torsdag 5 augusti 2010

AJKEA!!!

Japp så blev det idag.. En tur till Älmhult där det kända varuhuset finns.. Kamprads imperium.. IKEA alltså.. Vi handlade bland annat kökslampor.. Två styck sådana här.. Har kollat på dem ett tag fast mest i bloggar för tröga jag har ju inte fattat att IKEA hade dem.. Så två sådana skall få hänga över vårt köksbord..

(Bild lånad på ikea.se)

Jag glömde att berätta om mitt projekt igår.. Så en liten lögn drog jag ju då när jag skrev att jag inte gjort något, men glömde bort det totalt.. Vi for iväg till färgaffären i grannbyn och köpte vit grundfärg och vit färg.. Vad jag skall måla?? Jo vår otroligt fula ytterdörr.. Vill egentligen ha en ny dörr men vi väntar lite med det, fönstrena måste bytas i första hand och det är dyrt nog.. Så måla den får det bli nu.. Grundmålade den igår och har målat första omgången idag.. Minst två gånger till får jag nog måla.. Men eftersom det är 24 timmars torktid så får jag måla en omgång per dag, men till helgen är den klar.. Sen har vi en dörr till (köksingången) som skall ålas.. Den används inte men den syns mot vägen så jag vill ju den skall se snygg ut.. Där skall det med bli en ny dörr så småningom och ett soldäck skall byggas där nån gång i framtiden.. Lite i taget får man ta, eller iaf vi :-)



En lång cykeltur har det med blivit idag.. Så skönt att röra på sig lite och så himla välbehövligt, både för kondisens skull och för att volangerna skall bli mindre.. Nu är det ju hårda bud som gäller.. Denna veckan så kör jag enbart middagar med recept från en vikt väktar kokbok och idag blev det Färsfyllda Wraps till mig.. Smarrigt var det!! Och ikväll precis som igår blev det fruktsallad med lättglass, inte så dumt det heller.. Så jag hoppas jag kan hålla denna diet nu så vikten minskar lite i taget..

.
Ikväll har jag skålat med 2 dl cider (3 pro-points) tillsammans med Ernst.. Fy attan vad hyttan blir fin.. Där hade jag inte tackat nej att bo, så fantastiskt vackert.. Och vad inspiration man får, tänk om jag bara använde inspirationen med ;-)
.
I morgon skall jag köra Johannes till Kyrkhult till "hans" frissa och då tänkte jag att jag skulle köra till Hörnsjöns plantskola både för att se om jag hittar någon fin växt och för att kika in i den fina lilla inredningsbutiken som Elin med bloggen Fröken Knopp står för, men jag har läst att hon är ledig så henne träffar jag inte där i morgon.. Men hon bor granne med mina föräldrar så vem vet, kanske ser henne där sedan för jag tänkte ta till dem med en runda i morron..
.
Ha nu en bra natt så ses vi säkert i morgon antingen i era bloggar, här eller på båda ställena :-)


9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon Mia.
Du är så duktig med din diet, skulle behöva en sån idag. Var på kräftskiva igår, blev både för mycket mat och dryck (känns nu eftersom jag måste upp tidigt idag) Har missar tre Ernst på raken, det får jag ta igen. Den lampan är fin, snyggt och hänga två i köket. Ska måla ytterdörrar och byta markiser här också, skulle ha gjort det i våras. Det är ju roligt med en fin ytterdörr, det kommer du få nu.
Ha en fin fredag
Kramar
AnnaMaria

Tina sa...

Hej Mia!!
Ojojojoj... här har det hänt mycket =)
Vilka fina lampor du köpte!!Kommer nog bli kanon!!
Att måla dörren är ju en toppen ide. Dörrar är allt annat än BILLIGA!!
Det kommer säkert bli jätte bra det oxå!!

Lycka till med dina goda middagar. Tycker det lät jätte gott det du ätit hittills =)

Tack snälla för att du tog dig tid att rästa på mina bågar! Betyder jätte mycket för mig!

Önskar dig en underbar helg.
Kram Tina

EM sa...

Nu fick jag en inspiration att måla vår ytterdörr som är sönderklöst av div husdjur som vill komma in...ibland är det bra att dom knackar på, men färgen...så det ser ut. Hua.
Lamporna är jättefina, visste inte heller att dom fanns på ajkea.
Lycka till med dina måltider.
kram elsamarianne

Made in Persbo...Carina sa...

Hej hej,

Det kan inte vara helt fel att tvätta mattor i sjövatten heller :))) Låter underbart!....liksom din långa cykeltur. Här skulle det behövas röras på fläsket en hel del men regnet vräker ner och jag sitter inne och tröstäter istället :)

Visst blir hyttan som Ernst grejar till helt makalöst vacker! Skulle vilja flytta in bums!

Kram, Carina

Nina sa...

Oj vad du pysslar och har dig :) Sen får vi bilder va?!! Låter kanonfint iaf.

Ha det få bra!
Kram Nina!

Mitt smultronställe sa...

Hej hej!!

Hade också gärna bott i hyttan... Gillar det.
Han är verkligen duktig!!

Hoppas du har en bra helg, kram Camilla

Uttan sa...

Jo IKEA har mycket fina saker och alltid hittar man nått mer även om man bara ska köpa värmeljus.
Lamporna blir kanon.
Ernst ja..oj oj säger Jag bara Han har verkligen lyckats än en gång det blir verkligen super fint i Hyttan.Ja Du där skulle Jag också
kunna tänka Mej att bo men har funderingar över hålet i golvet på vintern måste det väl bli dragigt och kallt.Men vad gör de.


Kramar!

petra sa...

Aj aj aj jag kom just på att jag missade ju Ernst igår, vi var i Halmstad och badade sen tog vi en tur till Ullared och var hemma sent.

Måste in och kolla om man kan se det på nätet. Det blir hur fint som helst i hyttan.
ha det bra
kram

agnetha sa...

jasså den lampan finns fortfarande kvar. den är snygg jag har den ute på vår inglasade altan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade