lördag 19 september 2009

Bio och ny familjemedlem..

Fredagen har försvunnit och lördagen har snart fart sin kos också.. Dagarna går så fort så man hinner knappt med..

Skall börja med att berätta om bion igår.. Jag och min kompis Anna var alltså på bio igår kväll i Bromölla.. Vi såg Flickan som lekte med elden.. Se den!! Den är jättebra.. Men.. skall villigt erkänna att den var inte lika bra som Män som hatar kvinnor, i mitt tycke, men helt klart sevärd.. Nästan hela biosalongen var fullsatt, det var ju premiär på den igår.. Anna som inte läst boken hoppade till ibland när det kom något oväntat och lite hemskt, för det är en lite läskig film, precis som boken var.. Men det gillas av mig, jag gillar ju kriminalromaner och filmer.. Beck tex är en favorit, likaså Wallander osv.. Nu ser jag fram emot Luftslottet som sprängdes som kommer i november.. Och sedan skall den ju bli tv-serie också med mer material än vad bioversionen visar..

(bild lånad från googles bildarkiv)

Väl hemma så var det tv och data.. Mest data, började titta på Dirty Dancing men satt mest och funderade på hur jag kunde tycka den var så bra när det begav sig.. Visst, det är bra musik och de dansar fantastiskt men annars är det en rätt kass film tycker jag, så datan blev mitt sällskap under tiden filmen gick.. Såg ju bästa scenen som är den sista dansen de gör, så klart..

Strax efter ett på natten så körde jag ner och hämtade sambons dotter som varit på disco på Balders Hage.. Bussen stannade nere i byn och vi ville ju inte hon skulle gå hem själv mitt i natten.. Efter det var det bums i säng..

Vaknade 9.20 i morse och hade sovit i ett svep, inte illa för att vara jag och inte illa för att vara katten att hålla tyst hela den tiden, hon brukar ju vilja antingen in eller ut mitt i natten..

På förmiddagen idag så körde jag och Amanda till barnens pappa för att hämta vår nya lilla familjemedlem, Gusten.. Alla blev glada att äntligen få hem honom utom Sassi.. Hon var inte alls glad utan fräste rätt bra åt den lilla sötnosen.. Gusten försökte göra sig så stor som möjligt men vad hjälpte det.. Sassi är ändå moster åt Gusten så man kan ju tycka att hon skulle vara snäll mot honom, jag försökte förklara.. ;-) Men det skall säkert funka bara de blir vana vid varandra..


Gusten har gått runt och utforskat en del här och lekt med den nya leksak han fick i inflyttningspresent, ja när inte Sassi varit inne för då hade han stenkoll på henne.. Ett tag hittade jag inte honom då letade jag överallt men till slut så hittade jag honom sovandes under skänken i hallen.. Just nu ligger han i Johannes säng och sover gott.. Får hoppas han sover gott i natt med, får leka med honom rejält lite senare så han blir trött..

Han är superduktig med toalettbesöken med, han går i lådan var gång.. Jag släppte ju ut honom vid lådan när han kom hem till oss så det var det första han såg.. Så har jag gjort med alla katter jag har haft och det har alltid funkat.. Kattlådan först och maten sen..

Annars idag så har det blivit lite trädgårdsarbete i det härliga soliga vädret.. Tänk 20 grader varmt och över halva september har gått.. Sååå härligt.. Fast det är ju rätt kallt om nätterna, men då behöver jag ju inte vara ute om jag inte vill ;-) Gillar hösten när den beter sig på detta viset så det får den gärna fortsätta med.. Det enda negativa är ju att vi behöver elda mer nu när det börjar bli kallare om nätterna..

Nu säger jag tack och hej för idag, vi ses i morgon..

Kram på er alla goa läsare..

Mia

10 kommentarer:

Patricia sa...

Åh så söt han är Gusten!!!!...påminner om min lilla Nisse jag hade förut (R.I.P).

Hoppas han och Sassi snart blir vänner.

Jag älskar oxå hösten, och speciellt när vädret är som nu...hel underbart! Vi har inte börjat elda än och det är lite burrigt när man lägger sig och när man kliver ur sängen på morronen, men annars inga problem men snart är det dax att tända första brasan... =)

Må så gott!!
Kram Patricia

nettan sa...

så söt....
jo visst gjorde det ont.. men det glömmer man snabbt .. jag har ju fött 2 barn..
kram N

Tidsmästarinnan sa...

vilken liten goding! hur fin som helst.
Ja gonatt på dig med min vän, vi ses och hörs snart igen här i blogglandet :-)

japp sa...

Heij.. ja, dom filmerna ska jag allt se jag me.. har läst båda böckerna nu, eller lyssnat på ljudbok.. å har börjat me 3.e boken nu.. skitbra.
Jag må säga att i bokform, så tycker jag att 2.an är bättre.. för de tog ett tag för mej å komma in i själva sättet han berättar boken på. Men Reine Brynolfsson som läste är ju suverän till de böckerna.

Just de ja.. Sara tackar så mycket för grattiset.. hon e såå nöjd me sin födelsedag.
Nu är den över å vi är alla trötta efter allt ståhej.
Ha en gooer natt..kram på dej. helén.

Nina sa...

Han är såå söööt, lilla Gusten! Lik Åke, men Åke hade vildare blick i den åldern, haha!
Hoppas snart Sassi och Gusten kommer att gilla varandra! Inte lätt å göra sig stor när man är så liten *fniss*

Idag har dom lovat fint höstväder igen så jag hoppas du får en fin dag!
Kram Nina!

SoCal Helene sa...

Vilken härlig liten krabat, det är nåt visst med kattungar! Har inte haft en kattunge på evigheter, båda våra två katter är från katthemmet....
;0) Helene

LOPPISLIV sa...

En sån liten sötnos ni fått hem, Jag hade katt när jag var barn, nu som vuxen är jag lite allergisk mot dem, hade jag inte varit det hade vi nog haft ett par stycken vi med. Det får räcka med vår Wilma just nu :-) Konstigt nog tål jag hundar utan problem. Så du har sett 2:an av filmerna i Larsson serien, jag har bara sett den första men det blir nog snart att vi åker och tittar på denna med. Jag har bara läst den första, vill alltid egentligen läsa böckerna innan jag ser filmen. Jag har i sommar köpt Hypnotisören av Kepler, (ej läst ännu, ligger på nattduksbordet och bara väntar på mig :-) Den ska tydligen vara likvärdigt bra som Larsson triologin. Ha en fin dag Mia, Kram Paula

Vardagslycka sa...

Åh, en sån söt liten krabat!
Jag gillar också hösten, allra helst när det är så här ljuvligt väder! Idag är jag ledig och ska försöka vara utomhus så mycket jag kan, kanske jobba lite i trädgården men det får nog bli många fikapauser i solen.
Ha en fin söndag.
Kram, Carina

eennaaa sa...

Jag gillar me Beck o Wallander o dom filmerna, men har fått en annan favvis me, de är en kvinna som heter Irene Huss, kolla in dom!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har precis sett män som hatar kvinnor, jättebra. Ser fram emot den du såg. Och vilken söt liten Gusten, så fin färg han hade. Ja du nu får jag nog vispa ihop lite snygga muffins, kommer och gå galant med den skålen..fniss.
ha en bra söndag
Kramar
AnnaMaria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade