tisdag 9 juni 2009

Stavrunda i ett fint regn..

Jag har nästan precis kommit hem från en 45 minuters stavrunda som gick i ett fint regn.. Ganska skönt faktiskt.. Fast för sambons och hans döttrar är det säkert inte lika kul med regn ikväll, de är och grillar med hans minstas klass nere vid sjön som ligger bara ett stenkast härifrån..
Igår kom snickarna till oss och satte upp byggnadsställningen så att de kan säkert klättra upp på taket för att byta det.. Och idag har de rivit bort de gamla pannorna och satt ny papp och läckt.. Skönt att det är i gång nu..

Nyfiken som jag är var jag ju bara tvungen att klättra upp i ställningen, fy tusan vad högt det var.. Jag hade kameran med upp så jag plåtade bl.a taket som det såg ut innan de slängde bort pannorna och så plåtade jag utsikten.. Bl.a tog jag en bild ner på min blomma som står på en stubbe, den syns knappt..


Så här ser den ut från markhöjd.. Så några meter upp har vi vårt tak.. Tänkte när jag stod där uppe att det är ändå tur att jag inte utbildade mig till snickare, hade aldrig klarat att byta tak, det är allt för högt upp för min smak.. Inte för att jag nån gång velat bli snickare men ibland önskar man ju att man ändå valt det så hade man kunnat göra så mycket mer här hemma..


Idag klättrade jag oxå upp på taket.. Och då för att plåta hur långt de har kommit.. Tycker det är lite kul att följa.. Så får väl se om jag hinner upp när de lagt på pannorna med innan de river ställningen för att bygga upp den på andra sidan huset.. Men de kanske har hunnit lägga lite pannor innan de far på lunch i morron så då kan jag smyga upp..

Måste bara fråga?? Såg ni dokumentären om de autistiska tvillingarna igår kväll?? Åh vad det var intressant.. De var typ som Rainman.. Frågade man dem tex vad de åt d. 30/5 1985 så svarade de på det nästan innan frågan var färdigställd och de kunde säga vilken veckodag det var.. Helt otroligt.. Savanter tror jag det kallades men var ovanligt att båda i ett tvillingpar fick detta syndrom.. Jag har ju jobbat med barn och ungdomar med olika funktionshinder i 20 år och stött på en del olika individer med autism i olika stadier och jag tycker det är så himla intressant med just autism..

Nu skall jag göra mig en smoothie och sedan läsa lite bloggar innan jag drar mig mot soffan för att titta på Halvåtta hos mig..

Ha en bra kväll..

Kramar

Mia

4 kommentarer:

MO sa...

Jag hade definitivt inte våga klättra upp, är såååå höjdrädd, o ert hus ligger ju högt i sig själv med...men fint är det o skönt med ett nytt tak som ska tåla regn o vind....

Jag såg det på tv igårkväll, helt otroligt o så intressant. Tyckte så synd om dem när deras syster dog o de var tvugna att lämna sitt älskade Florida...

Ha en skön kväll, kram

Patricia sa...

Nej fy för att klättra och fara så hört, inget vidare.. =)
Men i min ungdom sommarjobbade jag på ett bygge med att putsa fönstren där de satt på ett 3:e isoler-glas. Så då fick jag flänga runt på byggnadställningarna med min hink med vatten och puts grejjor bland bygg-killarna... De tyckte det var såååå roligt med en tjej i gänget och hade fullt upp med att hjälpa mig bära hinken (utan att jag bad om det)...den ena var mer gentleman än den andra... ha ha.

Jag har oxå gjort smoothie ikväll...med hallon...gott!

Kram Patricia

Nettan sa...

hu vad högt
hade aldrig klättrat upp.. men ack vilket fint hus ni har....
kram från ett regnit skåne.. N

Tessan sa...

Ha ha nej du Mia.. Räcker med mitt eget bohag!!! Kram..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade