lördag 5 juni 2010

Fotouppdrag no:2

Ja igår var det då dax för fotouppdrag nr 2.. Det var min jobbarkompis dotter, Amanda, som jag fick äran att plåta.. Massor av bilder blev det och en hel del bra med.. Jag var rätt nöjd och Amanda som fått bilderna på en cd-skiva idag var också nöjd med en del bilder.. Vet ju att när man själv är med på bilder så är man ju sällan nöjd ;-)

Mer träning behöver jag så jag får väl övertala mer folk att ställa upp som modeller.. Skitkul var det i vilket fall.. Mamma Åsa var med och assisterade med att hålla reflexskärm när det användes.. Tackar för att jag fick plåta fina Amanda och för hjälpen av Åsa..

Idag har jag och Patrick cyklat ut med bilderna till killarna jag plåtade i torsdags och till Amanda idag.. 1,5 mil blev det och varmt var det men skönt..
.
Latemans mat blir det idag.. Vi skall hämta mat och för mig blir det en sallad, skall bli gott och skönt att slippa laga mat ibland..
.
Hoppas ni alla har samma härliga sommarvärme som jag och att ni har det fruktat bra..Ett litet tillägg.. Jag fick i en kommentar från fina Nina om att man skall tänka på horisonten, att den är rak i bilder.. Vill delge er det svar jag gav:

"Horisonttipset du ger vet jag ju om men det är inte alltid som det man ser i kameran blir det som kommer på bilder eftersom man aldrig håller riktigt still, och framförallt inte just i avtryckningsögonblicket.. Då måste man nästan ha ett stativ för att det skall bli perfekt.. Jag tycker heller inte att det gör så mycket om horisonten inte är helt rak då ser man att det är en "handtagen" bild.. Det jag däremot retar mig lite på med den bilden är att jag inte tänkte på att horisontlinjen går rakt igenom Amandas huvud, mitt i alltså.. Annars är jag nöjd :-)"

Får väl tillägga att jag måste ha stativ om det skall bli exakt rakt, finn säkert de som kan det utan stativ :-)

Jag håller ju dessutom på att lära mig att plåta bra bilder och jag känner att det blir bättre och bättre :-D

15 kommentarer:

Nina sa...

Fina bilder i vanlig ordning. Det blir nog ditt nya jobb vad det lider! :)

Nu är ju du mycket duktigare än mig, men jag kom på ett litet tips iaf, när jag tittade på dagens bilder. Kolla i "horisonten" innan du knäpper bilden så du ser om du håller kameran rakt. Kollar man bara på motivet så är det lätt att man håller kameran lite snett och finns det då en horisont, eller liknande, bakom så syns det på fotot sen.

Jättefint med björken! Amanda ser ut som värsta fotomodellen! :)

Ha det fint!
Kram Nina!

kallebodalantliv sa...

Verkar ju vara en hel vetenskap det där att fota ..men du kan ju redan tycker jag ..men man kan ju alltid lära mera OCH BLI PROFFS ..kanske dit nya jobb ? vem vet ? du hinner med lite träning emellan ..jättebra ju ...ha en fortsatt bra helg ! kram jeanette.kallebodalantliv

kallebodalantliv sa...

Jeanette igen ,,glömde säga att det var en söt Amanda du fotat ..även gullungarna i går ...kram .jeanette

hemma hos lilla mej sa...

Ååååå vilka fina bilder .Var söt Amanda är kanonsöt.Vad skönt med lite hämtmat .Skönt att slippa laga mat.Önskar dej en skön kväll vännen.Kramar Rita ♥

Nina sa...

Åh, där fick ju jag lära mig nåt oxå :) Tänkte jag inte alls på att gorisontlinjen gick "genom" huvudet. Hur hade varit bättre?

Jag skulle oxå vilja lära mig mer, men som nån skrev, det är ju en hel vetenskap. Jag tycker du är kanonduktig. Fullärd blir man nog aldrig...

Kram Nina!

Vit som snö sa...

Du är så duktig! Och precis som du säger, inte är det lätt att få raka horisontlinjer utan stativ.
Med söta motiv blir ju bilderna extra fina också:)
Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag kämpar också med horisontlinjen, det blir en del omtagningar innan jag blir nöjd. Jag tycker dina foton är jättebra, söt modell hade du också.
Kram till dig
AnnaMaria

Anonym sa...

Fina bilder på Amanda också.
Ja det gäller väl att öva och öva, så man får mer vana.

Ha det gott !!! Kram Annika

Livet i byn sa...

Fantastiskt fina bilder och modellen är så vacker!

~Livet i byn

Tina sa...

Hej fina Mia!!
Wow!! va duktig du är. Jag tycker det blev skit bra rent ut sagt!!!
Jag hoppas att du mår bra & att du haft en fin helg.
Önskar dig en underbar Måndag & fortsätt träna..träning ger färdighet =))
Tror nog att du blir proffsfotograf en vacker dag =)

Varm kram Tina

Angels & Roses sa...

Underbara bilder du har tagit, så duktig du är med kameran! :-). Hoppas du haft en fin helg och jag tackar för dom fina orden om min dotter. Kram

Nyanser av vitt sa...

Jag tycker du är superduktig vännen. Tack för att du deltar i min utlottning
Sköt om dig
kram Agneta

Atelje Annorlunda sa...

Så många fina bilder du tagit. Skulle åxå vilja fota lite mera barn men har fullt upp med alla produkter hela tiden. Måste ju fota och lägga in i butiken.

Försöker fota mina barn i alla fall, fast det borde vara mer.

Kram Åsa

Uttan sa...

Du är så duktig att fota.
Ja det är mycket att tänka på....
Horisontlinjen ja när Du skriver det så tänker man på det att den går "genom" huvudet.
Jag fotar mycket Jag också men har massor att lära och jag blir så glad när Du skriver lite som tex det idag.Bra tips och självklart nu när man ser det.
I dag har Vi lite Svalare luft nästan kallt.
Har äldsta barnbarnet här idag och Vi ska ha Mormor och linnéa dag.

Önskar Dej en bra start på veckan.
Kram!

En helt vanlig familj... Eller?? sa...

Hej Mia

Klart du får fråga.. jag svarar nästan på alla frågor :)

Jodå, det är pest att bo så här trångt, men bara under vintertid. Under vår, sommar, höst, så är barnen ute så mycket, så det märks inte att vi är så många. Sen med lite praktiska lösningar och att inte tänka " kan vara bra att ha sen!!", så fixar det sej bra. DEssutom är det ju inte så ofta som precis alla är hemma samtidigt. SÅ det går bra ändå :)

Väldigt fina bilder du tagit..

Kram Mia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade