fredag 6 augusti 2010

Städa, städa varje fredag...

Städning har stått på schemat idag vilket var välbehövligt.. Det har fått stå i skymundan allt för länge.. Men nu är det dammtorkat, dammsugit och golv torkat i nästan hela huset.. Barnens rum får de själva städa men resten tar jag.. Fönstren hade med behövts men inspirationen till dem har inte infunnit sig och det beror nog på att vi snart skall få nya.. Eller få, det var ju att ta i, de kostar ju en del.. Men snyggt kommer det att bli och så himla skönt att kunna titta ut utan att en person som går förbi ser tjock ut på vartannat steg och smal ut på vartannat.. Vi har gamla flytfönster och de är inget kul att titta ut igenom plus att de är otroligt slitna, repor i osv..

Jag har också hunnit med att köra till Kyrkhult idag.. Johannes skulle till frissan där.. Medan han var och klippte sig så körde jag till Hörnsjöns plantskola.. Där köpte jag en krysantemum och så en annan blomma som jag redan glömt namnet på.. Jag är kass på vad växter heter, bara de är vackra så bryr jag mig inte om namnet :-) Jag var oxå inne i lilla inredningsbutiken och shoppade.. Hittade massor men kom ut med två saker, tyvärr får ni inte reda på vad eftersom jag skall ge bort den ena nästa vecka.. Och jag köpte en likadan till mig själv med.. Men fin var den..

En runda till mina föräldrar gjordes med innan jag skjutsade Johannes till hans pappa och jag körde hem för att äta god bakad potatis..

Lamporna vi köpte igår på IKEA har nu kommit upp ovanför köksbordet men tyvärr hade jag inga glödlampor, iaf inte två som var likadana.. Eftersom de syns så tydligt i glaskupan så vill jag ha likadana i båda och helst sådana i klarglas.. Får inhandlas i morgon och då skall jag plåta hur det blev med..
Målat ytterdörren har jag ju med gjort idag.. Andra gången efter grundfärgen och det behövs nog ett par gånger till.. En gammal dörr som inte varit behandlad på de senaste åren så den är torr som fnöske.. Men efter helgen är den klar och nästa dörr skall påbörjas :-)
.
Nu är det jobb för mig som gäller i helgen.. Natt 1 av 3 nu, så jag vet vad jag skall göra i helgen.. Sova till ut på eftermiddagen, ut och promenera, slappa i soffan eller på altanen och sedan tillbaka till jobbet.. Så ser även nästa helg ut, jobbar två på raken.. Men det funkar även om jag så klart hellre hade varit ledig..
.
Bilderna idag är plåtade med close-up filtret på.. Sländan åt på en flygmyra, svårt att se men det var rätt kul att studera det genom kameralinsen :-)
.
Njut nu av natten och lördagen..7 kommentarer:

SoCal Helene sa...

Vad duktig du är!! Här är det lördagar som gäller för att städa och handla för veckan som kommer. Hinner inte med det under veckorna, jobbar långa dagar och borta 11-12 timmar om dan med pendlandet till och från jobbet, urk!
Blir inte lite avis på dina bilder, kul med nya linser och det till kameran. Hoppas att natten har gått bra och att du får dina timmar att sova när det är dags!
♥ Helene

hemma hos lilla mej sa...

Vad duktig du är.Jag ska ixa och greja idag.Vad spännande att å se dina helläckra lampor.Hoppas du haft en bra natt och att du får sova gott när det är dags.Ha det bäst rara du.kram Rita ♥

Nina sa...

Jag vet inte vad sånt där filter är för något, men bilderna är jättefina! Tack för titten på dom :)

Du måste berätta vad du köpt sen, nästa vecka när du gett bort det! *nyfiken*

Ha det toppen!
Kram Nina!

Angels & Roses sa...

Nyfiken är man, ska bli kul att se vad du köpt. Tack för kommentaren om skyltarna. Här har det också städats lite idag, inte så mycket mening med att storstäda när alla kartonger står här och där. Ha en fin Lördag kram

eennaaa sa...

Tänkte jag skulle ta o städa hela huset imon, dagen innan jag ska börja jobba igen...men efter ditt ord så inser jag att det är bättre att njuta av sista lediga dagen och städa en jobbardag istället!
Tack!

Britt sa...

Ja, man måste städa fast man inte alltid vill. Brukar städa med hög musik...går bättre då.
Önskar dig en härlig helg,.
Kram Britt

Katarina sa...

Otroliga bilder som vanligt! verkligen häftigt att komma så nära.

Jag vill gärna ge dig en Award för din vackra blogg! Den finns att hämtas hos mig.
Hoppas du får en trevlig och lugn natt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade