tisdag 15 september 2009

Möte x 2..

Två möten har jag klarat av idag.. Först ett på jobbet som varade i fyra timmar och nu ett på sonens skola och däremellan så har jag kört sonen till frissan i Kyrkhult..

Till mötet på jobbet så fixade ju jag frukost med de frallor jag bakade igår, vilket jag tror att de flesta gillade, gott att ha något annat än söta kakor..
Veronika som kommenterade mitt förra inlägg ville ha recept och det lägger jag givetvis ut.. Det är ett vanligt recept som jag snitsar till lite.. Här kommer det:

FRALLOR ca 20 st
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
ca 1½ liter vetemjöl (jag brukar blanda grovt och ljust mjöl och så brukar jag blanda i lite solrosfrön)

ägg
sesamfrö

Sen bakas de som vanligt med smält margarin och mjölk som degspad osv.. Tror ni vet hur man gör..
Jäs 30 degen 30 minuter och sedan 30 minuter till när man rullat dem till bullar..
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö, 250 grader i 8-10 minuter..

Gott blir det :-)

Bilderna idag är på vår katt Sassi som ligger och vaktar tv'n.. Hon har fått en favvoplats där under dagtid, att ligga och sova framför tv'n på bänken.. Hon är himla söt men tyvärr ingen kelen katt, hon kommer ibland själv och vill bli klappad men hon gillar inte att ligga i knät tex och det vill ju jag att en katt skall vara.. Men jag tycker om henne ändå.. I helgen skall jag hämta hem en kattunge som skall heta Gusten, tror jag, hinner kanske ändra mig om det.. Han är iaf röd och supersöt och jag hoppas det funkar med Sassi.. Sassi är ju uppväxt med en annan katt jag hade innan jag flyttade till hus.. Då hade jag en vit Main coone katt som hette Gizmo som var vansinnigt fin och som jag saknar.. Gizmo var döv så därför valde jag att sälja honom, för hans egen skull.. Jag kände att bor jag i hus så vill jag kunna ha dörrar öppna och det funkar inte med en döv katt, risken att bli överkörd för att han inte hörde bilar var överhängande, och andra djur som smyger sig på med för den delen.. Så det var med ett tungt hjärta jag sålde honom till en kvinna i Vänersborg.. Men jag tror och hoppas att han har det bra.. Nu hoppas jag ju då att Sassi accepterar nya kisen bra eftersom hon ändå är uppväxt med en katt.. Och så hoppas jag att Gusten blir en kelen katt..

(Fina Gizmo)

Nu blir det att läsa era bloggar jag missat nu i kväll..

Kram
Mia

11 kommentarer:

Malin Järnbo sa...

Vilka härliga katter! Själv har jag en bondkatt, Alice. Hon är precis som din Sassi, kelar bara när hon vill. Men om nätterna hittar man alltid henne i ngn av barnens sängar! Än en gång, vilken fin blogg du har!!! Du borde tjäna pengar på att blogga och fotografera...
Kram Mulle

Nettan sa...

Du vännen tur du inte skjöt din sån....
energin kommer sakta tillbaka men jag lovar vila .. inget jobb här inte...kram N

plingan sa...

Det är verkligen mysigt med djur!

Tack för din gulliga kommentar och hoppas du inte blir alltför blå om tummarna ;)

Kramar och nattinatti!
Pernilla

Uttan sa...

Oj så vacker Gizmo är.
Spännande med nya lilla kissen.
Och att få höra vad Sassi säger.

God Natt och Kram!

Sandra Danielson sa...

Tjenixen. Skulle skicka på facbook och fråga om receptet till bullarna men nu slapp jag ju det! Dom var kanon goda. Ha det gött.

Nina sa...

Gusten var ett toppen-namn! Det gillar jag! Tummar hållna för att kissarna kommer att gilla varandra!

Må så gott!
Kram Nina!

Veronica sa...

Söta katter:)tack för ditt recept.
Här ska det bakas tror säkert dom är goda ditt förra recept jag fick på bröd var superduper gott.Ha en bra dag:) Tack för en fin läsning ännu en gång:)kram

moonroose sa...

Så härliga djur, de går sin egen väg och gör bara det som de själva vill....men de förgyller dagen med alla sina upptåg.
Så fina de är kissarna du visar.
Det går säkert jättebra med ny liten kisse. Våran wilma fick ju 2 stycken små vildingar som stormade in i hennes revir och det gick jättebra.

Frallorna låter goda så tack för receptet. Skall beprövas.

Ha det gott!
Kram

Plupps krypin sa...

Härliga bilder, fina katts. Har själv 3 katts, en Smula, en Elis och en Sessan och hon är som din vill inte bli klappad men sover gärna i min fotända.
Yvonne

Nettan sa...

blir så glad själv för alla kommentarer och för ALLA hjälp ATT GÖRA DET LÄTTARE FÖR MINA LÄSARE... skall bara klura ut hur jag gör det du skrev... tack
kram N

Helena sa...

Nä, så söt kisse! Vår lilla katt har också en favvoplats, hon ligger alltid bakom tv´n i sovrummet pådagen och myser! Kram Helena

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade