onsdag 19 oktober 2011

Omplanteringstajm.. Efter uppvaknandet idag så satte jag igång med att plantera om vårt olivträd som stått ute i sommar.. De nätter det varit frost så har det stått intill väggen på altanen så jag hoppas det överlever.. Förra vintern stod det vid vår altandörr i sovrummet och klarade sig galant där, så nu står det där igen och jag hoppas på tur att det vill överleva ännu en vinter hos oss..
Krukan jag hade den i har börjat läcka så det var tvunget med en ny kruka och det enda jag fann var en korg på Maxi.. Dyr var den men den fick jag ju ta..
Stenarna kanske inte är så snyggt men vi har en rödaktig liten Gustafliknande minitiger som tycker att sådana här stora krukor är perfekta som toaletter.. Inte lika kul att kissa i när det är sten i.. 
Satte ett par ljuslyktor, som Patrick fick av sina döttrar när han fyllde år, på stenarna.. Ljus gillas ju här och helst nu på hösten och vintern..
Bredvid står en lykta jag fick av vänner förra året när jag fyllde år.. Gillar den mycket.. Ändrar lite i den efter årstid.. Just nu är det ett ljus (så klart) och fyra "bokollonskal" som finns i den.. Till jul flyttar det in lite mossa och någon tomte skulle jag tro..


Om några timmar skall jag och Amanda på ett medelgympapass på Friskis och sedan blir det till att hem och duscha och stoppa något i mig innan det är dags att dra vidare till jobbet.. Sista natten, på två sätt.. ;-)


Ha en fin fortsatt onsdag och ta hand om dig.. Det finns bara en av dig..


Kram Mia
 

7 kommentarer:

Annika N sa...

Så fint du gjort. Hoppas Gusten håller sig ifrån detta :-)
Skönt att höra att det är lite mer uppåt..

Sköt om dej vännen <3 Kram Annika

Källeboda lantliv sa...

Ett olivträd .. Dom är fina .. Jag har aldrig haft ett .. Kanske ska det stå på önskelistan ..du visar ju en fin lykta .. Ja dom kan man aldrig få för många utav .. Mysigt ! Ja synd att du missade lyktkvällen .. Men det kommer fler gånger .. Ja kul att träffa bloggkompisarna .. Jag lovar att säg till om det blir loppis här .. Låter som du känner dig piggare nu .. Bra ! Ha en skön kväll .. Kramar till dig Jeanette. Kallebodalantliv

Patricia sa...

Va kul att du lyckats övervintra Olivträdet, hoppas det går lika bra den här vintern.

Korgen passade ju bra som kruka .. synd den var lite för dyr, men så blir det ju ibland .. =)
Och snyggt med stenarna med tycker jag .. ha ha .. katt-rackare .. =)

Ha en bra natt på jobbet och hoppas det nya schemat funkar bra med sen.

Kram Patricia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint det är med olivträd inne, jag har ju tyvärr avlivat mina som jag haft. Men framför dörren var bra, trädet kommer säkert trivas där i vinter också. Korgen är jättefin, hoppas nu inte lilla tigern tycker det också.
Kramar
AnnaMaria

En Vacker Vardag ♥ sa...

Ville lämna ett spår att jag varit här:) Fin blogg, kommer snart tillbaka

Kram Lotta

Skogslyckan sa...

Tack för titten på min blogg! Äger inget olivträd, gillar lite gammaldags växter. Men tycker det är fint hos andra. Så mysigt du pysslat till det.
Kram Pia

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mia!
Det blev ju toppen i korgen, smart också med stenarna som "tiger-stopp", he he :-)
Snygga foton som vanligt, och din header är ju helt ljuvlig.
Här kommer en stor kram!
Susanne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade