måndag 15 juni 2009

Loppisfyndat!!

Nu har jag äntligen fått min öppna spis mer som jag vill och det tackar jag er som gett mig tips för..
Jag körde idag till Kyrkhult som har en loppisaffär och där hittade jag en silverbricka, hade inte tänkt mig en så stor som det blev men de små han hade var alldeles för putsade och fina för att jag skulle gilla dem så det fick bli den jag köpte..
Körde sedan till Maxi där jag köpte en Hjärtan på tråd och en succulent.. Skulle haft blockljus i olika storlekar med men de hade bara en storlek så det fick bli två såna och sedan får jag köpa andra när jag kommer upp till IKEA nån gång.. Efter Maxi så körde jag till blomsteraffären och köpte två krukor, blev ju inte riktigt krukor som jag tänkt mig men tycker det blev bra ändå, man kan ju alltid ändra och byta när man hittat ngt annat.. Sen bar det hem för att plantera och pynta och här är resultatet..
Jag skall alltså har lite mer ljus på brickan i olika storlekar, nu snodde jag ljusen jag hade på min Marimekkotallrik i köket så länge..
I ramen har jag bara satt 4 blomsterfoton jag har tagit än så länge.. I de andra skall jag sätta våra 4 barn (i hörnen) och ett på oss ( i mitten) och tänkte att de fotona skall vara i svart/vitt medans blommorna skall stå för färgerna..
Inne i spisen skall jag med göra snyggare med ljus tills den dagen vi har glidgjutit skorstenen och vi kan använda den som just en öppen spis..

När jag var i loppisaffären hittade jag oxå ett handfat i Kockumsemalj.. Tyvärr hade han inte en sån kanna som tillhör men jag hittade denna lite mindre så den får duga så länge tills eller om jag hittar en annan lite större och gärna lite bulligare i formen.. Men detta blev fint med.. Detta skall sedan stå på skåpet jag skall göra i ordning..


Idag har snickarna åter varit här och jag pratade med en av dem och han sa att på onsdag är de klara.. Såååå skönt!! Skönt att det snart är klart och skönt att ha ett tak att lita på..
Denna veckan har jag en hård arbetsvecka framför mig.. Jag skall jobba 6 nätter á 10,31 timmar.. Mitt eget fel iof men hårt ändå.. Jag ville vara ledig en natt i påskhelgen så jag bytte med den andra tjejen som jobbar natt hos oss och då ville hon vara ledig natten till midsommar så det är den jag skall jobba extra denna veckan.. Så jag jobbar två nätter från i natt, ledig ons-tors och sedan jobbar jag 4 nätter från torsdag kväll.. Så sambon och jag lär inte slita ut varandra.. Ha ha.. Han jobbar eftermiddag denna vecka så vi träffas på morronen lite när jag kommer hem, på kvällen har ju jag stuckit till jobbet innan han kommer hem.. På midsommarafton åker han till vänner i Hällevik för att fira midsommar där och så återkommer han på lördag eftermiddag.. Då träffas vi några timmar innan jag skall åter till jobbet.. Ja ja.. Snart semester så då träffas vi ju lite mer..
Nu skall jag slänga mig i soffan en stund för att vila så jag orkar vara vaken hela långa natta..
Ha nu en bra kväll och sköt om er och varandra..
Kramen
Mia

11 kommentarer:

Ana sa...

Hihi, du är ju värre än Pippi...hihi...sakletare;-) Roligt att du kan hitta massa skoj! Kramis

MO sa...

Vad fint det blev, o kul att du är nöjd. Har de myckte kul i K-hult, har aldrig varit där...Har du varit i Tinas Lillbod? Hon har faktiskt jättemycket fint...både blommor, krukor o lite inredningsprylar oxå.

Skönt att de snart är klara med taket då, är ju inge vidare att ha hantverkare hemma, även om det är trevligare/lättare att ha dem utomhus ;)

Synd att det blåser så mycket, annars har det ju varit kanonväder idag.

Ha de fint, kram

Malin - Ebbas änglar sa...

Hej Mia! Oj, låter som en slitsam vecka du har framför dig. Måste vara jobbigt att vara vaken på nätterna när kroppen "automatiskt" är inställd på vila. Ha det bra!
Kram Malin ^^,

Uttan sa...

Men så fint det blev!!!!!
Fina Loppis fynd!
Vilken jobbig arbetsvecka jag har provat jobba natt några veckor men uj,uj vad det var jobbigt.
Ha det bra!
Kram!

Pia sa...

Oj så fint det blev! Den är verkligen jätteläcker den öppna spisen. Och Du har fått till det där lilla extra... inte för mycket och inte för lite.
Önskar Dig en så bra arbetsvecka som möjligt!

Ha det bäst!
Kram!

Vardagens guldkorn sa...

Ville bara önska dig lycka till i utlottningen inne hos mig!
Kram Linda

Patricia sa...

Se så fint du fått till det på spisen...va kul att du hittat lite saker redan.

Och handfat o kanna, va kul, så nu är det bara att sätta fart med skåpet... =)

Det är ju inte risk att ni tröttnar på varandra som ni jobbar. Men så har vi det med vissa veckor, när jag jobbar f.m. och Nicke kväll, då säger vi bara gomorron och godnatt till varandra...men det gör mig inget, vi ser varandra så mycket däremellan.. =)

Kram Patricia

Ingrid sa...

Vad kul att du vill vara med i utlottningen!! Länken ger dig två lotter!

~Livet i byn

Annas skattkammare sa...

Hej! Det blev ju toppenfint på spisen! Så duktig du är som åker och köper det du ska ha med en gång, jag tänker alltid "det får bli när jag har vägarna förbi" men det blir ju aldrig att jag har.. =)
Kram /Anna

My Lovely Things sa...

hej !
tack fr dina trevliga hälsningar hos mig..
Vilka fina saker du visar..
kram anna

Moonrose/ Vonneli sa...

Så vackert det blev på den öppna spisen, kul när man hittar lite fynd på loppis, systra min är en typisk loppismänniska fyndar och köper och målar om och fixar, kul och se hur snyggt det kan bli med lite förändringar som ny målarfärg.
Usch vilken hemsk arbetsvecka du har, byter man så där så kan det bli väldigt tufft men det får ju gå nån gång bara det inte blir för ofta så orkar man väl med det ibland. Det kan va´ tufft att pussla så där för att få ihop några timmar med familjen. Men det är ju så det är inom vårdyrken tyvärr.
Hoppas nu du får vila gott mellan arbetspassen så du har orken kvar till sista passet, tänk på att ta hand om dig! Sömnen är viktig....
KRAM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade