tisdag 17 april 2012

JAG BLIR GAAAAALEEEENNNNN!!!!!!!

Varför, varför, varför!!!! Jag fattar det inte.. Hur fasen skall jag kunna sluta???? Jag behöver ta mig tusan vård!!!! 
Ja nu finns det säkert några som håller med om att vård det behöver hon, jag menar det är ju långt ifrån alla som gillar mig och säkert tycker att jag är en märklig prick, men det är inte den vården jag själv tycker jag behöver  ;) Utan mitt sockerberoende behöver jag hjälp med.. Jag skulle ju i 9 dagar vara utan sötsaker.. Hur har det gått då?? Åt helvete rent ut sagt.. 
Finns det sötsaker i närheten så säger min hjärna helt tvärtemot vad jag egentligen vill och kroppen lyder hjärnan och det slutar med att jag stoppar i mig och får sedan ångest över det.. Men trots ångesten så är jag där igen efter en stund.. GAAAAAAHHHHHH!!!!!!!
Jag blir så ledsen på mig själv och i och med det så kommer mitt dåliga humör och det kan vara jobbigt att vara omkring mig och även jag själv tycker det är jobbigt att vara mig..
Jag har nu i snart en veckas tid ätit minimalt med kolhydrater, de flesta dagarna ha det inte kommit varken bröd, pasta, potatis eller ris in i min mun.. Många som tycker jag skall köra så för då försvinner sötsuget.. Jaha??? När då??? För jag tror jag har mer sug än någonsin nu och då kan ni tänka att jag hade massor av sug innan och nu är det ett helvete.. Och jo, jag har testat kromtabletter och nej, det hjälper inte heller..
Det jag skulle behöva är en egen lägenhet, där någon kommer med det jag skall äta under en dag i taget, inte ha tillgång till pengar, och inte jobba på ett bra tag.. Då kanske jag skulle klara ut det.. Då hade folk sluppit vara omkring mig och jag hade kunnat klättra på väggarna i min ensamhet..
Igår kom min arbetskamrat som skulle jobba natten med 2 STORA godispåsar som han fått av chefen till oss.. *SUCK* Så ikväll står de påsarna och skriker efter mig.. Jag skall göra ett seriöst och gott försök att inte röra dem.. Hade jag kunnat hade jag slängt dem i soporna men nu är det ju inte bara jag som jobbar där så det kan jag ju inte göra.. Det värsta när det gäller just sötsaker på jobbet är att jag jobbar ensam på mina pass, hade jag haft en jobbarkompis där hade det varit enklare..

Så nu skall ni få slippa mitt sötsaksgnäll =)

Ha nu en bra dag.. Här skiner solen nu men jag vaknade upp till ett vitt vinterlandskap, men det lär försvinna i solens sken idag..


Kram Mia

14 kommentarer:

Nina sa...

Men ååh, vad jobbigt :( Jag har ju inga råd och du har säkert testat allt, men jag fick iaf hjälp av en dietist på vc vid ett tillfälle.

Nåja, en extra kram ska du få av mig iaf!
Kram kram!
Nina

oumberligating sa...

Säger som Oscar Wilde:
"-Det bästa sättet att få ordning på sina lustar är att ge efter för dom!"
Ja, det har blivit Oumberlige Peters motto också...allt blir så jobbigt annars!
Ha en fortsatt fin vecka!
PS: Dessutom är socker inget gift, det är kemikalielobbyisternas förtjänst att alla tror det!
Alla ersättningpreparat av kemisk karraktär i totalgiftiga, hur kan de då var lagliga undrar kanske vän av ordning!
Den som tror att det är "klokhet" som segarar har blivit grundlurad! (ler)
Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Den som äter godis strider icke!

Pernilla Be sa...

Det bästa sättet att mota suget är att äta mer protein. Du äter kanske för lite? Om man äter tre relativt huvudmål och tre mellanmål så blir man aldrig varken vrålhungrig eller proppmätt. Kämpa på! Vi viktkämpar ger aldrig upp :)

kram, pernilla be

Annelie L sa...

En omprogrammering av hjärnan efterlyses....Vet inte var eller hur de genomförs, men jag är också i akut behov av en sådan.

Helst skulle jag vilja kunna äta med vett och balans, lite gott och sött ibland och där i mellan äta nyttigt och bra och vara nöjd med det.
Att slippa denna evinnerliga strid inne i hjärnan där alltid(nästan)suget vinner och de goda förutsättningarna bara rinner ut i sanden.
Lycka till vännen och bestäm dig du för att ta tre godisar i natt, fördelat under hela natten, då kanske du klarar dig utan att vräka i dig.
Bättre med ett beslut om ett litet sötintag och lyckas en ett total stopp som kanske kommer att misslyckas, med dåligt samvete som följd, som gör att du äter ännu mer för att du ändå har misslyckats.
Lycka till vännen <3
Kram Annelie

Maritha sa...

Fy vad jobbigt med sötsuget och tyvärr kan jag inte ge så mycket råd. Min diabetes gör ju att om jag håller mig från kolhydrater så håller jag mina värden jämnare men visst kommer sötsuget ändå ibland fast inte så ofta, får jag sockerkänning så blir jag OTROLIGT sötsugen!!!!

Men motivationen att hålla mig från det som är bäst för mig har jag jobbigt med just nu :o))
Idag fick jag en känning och åt socker men det jag bakat har jag hållit mig ifrån och det är tackvare dig faktiskt med din 9 dagars att låta bli :o))

Styrkekramar i massor till dig som jag tycker är en mysig prick <3

Maritha

Min vindsvåning på landet♥ sa...

Ja du om man visste hur man skulle göra... Jag är precis likadan.
Förstår inte att man bara kan ta 1 godis & vara nöjd. Min granne & jag ska försöka hålla koll på varandra sen en vecka tillbax. Har Inte låtit bli sötsaker. Igår bad mannen mig köpa mjölk med hem. Vad gjorde jag köpte godis som jag gömt i städskåpet. Vem lurar man.. Varför är det så svårt.. Fast när jag började på viktväktarna för 2 år sen & gick in för detta Så hade jag choklad i en skål Tog 1 om dagen Åt nog bättre då & mer gämnt över dagen. Önskar dig lycka till vännen
Kramisar
Sus

Källeboda lantliv sa...

Ja inte lätt .. Ju mer du tänker på det .. Desto värre tror jag det blir .. Tillåt dig att äta lite sött om du vill .. Fast bara lite .. Då tror jag att det går bra .. Jag brukar tänka på hur illa jag kan må efter för mycket godis .. Då brukar jag inte äta så mycket .. Må bra och sluta tänk så mycket på din vikt ..du är fin som du är .. Var nöjd ! Kram jeanette

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Hej Mia!
Förstår att det är jobbigt. Jag har vanan inne på mörk choklad. Helst en riktigt god från chokladhuset i Mora där det finns i massa olika smaker. Nötter, mint...
Mörk choklad går ju inte att äta så mycket av, man stillar sockersuget rätt snabbt.

Lycka till!!
Kramar Milla

Vita Falkens Lantliv sa...

Suck..så jobbigt med detta sug, om det är någon tröst så har du en till här med samma problem :(

Kram Susanne

Viola sa...

Det är inte lätt det där, men när jag trappar ner så brukar jag ta en näve russin, hjälper mig med sötbegäret, kram

Hem och Lycka sa...

Känner såväl igen mig.. Kram Mia

Nyanser av vitt sa...

Men söta Mia vad är det som händer :O)Du får helt enkelt inte ha sötsaker hemma....
Taktil massage är underbart. Jag försöker gå då och då. Ta upp det igen. Du kan väl ta emot lite kunder också.
Sköt om dig och ge f-n i godis nu :O)
KRAAAAM Agneta

Vardagens guldkorn sa...

Förstår hur du känner, min karaktär när det gäller godis är precis lika dålig! Men vi kämpar på!

När det gäller flädern, visst är den fin även om den är oäkta. Som tur är har jag 3 riktiga buskar som jag kan göra saft på =0)
Hoppas det går bra att jobba, trots godiset ;0)
Kram Linda

Jenny sa...

Hej Maria,
Fy vad jobbigt det låter..har själv väldigt svårt att stå emot socker o sötsaker oxå..jag försöker köra vardagarna nyttiga och så får jag äta godis på helgerna.
Ta en dag i taget o kämpa på!

Kraam Jenny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade