tisdag 6 december 2011

Nu fick vi fart..

Ja nu blev det fart här hemma skall ni tro.. Snickaren var ju här angående vårt tak och när vi står på vinden och kollar och pratar så kommer jag ganska snabbt på varför det är fuktigt och början till mögel på ett ställe.. Att jag inte kom på det igår.. Korkade jag.. Eller vi kanske, lika korkade både Patrick och jag ;)
Vågar knappt berätta hur korkade vi är men jag står mitt kast så här kommer det.. Vi har en ventil i badrummet som går upp på vinden och skall egentligen gå ut genom taket.. När taket byggdes så byggde de igen den eftersom vi skulle göra ny ventilation som gick ut genom väggen.. Och som mycket annat så har det skjutits fram hela tiden.. Så det går alltså ett rör från ventilen upp på vinden men sedan stannar det ju där, någon cm från taket.. Ja så ni kan ju gissa vad som då händer när man är 6 personer som duschar flera gånger i veckan och fukten måste ta vägen någonstans.. Ja den har landat direkt på takbrädorna och därmed blivit fuktiga.. De är som tur är inte jättefarligt angripna så nu är det till att skrapa bort det lilla mögel som blivit och måla på ett medel som tar död på mögelsporer..
Patrick har idag varit iväg och köpt en ny ventilation som skall upp så fort vi bara kan göra det.. Skall ju borras i väggen plus att det skall dras el till den då vi köpte en med fläkt.. De dagar som vi är utan nu så får fönster och dörr stå öppen så fort man duschat och ventilen har Patrick skuvat åt så mycket det går.. Rätt skönt ändå att det inte var värre, men så korkade med att skjuta upp så viktigt får man ju inte vara, hade ju kunnat bli fuktskador i badrummet med om vi haft otur..
Idag har jag varit ledig.. Skönt!! Ledig i morgon med, iaf det mesta av dagen, går på mitt pass på kvällen och jobbar natten, två nätter sedan ledig i helgen =) Dagens ledighet har bestått av...... INGENTING!!!! i stort sett iaf.. Jag har varit på Utvecklingssamtal med dottern och nu är jag slängd i soffan =)


Bilderna idag är från Luciatåget som kom och besökte Fritzatorpets julmarknad.. det är klass 6 på Vilboksskolan som lussade och Lucian är en kompis dotter.. Föräldrarna visste inte att hon var vald till lucia, den hemligheten hade hon bevarat väl =) Så det blev ju en glad överraskning för dem..


Nu mer tv och soffhäng..


Ha en bra kväll..


Kram Mia

10 kommentarer:

Källeboda lantliv sa...

Tur att det intevar så farligt då .. Ibland så förstorar man upp saker å ting !julmarknaden missade jag .. Det var ju en överraskning med lucian ...ja nu blir det mest soffläge.. Kram Jeanette. Kallebodalantliv

A Cup Of Emilia sa...

Vad härligt med ledighet :) Jag älskar när det inte finns en massa måsten och att man behöver göra någonting :) Ha en fin kväll! Kramar Emilia

Fiffiga Systrar sa...

Hoppsan! Så det kan gå!! Så lätt att glömma men ack så viktigt! Den himla fukten kan ställa till så otroligt mycket besvär! SKÖNT att det inte blev värre!!

Tack för din fina hälsning!

Önskar dig en skön kväll!

Kram Emelie och ELin

Lilla Brödhult sa...

Jippi vilken tur att det inte var värre än så med fukten,,,
Ha det så gott kram Helene

Anette sa...

Hejsan
Skönta att de inte va värre och att ni kom på orsaken.
Ha en fin kväll.
Kramen Anette

Hjortgården sa...

Vi hade samma konstruktion i förra huset - det droppade ner i en liten hink i vindskammaren :)

Vilken vacker lucia!

Kram Maud

katta sa...

Tack det behövdes!!! Stor kram< 3 <3 <3

Min vindsvåning på landet♥ sa...

Hej vännen
Ja i bland vill man inte vara husägare..
Tur att ni såg detta i tid.
Önskar dig en härlig vecka
Kramisar
Sus

Nina sa...

Men oj! Vilken tur att ni upptäckte det innan det blev värre, och vilken tur att ni slapp lägga om taket igen... Hoppas det går bra med det som ska fixas nu så det funkar med duschningen sen, utan problem.

Ha en fin dag och var rädd om dig!
Kram Nina!

jeannette sa...

Hej vännen
Va bra att ni hittade felet och att det inte blivit värre. Glöm nu inte fixa det innan vintern slår till ordentligt ;). Hoppas du nu får en fortsatt bra vecka. Kramar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade