lördag 3 december 2011

Jul i vårt hus!!!

Nu har vi verkligen tjuvstartat med julen här hemma.. Igår fixade jag till första julskinkan för i år, behöver jag berätta att jag älskar julskinka?? Igår kväll gjorde Patrick Janssons, stekte köttbullar och prinskorv.. Mmmmm så gott allt detta var.. Fick lite kommentarer på FB om att vi var tidigt ute, kan tyckas men det är ju gott och varför vänta?? Och så jobbar jag ju 8.30-21.00 både julafton och juldagen plus lillejulaftonskväll, så bäst att passa på att jula lite med familjen medan man kan =)
I vårt vardagsrum har nya gardiner kommit upp.. Merry Christmas står det på dem.. Och fantasilös som jag är så ser de likadana ut som de som hängde där innan, men jag gillar detta stuket.. Och bevis på att jag är fantasilös ser man om man är hos oss och kikar in i sovrummet som gränsar till vardagsrummet, där hänger exakt likadana gardiner som dessa.. Men jag hittade ju inge jag ville ha mer än dessa så det fick bli två par plus de kuddarna ni ser i soffan.. Jag hade tur med som hittade detta på Jotex rea och än mer tur att jag fick 40% på en vara och 20% på resten fast att det stod att man inte skulle få det på reavaror ;)
Så här ser våran lampa i trapphuset ut när den skiner på kvällen.. Jag gillar den jättemycket, ger ett härligt sken.. 
Idag har jag bakat saffransskorpor.. Är det gott eller är det?? Så himla gott är det och så enkelt att göra.. Detta receptet är hämtat ur Leila Lindholms bok A piece of cake.. Och vill ni ha receptet så lägger jag det här under..


Ha nu en fin söndag och njut av att vara just DU!!


Kram Mia


Mammas supergoda saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

 

7 kommentarer:

Bella sa...

De där skorporna tänker jag göra! Ser grymt goda ut!

Mamma Z sa...

Visst är det härligt med inspirierande möten? Som ger något? Bara om det är en liten tanke som väcks till liv och får gro..att man hela tiden utvecklas en smula..

Jag var själv på det idag, fast i ett annat sammanhang. En föreläsning som jag sannerligen behövde och tror att det var menat att jag skulle på..
Känslan hos mig är en annan idag..

Adventshälsningar så hä ri natten :-)
/mamma Z

Anna sa...

Lika bra och vara ute i tid när man har såna arbetstider som vi.

Snygg lampan är, är den av rotting?

Saffranskorpor måste testas!

Ha en bra söndag! kram

Nina sa...

Nån dålig fantasi tycker jag ju inte att du har. Jag blir så sugen på att börja få lite ordning när jag ser hur fint ni har. Men... nån gång, kanske ;)

Låter gott med dom där skorporna..

Ha en fin 2:a Advent!
Kram Nina!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så härligt att komma igång med allt julmys. Här avvaktas det och det känns som vi måste klara av dotterns 18-årsdag först innan vi tar itu med julen...

Önskar dig en fin andra advent!
Kram,
Regina

Västbacken sa...

Mums med julmat! Jag är alltid ute tidigt med julen och jag bara sånt jag tycker om.

Kram

Lotta

Lilla Brödhult sa...

Ja det stuket på gardiner gillar jag oxå och vad gör det att det hänger likadana i flera fönster,,, Lampan är kanonsnygg:)
Ja jobbar man hela julhelgen så får man passa på att ha lite julmys tidigare,,,
Söt lykta du hittade idag:)
Ha det så gott kram Helene

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade