torsdag 18 juni 2009

Tips mottages tacksamt igen..

Ja nu vill jag ha tips och råd igen.. Jag skall ju måla mitt skåp så småningom och det hade ju varit kul om det såg lite slitet ut.. Jag har sett hos en del av er andra som målat och sedan fått till den slitna ytan.. Hur gör ni?? Målar ni med en mörkare färg först, sen med vit och så sandpappra?? Eller hur skall jag göra för att få den fint sliten??
Igår när jag skulle ut och sopa trappan och vattna blommorna på trappen så stod jag öga mot öga med denna varelse när jag öppnade dörren:
Han stod bara lugnt och tittade på mig.. Jag sprang in och hämtade kameran men hade ju inga större förhoppningar om att han var kvar, men se det var han :-D Fick ju inga jättebra bilder men man ser ju var det är.. Sen gick han lugnt över vår gräsmatta, ner för vår uppfart och vidare på trottoaren.. Klokt djur som tog trottoaren..

Idag när jag var ute på en liten promenad så gick jag förbi alla våra blåbärsbuskar vi har på den delen som är vildvuxen av vår tomt och där såg jag att en hel del blåbär var alldeles snart mogna.. Smultron såg jag också och det är inte länge tills de heller är klarröda och fina..

En liten bukett blommor plockade jag med under min promenad.. Vill ha in lite sommar tänkte jag.. Så de står nu i min kanna jag köpte i måndags.. Fanns ju inte så mycket blommor att plocka men jag tog det jag hittade.. I trädgårdar fanns det mycket fint men det kunde jag ju inte plocka..

Igår kväll tände jag ljusen på spisen och det blev så mysigt.. Jag älskar ju tända ljus och när vädret var som det var här igår, med massor av regn, då var det ju inget att tveka på utan ljusen fick tändas..

Nu skall jag se till att vila lite innan sambon kommer hem och vi skall äta.. Nån timme blir det vi kan umgås idag och sen är det dags för mig att slänga mig på cykeln och trampa till jobbet, fyra nätter har jag nu framför mig på jobbet..
Nu önskar jag er alla en fortsatt bra torsdag och en härlig MIDSOMMAR, hoppas solen kommer och visar sig för oss alla..
Kramar
Mia

9 kommentarer:

MO sa...

Vilken tur att du hann fota....så fint, o verkar som sagt vara ett klokt djur ;)
Har inte sett varken blåbär eller smultron än, men jag får väl erkänna att jag inte direkt letat heller än, men åh, blåbärspaj är ju sååå gott....

Nej jag kan inte hjälpa dig med måleri av möbler, jag har målat många i "mina dar" men förr använde jag ofta lasyr som jag målade med på grundfärgen, då blev det lite sådär randigt/slitet...Men nu när jag målar vill jag ha heltäckt, alltså jag gillar inte skav...hihi, är lite tvärtemot en del kanske, men jag blir lite smått galen när jag ser att skohyllan i hallen blivit lite skavd, då är jag där med penseln o fyller i......så den lite gamla, skavda stilen är inget för mig..Däremot gillar jag när man blandar nya moderna möbler o lite gamla möbler, har en del "arvogods" som jag har svårt för att göra mig av med....

Hoppas du får en fin midsommarhelg trots massa jobb, kram

Vitt o Vältummat sa...

Jag är inget proffs så jag letar nya målningstekniker hela tiden. För tillfället målar jag bara med grundfärg och sedan shabbar jag med sandpapper. Har provat med antikvax över men vet inte riktigt..Så har jag träffat en tjej som bara målar med linoljefärg. Finns inget annat för henne. Lång torktid...jag är för otålig för det tror jag.
Ha en skön midsommar
Kram/Åsa

Uttan sa...

Så fina bilder Du har tagit.
Tänk vad vackert med mmidsommarblommorna i kannan...
Smultron och blåbär redan.
Trevlig Midsommar!
Kram!

Pia sa...

Jag har bara laserat en gammal byrå och det blir ju inte slitet på det sättet som Du vill, även om det ser lite gammalt ut. Kanske lasyr kan vara något??
Fina bilder Du tagit!

Ha en skön midsommarhelg!
Kram!

Patricia sa...

Jag vet att många målar med enbart grundfärg eller något som heter V-slip och sen tar sandpapper och går över lite här o var så det ser lite nött ut.

Nackdelen med grundfärg och kanske även V-slip är att det inte blir så tåligt och det blir lätt fläckar o.s.v. på möblerna.
Så jag köper Antikvit Snickerifärg, vattenlöslig halvblank och det blir ju tåligare men lite blankare också... =)

Vilka härliga bilder, blev jättefint på öppna spisen och blommorna i kannan så somrigt!! =)

Ha en skön midsommarjobbarhelg!
Kram Patricia

hemma hos lilla mej sa...

Vilka härliga bilder du visar .Blev gulligt med ljusen på öppna spisen.Ha nu en skön och mysig midsommar kramiz ~~~~RITA~~~~.

fredrik jacobsson sa...

*glad midsommar* må drömmarna vara med dig och ladda batterierna inför helgen. fina bilder du har vännen och levande ljus e en enkel bot gråa dagar :)

moonroose sa...

Så vackra bilder.
Önskar dig en härlig, glad och mysig midsommar!
KRAM Yvonne

Mitt smultronställe sa...

Där hade rådjuret fest i din trädgård!!
Hoppas du får en bra midsommar, Fast du jobbar!!
Många kramisar från Camilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade