tisdag 31 augusti 2010

Need some help!!!

Idag har jag fått min tredje förfrågan om jag vill ta student- och balbilder nästa år i Maj.. Självklart vill jag det så nu har jag fullt upp de två dagarna.. Min son tar ju med studenten men jag skall kunna klämma in det.. Jag hoppas att barnens pappa med fru och min sambo Patrick hjälper till att fixa med studentfesten som vi skall ha för Johannes, men det är jag övertygad om att de gör.. Fruktansvärt kul skall det bli, men nu behöver jag verkligen folk att träna porträttfotografering på.. Men nu till det jag vill ha hjälp med.. Hur mycket skall jag ta för plåtning och bilder?? Eftersom jag bara är en glad amatör så vill jag ju inte ta något överpris men vad skall jag ta?? Vad är rimligt?? Om det är någon av er som tar betalt för era plåtningar, vad tar ni??

Så dagen idag.. Jag började med träning med pantertanterna.. Där startar vi med spinning som uppvärmning och sedan träna magen på matta.. Tittar man bara på träningen utifrån så ser det nog mesigt ut men fy vad det tar, hur gott som helst.. Efter träning så var det så oerhört fint väder ute så jag bestämde mig för att ut och luka i min lilla rabatt som gick jättefort.. Ville ju fortsätta vara ute så jag tog cykeln och for till skogen med kameran och svampkorgen.. Jag har verkligen svampögon för jag hittade massor av svamp.. Om de var ätliga?? Njae.. Några var men väldigt få, som jag vet iaf.. Hittade typ 10 kantareller och två Karl-Johan.. Kantarellerna tog Patrickmacka ikväll..

.
Nu ikväll har jag och Patrick varit ute på en liten promenad, så härlig luft ute.. Nu kryper ju hösten på men så länge den är så här fin som den varit idag så är det helt okej.. Ljuvligt väder har det varit och det skall visst vara så några dagar..

.
Nu skall jag kolla klart på Time out och sedan lägga mig.. Skall skjutsa Johannes till Karlshamn tidigt i morgon bitti.. Så ha nu en fin fortsatt kväll och sov så gott..
7 kommentarer:

kallebodalantliv sa...

Tjena ...visst är det kul att hitta svamp ..helst ätliga ...vi brukar hitta lite kantareller ...såå gott på en macka...roligt att du får erbjudanden på att fota ...du är duktig ...ha en bra vecka ..kram jeanette.kallebodalantliv

Nina sa...

Vilka bilder! Den på flugsvampen var ju superfin! Ja, dom andra med, förstås :)

Svårt det där med priser... Är det vänner så är det ju ännu svårare. Kolla vad proffsen tar, kanske, så du har nåt att jämföra med. Eller fråga vad dom är beredda att betala?

Hoppas det löser sig och att du hinner med allt sen, när det blir dax. Kul för dig iaf :)

Kram Nina!

Pierre sa...

Hej MIa!
Här hittar du lite bra kvällsläsning. Hoppas det ger ett riktmärke för din prissättning. Lycka till med porträtten :)

http://www.sfoto.se/grafik/generella/PRISGUIDE%202010%20slut.pdf

elsamarianne sa...

Vad roligt att du blir uppbokad redan nu inför nästa års student.
Dina bilder är så fina, så jag kan förstå att de vill ha dig som fotograf vid ett så speciellt, en gång i livet-tillfälle.
Vi har använt oss av olika för våra hästbilder, och de brukar ha priser på sin hemsida. Hör av dig om du vill ha tips/länkar.
kram elsamarianne

LenaS sa...

Åh vad kul att du fått bokningar redan, det är jättesvårt att veta vad man ska ta betalt, min R fotar ju en del men det är jättesvårt att veta vad man ska ta betalt....
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

mo sa...

Jamen det låter ju väldigt kul, fast visst lite svårt med betalning osv....hm, du har ju lite tid på dig att fundera i alla fall.....

Fick du många bra bilder på Stenmarck....? Jag tog en bild på dottern o honom ihop....tog chansen o tog honom i hand oxå o tackade för en bra spelning ;)....haha, man får ju passa på, kram

fru Sätterlund ✯ sa...

Vad kul att du fått fotoförfrågningar :) Jag håller med om att det är svårt att ta betalt! I början tog jag 500:- och ökade sen till 750:- för ca en timmes fotografering. Sedan vaöde jag ut ca 20-30 bilder som jag gjorde i ordning och brände på cd till kunden.

Hoppas det kan vara till någon hjälp... Lycka till!

Många kramar Therese

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade