torsdag 11 juni 2009

Inredning!!

Jag är ju inne i en hel del bloggar och läser och i många av dem så handlar det om inredning.. Något jag är väldigt intresserad av men tycker inte jag fått till det riktigt hemma ändå.. Men inspirerad av alla era bloggar när ni visar bilder blir jag.. Jag gillar ju mycket gammalt, det är lite mer levande än mycket av det nya som jag kan känna är lite stelt ibland.. Så nu i sommar skall jag banne mig ge mig ut på lite loppisar och auktioner för att leta fynd..
När vi köpte huset så stod det ett gammalt skåp med en spegel på i garaget som ngn hade börjat slipa på.. Den har ngn kladdat med en massa färger på innan dess så man måste slipa den och måla den.. Jag frågade de förra ägarna om jag fick köpa den och det fick jag så jag tänkte att snart skall jag ta mig an den.. Skall köpa nytt spegelglas och sätta för det har kommit färg på den som är omöjlig att få bort, sen skall jag slipa och måla den vit.. Tror den kommer att bli kanonfin.. På den så skulle jag vilja sätta ett gammalt handfat med kanna, gärna i emalj eller ett gammalt i porslin..
Hade tänkt att sätta skåpet i vårt sovrum där jag idag har en gammal symaskin som jag tänkte flytta upp och sätta i hallen uppe..
Kanske skåpet inte passar jättebra i vårt sovrum för där har jag svart säng och svarta byråar men kanske, vi får se hur det kommer att se ut..
Igår skrev jag ju att jag skulle baka Nutellabullar.. Jag lurades.. Förlåt.. Jag blev aldrig färdig till att ställa mig att baka så jag gjorde det idag istället.. Och en glad son hade jag :-D Han har ju tjatat om dessa bullar ett tag nu..

Idag kom dottern min till oss med... Min son bor ju hela tiden hos oss utom varannan helg då han är hos sin pappa och dottern gör nästan likadant fast förra gången kom hon på onsdagen och denna vecka då idag torsdag.. Känns lite sådär att bara träffa henne så lite.. Men nu är de så stora så det är bättre de får bestämma själva och göra det som känns bäst för dem.. För dottern tror jag det är lillasyster på 8 månader och hundarna som finns hos pappan som drar.. Men för att vara lite ego så hade det känts bättre om hon kommit som vanligt varannan vecka, men nu är det som det är och det är bara att gilla läget.. Jag förstår om deras pappa saknar sonen en del eftersom han knappt är där.. Men han säger att han skall vara där mer nu när han får lämpet till övningskörning.. Han skall inte köra med mig eftersom vi har en automatare och vi vill inte blanda in det med honom utan bättre han lär sig köra med en växlad bil, så då är det hans pappa som får köra med honom.. Hade jag haft råd så hade jag köpt en liten växlad bil men tyvärr så går inte det.. Jag får hjälpa till med att betala lite bensinpengar till dem istället och jag har betalat handledarutbildningen..
Igår när vi stod i köket så tittar sambon ut och säger "kolla där nere, en häger".. Jag ryckte åt mig kameran och försökte smyga ner och ta en bild.. Lyckades ta en på långt håll men när jag kom närmre så flög den rackaren, men man ser den här bland träden.. Tycker det är häftiga fåglar..

Ha nu en riktigt bra natt och en underbar fredag och hoppas solen vill visa sig lite iaf..

Kramar

Mia

4 kommentarer:

Pia sa...

Loppisar är perfekta att hitta speciella och personliga saker för en billig peng till hemmet. Jag är en fanatisk lopp-Loella på somrarna och har gjort massor av roliga fynd.
Älskar heminredning och tycker om när man ger sitt hem en personlig prägel istället för att det ser ut som vilken heminredningstidning som helst.
Fortsätt med Dina ideér!

Kram,
Pia

hemma hos lilla mej sa...

1000 tack för receptet.Kul att prova något nytt.Ser ju hur goa som helst ut.Ha det gött kramiz ~~~~RITA~~~~.

Nettan sa...

tänk om du kunde skicka lite bullar på posten.. jag hatar att baka och laga mat.. tur man har en man som gillat matlagning...
loppis är det bästa stället att fynda, men lite medveten om priser måste man vara...vi bor i ett gamalt hus och snart bara gamla saker.. jätte kul .. tidigare bodde vi i 60 tals hus med massor av färg.. kan i dag inte förstå det..
tro på dina ideer det är då det blir bäst..
kram N

Patricia sa...

Visst är det kul med alla inredningsbloggar...men blir så inspirerad och får en massa idéer som man kan göra om till sin egen verklighet.

Jag tror säkert skåpet blir jättefint, men det är ju en del jobb med att skrapa och slipa färg, men fint blir det när det är klart.. =)

Åh va goa bullarna ser ut...är det vanliga bullar men du brer nutella på degen istället för smör-kanel-socker?

Häftigt med häger-besök, jag tycker med det är så intressant med vilda djur och speciellt när man får komma dem lite nära.. =)

Ha det så bra!
Kram Patricia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade