lördag 13 juni 2009

Tips till öppna spisen önskas..

Tack för kommentarerna om mitt skåp igår.. Några som inte tyckte jag skulle byta spegel.. Jag skall göra ett nytt försök att få bort färgen men lyckas det inte så får det bli en ny för så här vill jag inte ha den.. Och värdet på skåpet är ju väldigt lågt ändå eftersom orginalfärgen är borta och att den kommer att målas om så för den delen så kvittar det ju oxå.. Men visst, får jag bort färgen så är det ju roligare om den gamla spegeln finns kvar..

Jag har ett annat dilemma här hemma med, och det är vår öppna spis.. Jag vet inte vad jag skall pryda den med.. Just nu ser det otroligt mesigt ut och jag är lååååååååångt ifrån nöjd.. Har inte en endaste idé om vad jag skulle kunna ha på spisen.. Så har ni något bra tips så mottages det tacksamt...

Jag gillar vår öppna spis annars, den är lite ovanlig.. Tyvärr går det inte att elda i den för tillfälligt utan vi måste glidgjuta den, så just nu är det ljus som får pryda den inuti.. Den dagen vi kan elda i den skall vi också fixa en insatskassett i den så man har lite nytta av värmen som blir och inte enbart myspys.. Kommer att bli så fint och mysigt..

Dagen idag består av rent slapp, tror jag.. En lång promenad kommer att göras med förstås och kanske det får bli med mina gångstavar som sällskap, det återstår att se..

Kärleken skall vara iväg ikväll med.. Hans yngsta dotter och en kompis till henne skall ha gemensamt kalas i en lokal i närheten här så han och kompisens pappa får vara med och vara "vakter", men de har blivit ombedda att hålla sig i köket.. Ha ha..
Kalaset håller på från kl 17 till kl 21, 4 låååååånga timmar.. Och medans han och båda hans döttrar är där så skall jag och mina barn grilla här hemma och ha ännu en myskväll bara vi tre.. Ibland är det otroligt skönt att få ta hand om sina barn ensam och kunna njuta av dem..

Till sist nu skall jag visa er en detalj som jag tycker är så vacker.. Den sitter på ett underrede till en gammal symaskin som har tillhört kärlekens mormor..

Nu önskar jag er alla som läser detta en underbar lördag och i morron söndag skall det bli vackert väder här nere i Blekinge och det hoppas jag sprider sig till hela landet..

Kram på er alla
Mia

11 kommentarer:

nettan sa...

hade gärna varit sällskap på promenaden men lite långt bort.. sorry... skåpet är bara så vackert ... gör inte av med det byt inte spegel..se det vackra i de slitna..... och spisen sen hade jag haft blommor på som hänger typ hjärtan på tråd .ner i vackra krukor..nån hög vacker ljusstake samt ett foto i en vacker ram .. låt din fantasi flöda .. man kan byta ofta...ha det gott .. i morgon reser vi .skall försöka blogga .. kram N

Annas skattkammare sa...

Hej! tack för din söta kommentar hos mig, gillar din blogg med! Vilket vackert skåp du fyndat! Spisen var också väldigt fin.
Ha en skön lördag!
Kram /Anna

LOPPISLIV sa...

Hejsan! Jämshögs IF brukar ha en årlig loppis som man kan fynda mycket på, den brukar vara om somrarna. Och i Näsum var jag för ett tag sedan. Annars är det svårt här i krokarna, man får åka mot Bromölla el Sölvesborg till där brukar de ha en del. Du får kolla i tidningen där brukar de annonsera. Jag har duktiga väninnor som tipsar mig, själv har jag ingen direkt koll faktiskt..hihi...

Tips till din öppna spis, Jaa där i hade jag satt en gammal silverbricka och fyllt med vita tjocka ljus i olika storlekar, hade blivit jättefint tror jag. Ovanpå hade jag ställt en stor gammal fyrkantig krakelerad spegel, ialla fall något stort behövs där som fyller upp tror jag. Så härligt med en öppenspis, även om den inte fungerar. Det skulle jag gärna vilja ha i vårt hus också..Ha en fin dag. Kram Paula

nettan sa...

hej igen...
jag kom just på att en spegel vore fint men ser att paula redan nämt det. även hjärtan på tråd i dom glas grejorna du har på spisen idag.. dom är jätte vackra.. tjingeling...

Patricia sa...

Vilken häftig öppen spis ni har... =)
Det kräver ju något stort uppe på spisen, en stor kruka, kanske lite hög med någon grön växt, t.ex plättar på tråd (köpte jag en idag) och något mer ihopplanterat...några fina ljusstakar i grupp bredvid i olika höjder kanske???

Ha en bra dag!
Kram Patricia

japp sa...

Hejhej.. tack för dina gooa kommenterar, och tack för att du kikar in och vill vara me å tävla.
Kan tillägga att keramiken är av stengods, alltså tåligare både för värme, disk och ugn.. så det är väl anpassade för att brukas till mat.
(såg att du skrivit lergods) Fel av mej, skulle skrivit ut att de var stengods i inlägget mitt..;-)
ser att du är från Olofström.. skoj, jag har en moster och kusiner där.
Hela min mammas sida + mamma då, är från skåne.. å jag bara äLSKAR skåne.

ha det jättebra, trevlig helg, och du är såå välkommen tillbaka, håll utkik närmare då vinsten lottas ut.. kram helén.

Uttan sa...

Hej!
Så fint det är med öppenspis det skulle jag också vilja ha!
Tipset Du får av Paula tror jag på snyggt med spegel helt klart.
Kanske någon av ljusstakarna som jag såg på partyt i dag.
Ha det bra!
Kram!

japp sa...

Hej igen.. ingen fara.. tänkte bara så att du vet att det är tåligare material ifall du vinner.. de tål både ugn, soppa och disk.. det är ju bra om man ska ha de till mat.

Önskar dej me en fin kväll..kram på dej. helén.

ps. lägger gärna till dej bland länkar om de går bra..;-)

Patricia sa...

Visst är det kul att inspireras av andra, det är ju det som är det roliga med alla bloggar, man hämtar inspiration lite här och där.

Det låter som ett bra förslag med växter och ljus på bricka...du får ta kort sen =)

Ha en bra dag i solen o glöm inte skicka lite sol hit!!!!.. =)
Kram Patricia

japp sa...

Hejhej.. jodå, de går jättebra. Tack för de.
En bra söndag hoppas jag man får, men solig är den inte, tyvärr.. det spööööregnar här..trist, vi får väl vädret som varit i söder ett tag nu.
Bara det är fint tills midsommar då man går på ledigt. Ha de bra du me..kram Helén.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tittade på skåpet härunder, det kommer bli jättebra vitt. Sen ser du nog hur du ska göra med spegeln, även om det är gammalt glas ska det ju vara hyfsat fint. Hoppas ni hade en härlig grill-kväll. Och solen har kommit till Värmland också. Hurra!
Ha en fin midsommarvecka
Kramis AnnaMaria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade