fredag 4 september 2009

Sätter skräck i inredningsdesigners ;-)

Idag fick jag för mig att jag skall börja med att visa vårt hus från insidan för er som läser min blogg.. Ja ni kanske inte är intresserade av att se mitt hem men jag visar det ändå ;-)
Vi köpte huset för lite drygt ett år sedan.. Det är ett funkishus166 kvm.. Vi har fyra sovrum på övervåningen, 1 rum för var barn vi har (jag har två och Patrick har två)..
På nedervåningen finns det kök, hall, vardagsrum och matrum.. Så alltså inget sovrum till oss.. Så vårt sovrum ligger alltså i matrummet och är därmed ett genomgångsrum, inte så kul men får duga tills den dagen första barnet flyttar hemifrån..
Jag tänkte alltså visa er vårt sovrum till att börja med..
Sovrummet gränsar till vardagsrummet med ett fyrkantigt valv.. För att gränsa av och att man skall se att det är två rum så köpte jag en vikvägg på IKEA, jag köpte faktiskt två, så vill man så kan man sätta för den andra med om man vill ha lite mer privat och det gör jag när jag sover på dagen när barnen är hemma..


Jag läser och kommenterar många inredningsbloggar och de visar upp sina vackra hem.. Kommer de in på min blogg och ser detta får de väl krupp.. Ha ha.. Och helst när de ser denna bilden här under.. Dataskåpet passar inte in för fem öre.. Men vi flyttade från två olika hem, vi hade ju inte bott ihop innan vi köpte huset, och man kan inte köpa allt nytt.. Visst kan man måla skåpet men jag tror at det kommer att flyttas eller säljas så småningom ändå.. Vi behöver snart inte ett dataskåp då vi mest använder de laptops vi har i huset..

Vi har ju inte gjort så mycket i huset än men det kommer sakta men säkert, vi är inte så snabba av oss, men jag vet hur jag vill ha det med färger och så.. Det är ju en kostnadsfråga med så det är ju tvunget att bli lite i taget.. Jag trivs ändå i vårt hus men vet att jag skulle kunna trivas än bättre om jag hade kunnat byta ut lite av möblerna och sätta lite andra färger på väggarna..

Detta var vårt sovrum.. En annan dag kommer ngt annat rum att visas upp.. Hoppas ni inte blev avskräckta nu bara ;-)

Nu skall jag fortsätta med det jag har påbörjat, nämligen att damma klart och sedan dammsuga.. Efter det skall jag ner på Netto och köpa lite godis till sonen som han kan ha i bussen när han åker upp till Oskarshamn för att träffa tjejen, sen skall jag ner med hans väska till bussen, han åker nämligen direkt efter skolan och då slapp han ju ha med väskan när han cyklade..

Ikväll så skall jag jobba, börjar 22.00, kommer nog att vara lite segt eftersom jag inte kunde sova så länge i morse men jag får försöka att vila ikväll en stund innan jag promenerar ner till da wörk..

Vägningsdag har det ju varit i dag med.. Minus 0,4 kg blev det.. Inte så mycket men jag är glad, det går ju åt rätt håll nu iaf..

Ha nu en bra fredag så kanske vi ses i morron annars ses vi definitivt på söndag..

Kram på er alla goa läsare..

Mia

10 kommentarer:

nettan sa...

Rom byggdes inte på ed dag är det sagt...
kul att se ditt hem. man kanske skulle visa värden sitt hem och byta ideer...
just nu är jag mest irriterad på allt och alla så i dag blir det inga bilder ... jag fick åka akut till tandl efter lunchen... ingen middags lur här inte... men de får gå... hörs på FB i natt jag har oxå äran att tjäna pengar i natt... kramis....

Nina sa...

Men Mia, ni bor ju jättefint!!! Du har bra smak och sinne för vad som passar ihop och så.. Jämför inte med andra utan lita på dig själv! Jag tycker ni har kommit långt. Det är ju en del jobb och kostnader med hus.

Så bra att ni hittade en lösning som fungerar med matrummet så länge. En vikvägg var ju toppen!

Och du... -0,4 är kanon det! Bra jobbat!
Kram Nina!

EN INREDOHOLIC sa...

Jättefint sovrum!!

Ha en härlig helg kära du. KRAMAR I MASSOR
Jannice

Uttan sa...

Det är ju jätte fint.
Stort fint ljust sovrum det skulle jag också vilja ha!
Det är väl tur att alla har olika smak och att vi kan dela med oss av våra hem.
Jag kämpar också med vikten just nu så vi får kämpa tillsammans...Heja,
Trevlig arbets natt!
Kram!

Patricia sa...

Jag tycker i alla fall det är kul att få se hur folk har det, och ännu roligare att få se ett hem i förvandling som inte är perfekt. Men ert sovrum ser jättefräscht ut tycker jag!.. =)

Vi sitter ju i samma sits som ni, sambo med dubbla hem att plocka ihop möbler från, byter lite då och då och skapar ett nytt gemensamt hem, men är man vanlig arbetare och inte har tid eller pengar att göra allt på engång så får det ta den tid det tar.. =)

ha en bra jobb-natt!
Kram Patricia

SoCal Helene sa...

Hej Mia!!
Hittade hit från A Home Far Away. Alltid kul med hemma hos bilder, ert sovrum inte alls dumt ut! Man får ta lite i taget och så småningom får man till det! Kul att din son har en tjej i Oskarshamn, jag är född där fast numera bor jag i Californien.
Ha en go helg!
;0) Helene

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mia,
vad roligt att du lämnade en kommentar hos mig så jag hittade dig! Åhhh vad fint ni har... smart med vikvägg! Och snygg säng, vi köpte en i all hast när vi köpte radhuset, nu vill jag helst kasta ut den genom fönstret, den är hemsk!
Vill gärna se mer av ditt fina hem!
Kram
Susanne

Unknown sa...

Ni bor ju super fint! Det är klart vi vill se och få ta del av, sträck på dig!! Kram Petra

Pernilla sa...

Jag älskar hemma-hos-reportage och jag tycker ni har riktigt fint! So what att dataskåpet inte riktigt smälter in, man kan inte alltid få allt man önskar sig :)
Gillar de gröna detaljerna och jag ser fram emot att se fler bilder från ditt hem!

Kram

LOPPISLIV sa...

Halloj Mia! Roligt att se ert hus även från insidan. Var stolt över ert hem Mia, det ska man vara för det är ju er stil och ens egna hem det är ju där vi hämtar kraft. Det tar sin lilla tid att få det exakt som man vill men det är samtidigt det som är charmen när man ser hur det förändras lite i taget. Vi har också något av ett funkis hus. Jag gillar dessa hus för det blir liksom två våningar med högt i tak. Vilken rymd ni har, underbara stora rum och jag älskar sånt där parkettgolv ni har. Måla aldrig över det vitt bara, lova!! Kram kram Paula

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade