torsdag 21 maj 2009

En solig Kristi himmelfärdsdag!!

Idag har det varit en härlig dag med mycket sol.. Molnen visade sig ibland men i det stora hela har det varit en fantastiskt fin dag..
Jag har inte gjort mycket idag heller *skäms* På fm/tidig em satt jag ute i solen och läste en bok och när sambon kom hem från marknadsbestyren så tog vi i en fika i solen..
Efter fikan så började sambon slipa på vår ytterdörr som ser för gräslig ut.. Det har suttit en skylt på den så det är ett stort märke efter den.. Tyvärr fick han inte bort det så nu överväger vi om vi skall måla den eller ev göra en snygg skylt och sätta där.. Jag hade ju helst velat byta dörr men det får vänta ett tag.. Jag skulle vilja ha en snygg vit dubbeldörr.. Vi har gamla foton ¨på huset när det var ganska nybyggt, runt -36, då satt det dubbeldörrar på huset och det är så jäkla snyggt.. Å andra sidan så var fasaden reviterad oxå och det är ju med himla snyggt.. Hade vi haft råd så hade vi reviterat det igen.. Men vem vet, en vacker dag kanske vi känner att det är just det vi vill lägga pengar på.. Just nu är det en massa annat som är så mycket viktigare som att taket skall bytas och det är ju på G.. Vi måste oxå byta fönster och jag hoppas på att vi kan börja med det nästa år, börja med övervåningen först.. Inne har vi med en del som behöver göras för att det skall se snyggt ut.. Vi har tex en hall uppe och väggarna i trappen upp som måste göras ngt åt.. Där är det bara en gammal fördärvad tapet som hänger.. Där vill vi sätta vitmålad panel så man får det ganska underhållsfritt.. Det är så högt till tak där så man vill ju gärna inte klättra med tapetvåder med jämna mellanrum..
Ja ja, nog om huset..
Idag har jag tagit mig i kragen och rastat mina stavar med..

Jag gick till motionsslingan som ligger en bit ifrån huset och började gå där med en ljudbok i öronen, jag gick i rask takt och lyssnade intensivt på boken.. När jag kommit en bit in på slingan så såg jag ngt på marken.. Huuuuga!!! Det var en orm.. Ja egentligen var det "bara" en kopparödla men jag gillar inte dessa ringlande saker trots att de inte är farliga.. Jag tvärnitade och vågade inte gå förbi den.. Det kom en tjej joggandes och jag varnade henne, hon sa bara ja igår såg jag 4 ormar när jag sprang här.. Fy fasen!! Jag kommer inte att gå där när det är varmt ute.. Idag tog jag en annan runda som kändes lite mer ormsäker så det blev en bra runda iaf..
Nu ikväll har vi grillat.. Fy tusan vad det är gott med grillat.. Idag blev det flintastek med klyftpotatis som jag gjort i ugnen tillsammans med lök, paprika och champinjoner och så sallad till det.. Jag åt alldeles för mycket som vanligt.. När tusan skall jag skärpa till mig?? Nu har det gått för länge som jag har slarvat med matintag och med godis/kakor.. Jag behöver en Anna Skipper hemma som piskar på mig.. Men jag har väl bara mig själv att jobba med så det är till att sätta igång med det.. Jag vill ju inte gå upp de 11 kg jag lyckats gå ner och det är ju ca 10 kvar att kämpa bort.. Dessa eviga kilon.. Men jag vill må bra och det gör jag inte med mig själv just nu så det är bara att kämpa vidare och hoppas på att rätta kämparglöden återkommer..

Nu sitter jag på jobbet, natt 1 av 4, och skall göra till i morron bitti kl 8.19 sen skall jag få hem och sova.. Vilket jag ser fram emot..

Nu önskar jag er en bra natt och en härlig fredag..

Kram

Mia

6 kommentarer:

Fredrik Jacobsson sa...

*ler* får hejja undan på dig vännen så når du ditt mål en dag, vem skulle inte behöva en eller två stycken anna skipper ? :) men att kämpa dåligt är bättre än att ge upp totalt. :) du kan och du klarar det :)

Patricia sa...

Här är det perfekt sov-väder idag...regn och grått...hoppas du med har bra sov-väder.. =)

Vi har ju nyss tapetserat trapphuset och det var liiiiite bökigt på vissa ställen, den längsta tapetvåden var över 5 meter lång!!!...men det fixade vi utan problem gubben och jag...men byggställning krävs... =)

Hoppas du sover gott nu!
Kram Patricia

Nettan sa...

Hej
en fin och inspirerande blogg du har men tyvärr lite svår läst då texten upplevs som sudd
ig...och lite liten... ha ett gott natt pass kram ÄNNU EN NATTIS ARBETARE../ NETTAN

Nettan sa...

klart jag tittar in igen....ha ett gott nattpass..kram N

moonroose sa...

Mej Mia!
Kikar in till din blogg, den du satt med inatt.

Hade reagerat likadant som du fast det "bara" var en kopparödla, ja hua mig för dessa ringlande saker. Visst är det skönt med raska prommisar till skogs, gärna med en spännande hörbok, då kan ju streckan gärna bli längre än man räknat med.
Grillat är för underbart gott, blir lätt att man äter för mycket.
Behöver också ha en Anna Skipper hos mig.

Arbetsnatten har gått bra, städjobb men annars lugnt och några timmars sömn blev det under fm.
Ledig nu över helgen och går inte in förrens på tisdaggnatt, gott!

Hoppas du får en bra arbetsanatt, fyra på raken, är det inte tufft?

Ha det gott!
Kram Yvonne N

MO sa...

Usch ja ormar är inget för mig.....vid skidbacken finns det många ormar, som inte är kopparödlor o jag vet inte vad det är för några för jag ger mig inte tid till att kolla efter för noga....

Har precis kommit hem från marknaden, var nere en sväng med syrran o hennes familj. Barnen var nere med sina kompisar o maken var trött efter allt renoveringsgrejs..När jag kom hem vid åtta var alla barnen hemma, skönt..mötte en del påverkade fjortisar på väg hem så jag är så tacksam att jag slipper sitta o vara orolig inatt....

Ha de fint, kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade