söndag 27 juni 2010

Värme och recept..

Ännu en underbart härlig dag med värme och sol.. Så skönt.. Jag har suttit ute i bikini stora delar av dagen och svettats.. Like it!! En annan sorts värmekälla köpte jag häromdagen, en terassvärmare.. Den hade vi på igår kväll på altanen och den värmde gott.. Nu har ju inte vi någon inglasad altan men det funkade rätt bra ändå.. Kan tänka att den är guld värd när det är inglasat med då det inte blåser in.. Vi satt ute till midnatt och njöt av sommarkvällen..

Idag har jag inte gjort många knop mer än handlat och dammsugit.. Och så tog jag och Patrick en cykeltur på 45 minuter.. Stannade till hos ett par vänner för lite vätskekontroll mitt i innan vi cyklade hemåt.. Skönt var det..

Igår lovade jag er ett recept på en potatissallad från viktväktarna och det skall jag hålla så här kommer det:

Annorlunda potatissallad 6 portioner där varje portion ger 7 pro-points

15 st (á 80g) kokta kalla potatisar, 3 dl ruccolasallad, 5 st soltorkade tomater (torra), 2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, ½ msk osötad senap, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk salt, 10 halvor valnötter, 20 g riven parmesanost..

Skär potatisen i bitar, lägg i en skål och blanda med salladen.. Skär tomaterna i strimlor och vänd ner i potatisen.. Blanda samman olja, vinägern, senap, salt och peppar i en skål och häll över potatissalladen.. Grovhacka nötterna och blanda ner dem.. Tillsätt parmesanosten och vänd runt försiktigt.. Servera med kött fisk eller fågel..

Denna potatissallad tyckte vi var riktigt god till grillat kött så väl värt att prova..

Nu skall jag njuta av sista timmarna av ledighet.. I morgon kväll är det jobb som gäller igen och jag är bara ledig en natt av sju nästa vecka så gissa om jag kommer att hoppa av glädje på måndag nästa vecka då jag har ett par dagar ledigt.. Nu i veckan skall det ju vara fint väder men jag skall ju sova de mesta av dagarna så mycket sol för min del blir det inte, lite njutning på eftermiddagarna bara.. I morgon kommer Johannes tjej från Oxelösund med, hon skall vara här ett par veckor nu.. Tyvärr jobbar ju Johannes till 17.30 var dag denna vecka men jag får försöka underhålla henne och hon kan nog hälsa på Johannes på hans jobb med nån dag.. Solande på balkongen kan hon ju oxå roa sig med när han jobbar och jag sover..
.
Njut nu av den underbara sommarkvällen..



7 kommentarer:

Nina sa...

Ja jag kommer njuta av sommarkvällarna må-ti då vi är lediga, ska bli gott! Dom har ju lovat fint väder, det gillas.

Det blir en riktig maratonvecka för dig, men så skönt att semestern närmar sig iaf. Vi får hoppas att vädret stannar så alla semesterfirare hinner njuta ordentligt!

Må så gott!
Kram Nina!

Pierre sa...

Du får gärna ge en recension av terassvärmaren. Är på jakt efter en bra som ger mycket värme. Du skriver att du missar solen när du ska sova på dagarna. Törs du inte sova i solen ;) Ha en bra vecka!

Patricia sa...

Ja tänka sig så varmt det varit idag, och varmare ska det bli...funderar allvarligt på att skaffa ny pool... =)

Skönt med altan-värmare, bara det inte blåser för mycket så kan jag tänka mig det funkaer bra... =)

Åh fy för den lede vilken vecka du har framför dig med jobb...hujedamej... =(

Potatissalladen lät ju riktigt god, jag gör ofta sån potatissallad med vinegrett..gillar det.. =)

Må så gott!!
Kram Patricia

Anonym sa...

Ja det har varit underbart härligt hela helgen med mycket sol..det gillas :-)
Ha en fortsatt bra vecka !!! Kram Annika

Moonrose/ Vonneli sa...

Nu är det härligt, sol och värme...då vill det till att njutas.

Skönt att kunna sitta ute och ta vara på de ljusa sommarkvällarna, vi sitter som mest ute på altanen nu, det är så skönt, förutom på eftermiddagarna då värmen där är som värst.

Hihi, även jag fick för mig att ta fram cykeln igår, fick med mig mannen min, det blev ca 3 timmars cyklande, trodde vi skulle hitta genvägar men det blev senvägar och bara till att vända tillbaka....

Ha det gott trots jobbarvecka, visst är det trist att behöva sova bort sommarvärmen...men men..

Kram Yvonne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var mycket jobb du hade den här veckan, men snart är det ny måndag. Tack för jättebra recept, jag har redan skrivit av det. Det ska jag göra till semestern, perfekt i stugan.
Kram till dig
AnnaMaria

Tina sa...

Hej vännen.
Ibland är det som att allt bara hopar sig på en gång.. det är bara att "rida" ut det =)
Önskar dig en fin vecka & hoppas att du mår bra!!
varm kram Tina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade