas nere hos oss i huset istället för på vinden.. Få träffa lite andra än de tomtar de delar kartong med..
Jisses vad här regnar idag, det bara öser ner.. Jag måste ge mig ut på en promenad i det men sen skall jag hålla mig inomhus på jobbet ikväll.. Jobb ikväll och så onsdag och torsdag dag, sen är det helg och jag är ledig, vilket jag ser fram emot..


Ha nu en fin kväll och njut av mys inne nu när vädret ser ut som det gör där ute..


Varma kramar
Mia

10 kommentarer:

Bella sa...

Mmmm Twist :)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Inte heller jag har fått se något Luciafölje idag, men ska kika på TV ikväll, för det brukar vara repris från morgonen. Det var väl tur att dina tomtar fick flytta ner från vinden, de är ju så fina!

Här har det börjat blåsa för ungefär en timme sedan, det är så det knakar i huset?? Jaja vädret verkar nyckfullt numera.

Önskar dig en fin jobb- och Luciakväll!
Kram,
Regina

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilka söööta små tomtar! Jag som inte ens tycker om tomtar blev helt kär!? Mycket märkligt... Twist låter väldans gott, tror jag måste gå och äta lite av mina julgodisar som bara står och väntar ovanpå skänken... ;)

Kram/ Anna

Lilla Brödhult sa...

Vad mysigt att ni blev bjudna på julbord och twist var längesen jag åt,, söta små tomtar som fått flytta ner från vinden,,, ja idag har jag sett luciatåg med stjärngossar och tomtar, några brukare på jobbet som varje år lussa för personalen, de är så söta och duktiga,,,
Ha det så gott kram Helene

Nina sa...

Klokt av dig att lämna påsen till familjen. Twist brukar lixom bara försvinna av nån anledning ifall man börjar nalla lite... Samma fenomen som Alladin, tror jag ;)

Jag missade Lucia helt igår för jag jobbade em och dom hade firat på morgonen. Men några barn hade glitter eller luva på sig resten av dan och ibland sjöng dom lite mitt i leken :)

Fina tomtar som bor hos dig :)
Ha det så bra!
Kram Nina!

Annika N sa...

Kollade på lucia morgon..mysigt :-)
Vilka fina bilder och tomtar du har. Duktigt att du kom ut, trots regn :-)

Ha en fin onsdag !!! Kram Annika

Monika sa...

Jättesöta tomtar! För mej blev det också TV-Lucia.

Ha det gott!

Kram
Monika

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Tycker nog du ska unna dig några bitar ur twistpåsen jag :O)

Bara Tv-lucia här oxå (förutom vår egen lilla spindelman i lussedräkt ;)

Kram Milla

Ett Vitare Hem sa...

Vart inget lucia för mig igår vinterns äckelsjuka kom och slog klorna i mig igår natt så jag var däckad hela dagen, tyvärr....
Ha en finfin onsdag eftermiddag!
Kram/Lena

katta sa...

Jag ÄLSKAR musikhjälpen och tomtar!! Nu längtar jag efter snöö!!! måtte den komma till jul!
Hur är läget med dig?

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade