fredag 25 september 2009

Jag har lekt att jag är Leila och Leif idag...

Idag fyller min sambo, Patrick, år.. Så då har jag bakat New York blueberry cheescake från Leila Lindholms underbara bok A piece of cake.. Den ser smarrig ut, jag får veta det om en stund då vi skall äta den till Idol.. Receptet kommer längre ner i dagens blogg..

Nu ikväll har jag lagat god mat a'la Leif Mannerström.. Jag har gjort kycklingroulader och potatisgratäng.. Mumma var det.. De rouladerna har han gjort en del reklam för på tv.. Har ni inte gjort dem så tycker jag ni skall.. De är supergoda.. Receptet finns på paketen med tunnskivad kycklingfilé, eller kan man söka det på nätet..

Promenerat har jag gjort idag i det härliga vädret vi har haft.. Och givetvis så var kameran med.. Hösten börjar ju visa sig nu på träden och jag hittade denna lönn som skiftade i vackra färger.. När hösten visar sig på denna vackra sida som den gjort idag med sol och vackra färger då är det härligt.. En solros hittade jag med i en trädgård så där stannade jag till och plåtade.. Hoppas de inte såg mig för då tror de väl inte jag är klok, men det klart, det stämmer ju ;-)


Nu sitter jag mätt och belåten och väntar på Idol, fast lite sugen på Cheescake så det får det bli nu.. Men först skall ni få receptet..


Kexbotten:

300g digestiveket
150 g smör

Cheescakesmet:

600 g philadelphiaost
2½ dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1½ dl färska el frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Krossa kexen i en mixer och blanda smulorna med smält smör
3. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämig.
6. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
8. Smält chokladen över vattenbad, blanda ner i smeten.
9. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbären.
10. Grädda mitt i ugnen i ca 40 min (jag fick ha den mycket längre i min ugn) När den blir gyllenbrun så täck över med aluminiumfolie, så den inte blir för mörk.
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå i eftervärmen i 30 minuter till.

Lycka Till!!

Nu är det Idol för mig och sedan är jobbet som kallar för mig..

Kram
Mia

6 kommentarer:

Ana sa...

Mums, ser gott ut. Vad duktig du är! Tack för din söta kommentar!!!

Nina sa...

Såå fina bilder i vanlig ordning!
Må så gott!
Kram Nina!

Uttan sa...

Grattis till Sambon!!!!!
Har också den bakboken men har inte provat den kakan.
Du måste berätta hur den smakade.
Ja jag brukar också stå på huvet lite här och där och fota och ibland kan det bli lite pinsamt.
I somras var det så vackra löv på häcken så jag smög runt med kameran och plötsligt på andra sidan såg jag några som rörde sig i en pool,då var jag snabb in.Man kan ju undra om de trodde det var paparatzzi
Så jobbar Du och min Man ikväll då!
Ha en riktigt God Natt.
Trevlig Helg!
Kramar!

Patricia sa...

Åh vilka härliga höstbilder du tagit...och ååååhhh va god den Cheese caken såg ut. Har länge funderat på att göra den... =)

Ha en bra natt på jobbet!!
Kram Patricia

karola sa...

härliga bilder och tack för receptet, detta måste jag testa...love cheesecakes :) ha en trevlig kväll

Hanna sa...

Vackra bilder och så god kakan ser ut.
Hanna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade