måndag 7 september 2009

Vardagsrum och ledighet..

Nu har jag tre nätter ledigt.. Så himla skönt.. Idag har jag bara sovit i ca 3,5 timmar, brukar inte sova mer när jag skall vara ledig natten efter, måste ju kunna sova då..
Har inte så mycket att skriva om idag så jag fortsätter med rundvandringen i vårt hus.. Nu har vi kommit till vardagsrummet.. Det är inte så jättebra bilder men man kan nog se hur det ser ut ändå.. Man kan klicka på dem med så blir de större..
I detta rum är det mycket jag vill ändra på.. Jag skulle vilja ha ny färg på väggarna men tycker det är lite svårt då taklisten är motivmålad och det vill jag gärna behålla.. Men jag kommer väl på en dag hur jag vill göra..
Vi behöver sätta nya fönster med, gamla fönster som suttit sedan huset byggdes -36.. Fönstret bak tv'n vill jag slå igen helt, ljuset får vi in ändå från det stora fönstret, det är ju altan bak det lilla så det ger ju inte så mycket ljus ändå..
Och så till möblerna.. Soffan kan jag tänka mig ha kvar även om jag helst skulle vilja ha en tygsoffa och fåtöljerna kan få vara kvar, men resten av möblerna skulle jag vilja göra något åt.. De passar inte så bra ihop.. Vitrinskåpet är i betsad furu men det skulle jag vilja måla vitt.. Den gamla hyllan/skåpet är i körsbär men den tycker jag skall få vara kvar som den är, den är i så fint skick att det är synd att måla över den.. Soffbordet är i ekfaner men det skulle jag vilja byta ut till ett vitt ovalt bord.. Tv-bänken är i ljus furu med vita lådor och den skall bytas ut mot en vit från IKEA snart (hoppas jag)..
Lampan över bordet skulle jag med vilja byta ut mot någon större lite rund lampa men den har jag inte hittat än.. Lampan som står bredvid soffan är jag inte heller så förtjust i men Patrick vill ha en läslampa så den får vara kvar..


Öppna spisen gillar jag men vi vill hemskt gärna ha in en insats så man kan få hjälp med uppvärmningen.. Sotaren sa att vi måste glidgjuta skorstenen först innan vi får elda i spisen så nu får det bli ljus tills det är gjort, men jag ser fram emot att kunna myspyselda i den, men en vacker dag..
Nu skall jag köra till Kyrkhult med saker till Amanda, hon är hos sin pappa.. Fick ett sms att hon behövde sina saker för hon skall ta skolfoto i morron.. Bra när de kommer på det i tid.. Tonåringar!!!!
Nu får ni ha en bra kväll..
Kram
Mia

13 kommentarer:

Ann-louise sa...

Det ser så fint ut hemma hos dig Mia! Man har alltid önskemål om att förändra hemma, särskilt om man varit hemma hos någon som man tycker har det fint...Men, allt kostar ju, minsta lilla man vill göra så man får ta lite i taget.. Kramar Tutti

Ann-louise sa...

Föresten, boken du läser, håller jag också på med..Lite seg i början men sedan blir den bra..

LisaMatilda sa...

Visst är det skönt att ha en lite längre ledighet. En fridag/natt går så fort!
Så fint du har det hemma! Stora rum och en öppen spis! Hoppas att du snart får lov att elda i den.

Uttan sa...

Så fint!
Hoppas turen till Kyrkhult gick bra jag tycker det börjar bli riktigt mörkt nu på kvällarna.
Skönt för dej att vara ledig i hela tre nätter.
Kramar!

SoCal Helene sa...

Det måste vara knepigt att jobba natt och ställa om sig hela tiden, fast det blir väl en vana......Vi har oxå en salig blandning av möbler, T och jag har helt olika smak när det gäller möbler så det blir att det gamla hänger kvar och det är OK det med. Ha en bra vecka du med!
;0) Helene

plingan sa...

Vad roligt att få fortsätta följa din rundvandring! Vilket härligt rum! Skulle gärna ha en öppenspis jag med.

Kram Pernilla

Helena sa...

Du har ett hem trevligt mysigt hem, med mycket kärlek i !

Nina sa...

Du har en dotter som lever i nuet, det är bra det, haha! (Minns hur "glad" mamma blev när jag sa på morronen "Idag ska vi ha matsäck med oss")

Oj vad massa fina planer du har (läs: Oj vad med jobb *ler*) Så fint det kommer att bli! Eller, finare, för fint har ni ju redan! :) Kul att vi får titta in i erat fina hem!

Ha det så bra och ta hand om dig!
Kram Nina!

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Man går alltid och drömmer om allt man vill göra. Din öppna spis skulle jag gärna vilja ha. Ta hand om dig
Kram Lotta

Nettan sa...

de kan inte vara lätt att få i hop 2 hem.. men hos verkar det ju ändå funka .. ser mysigt ut.. och huset är jätte fint... jag kommer att bojkotta fb ett tag kommer bara använda det på jobb. dom varnar för massor av virus där...och igår fick jag lämna in min ena dator för den var överöst med trojander... la av helt.... men vi hörs på bliggen.. sköt om dig... kram N

Patricia sa...

Tack för rundvandringen i ditt hus, det är så kul.. =)
Du har ju fint hemma hos dig, men visst är det så att man alltid har saker man vill ändra på och göra om eller byta ut.

Vårt hem är i ständig förvandling känns det som, men de stora sakerna/möblerna byter man ju inte så ofta så klart.. =)

I mitt vardagsrum finns bara 3 möbler jag absolut inte vill byta och det är matgrubben och dess fina vitrinskåp och mitt gamla Husqvarna symaskinsbord...det andra byter jag gärna.. =)

Ha en bra ledig dag!
Kram Patricia

moonroose sa...

Så kul med dessa bilder på hur du bor, känns som om jag var där.
Finns alltid en massa som man vill göra, förändra och förnya...så härligt med den öppna spisen.
Gott med ledigheten, det går så fort bara...
Ha det gott!
Kram

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Dig känner jag ju sedan tidgare.men tack ändå för din kommentar. Jag är bara så nyfiken på alla som aldrig skriver något. Jag hinner heller inte så ofta kommentera..men någon gång är det kul att få mail från alla dem utan blogg också
Kram Lotta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade