måndag 5 december 2011

Hus.... vad skall man med dem till??

Ja det kan man undra ibland.. Jag trivs i vårt hus och vill inte flytta härifrån..... Oftast.. Men just idag hade jag nog nappat på vilket annat boerbjudande som helst.. Var uppe på vinden en vända och ser då mellan två takbalkar att det är fuktigt och angripet av vit gegga som jag tolkar som mögel.. Så såg det INTE ut för ca en månad sedan när vi hade anticimex här.. 
Det är ju bara 2½ år sedan vi bytte taket och vi anlitade snickare då.. De kommer i morgon förmiddag för att kolla på det.. Vi misstänker att det är stormen som flyttat på någon eller några pannor.. Vårt hus är så förbaskat högt så man ser inte taket nerifrån.. Det kan ju vara ett byggfel med, iaf så kan det inte vara så och måste åtgärdas.. Så nu hoppas vi på att antingen går det på snickarnas försäkring eller vår.. Vår går det säkert inte på för innan vi bytte tak så regnade det in och då fick vi inget på försäkringen eftersom vattnet kom utifrån.. Håll tummar nu på att det inte kostar oss en förmögenhet, det behöver vi absolut inte nu..
Nu lämnar vi taket till i morgon..
Denna söta zinkljusstake köpte jag igår på Julmarknaden av Elin som har bloggen Fröken Knopp, hon har också en liten inredningsbutik där jag skulle kunna köpa det mesta..
Kanske skulle ha en till och ha dem på våra sängbord.. Får nog fundera på det.. Jag skall iaf upp till Elins butik en dag innan jul för att kolla vad hon har för julfint..


Nu skall jag kika lite till på tv'n innan det är dags för ett besök i sängen.. Om jag nu kan sova, för jag är specialist på att ligga och grubbla och vara orolig.. Så jag kan tänka att det blir lite taktankar i natt..


Ha nu en fin fortsatt kväll, natt och morgondag..


Kram Mia

10 kommentarer:

Änglarum sa...

Hej hittade till din fina blogg..håller tummarna att någons försäkring täcker tak historien! så trist o lagom till Jul..nu ska jag susa vidare hos dig ;) kramiz Jessica

LOPPISLIV sa...

Hej Mia! Fy vad trist det är med såna "överakningar"...Vårt tak i sovrummet läkte ju in förra året så vi fick byta till plåttak istället, det var inga roliga utgifter alls. Håller tummarna att det ordnar sig för er.

Så söt ljuslykta, en likadan fick jag av min väninna i födelsedagspresent :-) Den står i köket just nu, och jag tycker den är så himla fin.

Ha en mysig kväll. Kramis P

LOPPISLIV sa...

Jag igen...hmmm...kan ju inte stava längre...fniss :-)"överraskningar2 ska de stå! //P

Källeboda lantliv sa...

Ja vad tradigt .. Livet kommer med små överraskningar ibland när man har tillräckligt av annat .. Hus är ett töe egentligen .. Massor av jobb hela tiden ..,varför inte en gammal lägenhet .. Dottern min har precis flyttat till stan i gammal å charmig lägenhet .. Så mysig,,! Då slipper man ju en massa problem med renovering .. Det får vi unna oss när vi blir gamla .. Söta ljusstakar .. Ja Elins butik är en guldgruva .. Kram Jeanette. Kallebodalantliv

Källeboda lantliv sa...

Håller timmarna att taket blir ok så klart .. Kram Jeanette. Kallebodalantliv

lotta sa...

Hoppas det ordnar sig det där tråkiga.... rätt av dig att tända ljus och bara njuta i alla fall. Ha en fin vecka! Kram Lotta

Bella sa...

Fy vad tråkigt! Hoppas att det löser sig till det bästa! Massor av kramar! Ps. Älskar ljuslyktan i zink:) urgullig / Bella

Lilla Brödhult sa...

Ja fy för sådana överraskningar håller tummarna att försäkringen täcker kostnaden,,,,
Ljusstaken är kanonfin och hos Elin finns det så mycket fint,, jag ska med försöka ta mig dit innan jul,,
Ha en fin tisdag och hoppas hoppas att det löser sig för er på bästa sätt,,, kram Helene

Annika N sa...

Ja sån är jag med, grubblar och grubblar när det är något som hänt..
Hoppas allt löser sig och det går på försäkringen. Snygg ljusstake..gillar zink-grejor skarpt..

Ha en skön tisdag !!! Kramiz Annika

Nyanser av vitt sa...

Jag är också en sån som oroar mig. Hoppas verkligen det går att fixa på snickarnas försäkring så ni "bara" får besväret att ha hantverkare där igen.
Lyktan/ljusstaken är verkligen underbart söt.
Sköt om dig vännen
Kram Agneta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade