fredag 21 maj 2010

Taxichaufför, utmaning och shopping :-D

Jag startar dagens blogg med utmaningen jag fått av Git med bloggen Ljuvligt lantligt.. Utmaningen går ut på att greppa första bästa bok, leta upp sidan 15, ta det sista ordet på den sidan, googla bland bilder och ta den första bilden som blir och lägga ut den på bloggen.. Boken jag hade närmst var den jag nu läser, Ett cp-bra liv av Jonas Helgesson, en för övrigt mycket bra och tänkvärd bok.. På sidan 15 var sista ordet försynt och det var denna bild jag fick, försynta möss..

Skickar nu utmaningen vidare till: Patricia mitt i livet, Livet i stort och smått och Hemma hos oss...

Så min dag då.. Jag startade den med att vara taxichaufför åt sonen till skolan och det för att jag skulle hämta honom vid 14-tiden för färd till Växjö där han skulle med bussen för färd mot Jönköping där hans tjej är hos sin syster.. Men på förmiddagen fick jag ett mess om att han slutade 12 så jag fick hämta honom då.. Men innan dess var jag ute på en promenad och som oftast så hade jag kameran med mig, och här kommer ett par bilder från den färden..





Strax efter två så hämtade jag och Johannes Amanda och sedan körde vi till Växjö, 10 mil enkel resa, för att lämna av honom vid bussen.. Tyckte han behövde lite mat innan färden så vi gick till McDonalds.. Jag har kollat på Vikt väktarna innan vad en sallad ger i pro-points och åt jag enbart sallad med grillad kyckling utan dressing, krutonger och bröd så ger det 5 pro-points, så det åt jag.. Amanda tog mitt bröd och mina krutonger.. Jättemätt blev jag ju inte på det men jag höll mig lagom mätt ett tag, tills jag kom hem..
Efter Johannes åkt så gick Amanda och jag en liten shoppingrunda, hon skulle köpa löshår.. Löshår hittade hon och hon köpte två par byxor och två linnen med.. Jag köpte en väska till jobbet, ett armband och dessa två muggar.. Hittade dem på Indiska.. De hade dessa och två andra sorter som var lika snygga, men det blev dessa.. Jag gillar dem, så nu står de på min hylla i köket.. Drack nyss te ur den ena men man skulle lika gärna kunna ha dem som frukostskål..



Vilket pissväder här har varit nu ikväll.. Verkligen synd för här i byn är årets marknad med tivoli, Holjemarknad, startade idag och avslutas på söndag.. Det är Lions som ordnar det var år, Patrick är ju med i Lions så han kommer att tillbringa nästan all vaken tid där nere.. Jag hämtade honom vid 18.30 då han var dyngsur.. Hoppas vädret är bättre i morron..
.
I morgon skall jag, Amanda och min kompis Anna till Bankeryd som ligger strax utanför Jönköping.. Vi skall på Tjejkväll som Scandinavian photo ordnar.. Så lite småkurser i fotograferandets konst bl.a.. Skall bli kul och något kanske vi lär oss.. Om inget annat så skall det bli kul med en hel dag med älskade dottern och bästaste vännen.. Det slutar 19 och sedan skall jag köra Anna in till Jönköping och sedan raka vägen mot Olofström, jag skall jobba direkt när jag kommer hem..
.
Ha nu en god natt och en underbart bra lördag.. Vi ses sent i morron kväll/natt..





10 kommentarer:

Anonym sa...

Skitsnygga muggar, hade passat bra i mitt kök som har lite ljusgröna detaljer. Fina bilder :) Ha en härlig dag med dottern och väninnan !!! Kram Annika

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej! Vilken rolig utmaning du fått. Tänk att det kan bli precis vad som helst av detta....

Kan trösta dig med att jag allt är taxichaufför jag med (till barnen alltså).... :o)

He nu en fin helg och sköt om dig!

Kram
Måd

Gårdsromantik sa...

Du är ju värsta taxichaffisen - men så är det ju att bo på landet :-)

Kram Maud

Roses & Angels sa...

Hej hej! Hoppas allt är bra med dig? Är inne en snabbis och kollar läget. Nu har sommarvärmen då kommit, härligt. Här blommar allt snart nu. Ha en fin lördag. Kram

Hem och Lycka sa...

Kul med tjejkväll! SP, där jobbar ju min man extra :-)

kram Mia

Anonym sa...

Jättesnygga koppar du köpt ! härlig grön färg ...ja visst är man en taxi hela tiden jag känner igen det ..suck ! jag önskar dig en trevlig helg ..kanske syns vi på marknaden ..vem vet !ha det gott ..kram jeanette.kallebodalantliv

Hanna sa...

Ha en fortsatt bra pingsthelg.
Kram
Hanna

Tjohalia sa...

Å, vacker tulpan du har fotograferat!
Söta gröna muggar!

Jag är ensam i familjen som har körkort, så jag är familjens taxi. ;-)

Trevlig pingst!
Kraam!

Uttan sa...

Kul utmaning klart Jag tar den...fxar den i morgon...hmmm inte så lätt.

Så sköna gröna koppar Du köpte.Härligt till kaffe the och soppa också.
Vi har haft toppen väder och så nu när jag skulle ut och vattna så upptäcker Jag att regnet vräker ner.

Tjejkväll.vad kul den låter att vara!
Ha en fortsatt bra Helg!
Kram!

Nyanser av vitt sa...

Hej Miavännen
De där muggarna är ursnygga tycker jag. Bankerydsbacken efter Jönköping är den värsta på hela Vätternrundan :O) så det vet jag var det ligger
Sköt om dig!
Kramis Agneta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade