måndag 29 juni 2009

SOL SOL SOL!!!

Är det inte underbart så säg?? Solen skiner från en så gott som klarblå himmel.. Det är så underbart.. Synd bara att man inte har semester nu när sommarvädret är så himla bra, det är ju så här man vill ha det på semestern.. Jag jobbar ju fyra veckor till men jag hoppas ju att solen vill vara framme även på min semester..

Min semester börjar alltså vecka 31 och det är enda veckan som jag och sambon är ensamma utan barn.. Låter kanske illa när man uttrycker det så men när man har barn på olika håll så kan det vara skönt att få lite tid för sig själv ibland..

Idag har vi gjort en liten plan för den veckan, eller iaf ett par dagar i början av veckan.. Vi har bokat flyg till Stockholm.. Vi flyger på måndagsmorgonen 8.30, det tar ca 50 minuter upp med flyg.. Vi skall bo i sabons brors lägenhet i Bromma.. Han är på semester men skall skicka ner sin nyckel till oss.. Sen har vi hela måndagen på att gå och strosa i Stockholm och bara mysa.. På tisdagen hade vi tänkt att gå på Skansen och då passa på att titta på Allsången.. Om det inte ösregnar då ändrar vi kanske de planerna.. Och sedan på onsdagen åker vi flyget hem igen vid 16.30 tiden.. Skall bli så härligt.. Det är faktiskt första gången vi åker iväg så helt ensamma så det skall verkligen bli skönt..
Hoppas att min kamera har kommit tills dess med..

Idag hade jag också hoppats att den fanns hos mig för när jag sitter på altanen sent i eftermiddag så hör jag något på andra sidan kanalen och kikar bort där jag hör ljudet.. Då är det två ekorrar som leker med varandra.. Jag tog fram min lilla kamera som inte kan zooma så långt och plåtar ju ändå.. Men jag lyckas bara få med den ena..

På vår altan har jag tillbringat rätt mycket tid idag.. det är så skönt att sitta där i skuggan och njuta av en bok eller ett korsord..

Jag har också cyklat en runda idag, måste ju får ihop min motion med, så 50 minuter på cykelsadeln har det blivit idag.. Det var så skönt..
När jag kom hem så var jag dödligt hungrig så jag slängde in en lax i ugnen, potatis på spisen och kokte grönsaker... Gjorde en kall sås på creme fraiche blandat med fiskkrydda och så kolsyrade jag vatten till det.. MUMS!!
Jag tackar allra djupast uppfinnaren till Soda Streamern, det är så gott att kunna göra eget kolsyrat vatten.. Hälla lite citronsaft i och det är riktigt mumma..

Nu jobbar jag tre nätter och sedan är jag ledig fyra.. Skall bli skönt att vara ledig..
På torsdag skall jag till tjejen vi köpte huset av, hon skall ha en "Änglakväll".. Det kommer ett medium till henne.. Skall bli spännande.. Jag tror ju på andar och sånt så jag hoppas få höra från nån av de nära som gått bort.. Kanske min farmor eller min kompis som tog livet av sig för några år sedan.. Fast är det han som hör av sig så kommer jag att bryta ihop tror jag.. Spännande skall det bli iaf, jag har aldrig varit på något sådant innan..

På fredag kväll åker jag, sambon och två kompisar till oss till Tyskland, vi skall till Binz.. Vi åker med båt från Trelleborg mitt i natten och är framme på tysk mark på morronen.. Då skall vi ta dagen som den kommer, shoppa, fika, äta, bada.. Ja vad som faller oss in.. Sen skall vi ta in på hotell över natten och sedan åka tillbaka på söndag.. Så en liten minisemester för oss.. Vädret skall ju fortsätta visa sig på sin bästa sida så det kommer säkert bli en bra tripp..

Nu skall ni få sova utan att jag stör er ;-) Jag skall vara vaken hela natten och sova några timmar i morgon..
Sov gott alla..

Kramar
Mia

8 kommentarer:

Patricia sa...

Åh va kul att ni ska åka på semester i Stockholm på tumanhand. Visst är det viktigt att rå om varandra när man får möjligheten, ovasett om man är skild eller ny sambo med ny familjekonstelation.

Ja det är synd du bor så långt borta...attan...annars hade du fått fara med på auktion stup i kvarten och halvtvå... hi hi.

Kram Patricia

Moonrose/ Vonneli sa...

Låter som en helt underbar semestervecka där i storstan, vad spännande med änglakvällen...den vill jag höra mera om.
Önskar dig en riktigt härlig liten semestertripp i helgen, mysigt!
Hoppas du nu får massvis med härlig god sömn idag. Kan ju vá svårt det där... att sova på dagen.

Kram Yvonne

Uttan sa...

Mmm vilken god sommarmat.Jag älskar lax.
Jag är också tacksam för soda streamen,tänk så gott det är med bubbelvatten.
Ha en jätte bra resa,det är fint i Stockholm på sommaren.
Kram!

nettan sa...

Seans underbart kul...
jag är en av de "tokiga" som tror på liv efter detta... och det är så spännande...

kram

Pia sa...

Vilka underbara upplevelser Du har framför Dig! Och Stockholm visar sig verkligen från sin bästa sida så här sommartid!
Änglakväll låter spännande.. jag har själv tänkt gå till ett medium... men det har ännu inte blivit av. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag tänker på det... men helt klart är det fascinerande.

Jag kan varmt rekommendera en bok som heter "Ljusfolket" av Benny Rosenqvist, som själv varit på "andra sidan" och skriver väldigt intressant. För många kan det kanske tyckas som mumbojumbo... men för mig känns det inte alls konstigt som är uppvuxen med en morfar som var präst och en mamma som är djupt troende. Sen väljer man själv vad som känns bäst för sig själv. Kanske också därför jag tycker så mycket om änglar! :)

Verkar som vi har fler och fler likheter!

Ha nu en underbar dag när Du vaknar!

Änglakram,
Pia

hemma hos lilla mej sa...

Vad gott med lax.Skulle vilja ha en soda stremer.Ha det nu gott i Stockholm och rå om varandra .Skönt med lite egen tid.Ha en mysig tisdag kramiz ~~~~RITA~~~~~.

eennaaa sa...

Par som träffas och inte har barn sedan innan har ju en massa tid för varann innan dom skaffar barn, så det är ju klart att det är jätteviktigt att få rå om varann utan varandras barn när man har träffat nån med barn.
Oj det blev invecklat, men ja hoppas du fattar va ja menar.
Det är inte lätt att få ihopa det med barn på båda håll.
Jag gillar din blogg.
En riktigt duktig fotograf är du ju me.
Jag kom ihåg kameran ni hade när vi var små, där färdiga bilder kom ut me en gång, jag tyckte de var hur coolt som helst.
Min Ida ska oxå på ängla kväll på torsdag, måste ju vara samma.
Om han (kompisen) hör av sig så kan du väl vara snäll o berätta det om du pallar.
Tänker på honom ofta.
(Om det nu är samma vi menar, men de tror ja)
=)
Kom gärna inom o fika nån dag på min altan, du slipper feta kakor och kan få frukt o te istället om du vill.
=)

japp sa...

Heeij.. så härligt få åka iväg en sväng.. önskar er trevlig resa.. så mysigt, ta väl vara på tiden och bara njut nu, bara rå om varann.

Visst är de trist åka så långt för en annons, åsså är det bara skräp.. men de kommer väl fler tillfällen får vi hoppas.

Hoppas ni får de trevligt nu, kram på dej. Helén.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade