torsdag 30 juli 2009

Stockholm i mitt hjärta...

Ja nu har vi kommit hem från vår lilla tripp till vår vackra huvudstad.. Dagarna går fort när man har trevligt och det har vi haft..
Vi kom upp i måndags förmiddag, landade på Bromma.. Vi tog oss till sambons brors lägenhet som vi lånade då han är i Kina.. Där bara bytte vi om och tog oss tillbaka ut till stan med tunnelbanan.. Vi gick i stan och bara var.. Vi gick till kyrkogården där Cornelis Vresvijk, Putte Wickman och Anna Lindh har sin sista vila, gick till slottet och tittade.. Vi strosade runt, satte oss på en uteservering och drack en cider/öl.. Åt lite thaimat och åkte tillbaka till Bromma och lägenheten för att fixa till oss och ta på lite mer kläder.. Drog sedan tillbaka till stan för att gå på Pride festivalens invigning i Kungsträdgården.. Mycket folk var där och en del kändisar såg vi..
På scenen så stod bl.a Lill-Babs, Darin och Marit Bergman och några till.. Marit Bergman hade gjort årets Pridelåt som var mycket bra.. Sanna Bråding presenterade det hela.. Det hela var mycket bra och vi trivdes..



När vi kom tillbaka till lägenheten i Bromma så kom vi inte in i trappen med nycklen vi fått, så vad skulle vi då göra?? Patrick ställde sig och ropade upp till en granne som hade balkongdörren öppen och efter många om och men så kom han ut och hjälpte oss in.. Patrick sms:ade sin bror som tyckte det var konstigt men berättade vart en annan nyckel var som skulle gå till källaren.. Jag testade den i källardörren och den funkade..

I tisdags strosade vi runt på stan på fm.. I affärer kände vi inte för att gå i så det var inte många affärer som fick besök av oss.. Jag kände bara för att vara för att gå dit skorna tog oss typ.. Det blev någon uteservering även på tisdagen och grekisk mat innan vi tog tunnelbanan tillbaka till Bromma för att in och byta lite kläder och sedan åter in till stan igen..
Denna gången promenerade vi från stan ut till Skansen, en ganska bra bit men skön promenad var det.. På vägen dit så såg vi Katrin Schulman (heter hon ju inte längre iof) och så såg vi Robban Broberg sittandes utanför en korvmoj och han finns på bild..
Utanför Skansen satt våra kompisar Anna och Priscilla, de flög med samma plan som oss upp men skulle stanna en dag längre.. Vi gick in på Skansen tillsammans men delade på oss ganska direkt, vi gick där vi ville och de där de ville..
Vi gick och kollade på alla fina gamla bevarade hus och på djuren, en mysig stund..
Ca kl 17 var det generalrepetion av Allsång på Skansen så det kollade vi på, efter det så tog vi en cider/öl i solen medans vi väntade på sändningsdags av Allsången.. Massor av folk var det som ville se det näst sista programmet live.. Hur bra som helst var det.. I slutet fick jag ett sms av min bror där det stod att jag flimrat förbi i rutan.. Så jag måste kolla reprisen på lördag för att kolla om jag syns..
Efter sändningen så spelade varje artist en låt till var, himla kul..



Ja efter detta roliga så traskade vi långa vägen tillbaka från Skansen till stan.. Satte oss på en utebar och tog en cider/öl innan vi tog tunnelbanan tillbaka till Bromma.. När vi kom till Bromma tog vi en kebab på ett ställe och tog med den till lägenheten.. När vi skulle in genom källaren vad tror ni händer då?? Nyckeln går inte att få runt.. *suck* Så Patrick fick åter igen ropa på grannen som kom ner och öppnade till oss, tur han var hemma och att han var så snäll mot oss förvirrade Blekingebor..


Igår var ju sista dagen i Stockholm, vi skulle flyga hem kl 16.30..
Men vi tog oss in till stan en sista gång på förmiddagen och strosade runt lite.. Tog en ljummen sallad på en uteservering.. Gick runt och kollade lite efter en väska till min dotter men hittade ingen som jag trodde hon ville ha så det får bli en tur häromkring en dag så hon kan köpa en väska.. Strosade runt lite till innan vi tog oss tillbaka till Bromma och sedan med buss till flygplatsen.. På flygplatsen så såg vi sista kändisen i Sthlm, det var Jacob Samuel som är sångare i The Poodles.. Patrick tyckte det var pinsamt om jag tog fram kameran där så jag kunde bara ta nån bild med mobilen så det blev ju inte så bra..

Kl 18.30 var vi hemma i Olofström igår.. Då satte vi i stort sett bara in våra saker, jag sa hej till sonen och sedan tog vi våra cyklar till Holje Park här i Olofström där det var Allsång, där var bl.a Janne "Loffe" Carlsson gäst.. Mycket folk så det var trevligt..
Cyklade sedan hem för att packa upp, kolla lite på tv och sedan dyka i säng helt utmattade.. På tre dagar så har vi gått 72178 steg så man var lite trött i kroppen..

Idag har det inte blivit många knop av mig, jag har bara handlat, tvättat, dammsugit och lagat mat.. Borde ha motionerat men det får bli en runda lite senare för snart kommer Patricks föräldrar på fika här..
Patrick har jobbat på bättre, han har hållt på att snickra på balkongen mellan skurarna och så har han kokat de 5 stackars kräftor vi fått upp.. Ja de var nio igår men fyra av dem överlevde inte till det var dags för kokning..

Vill ni nu se bilder från vår Stockholmsresa så kan ni klicka här ---> pixbox

Ha en bra fortsatt kväll.. Jag skall läsa igenom bloggar så fort jag har tid.. Nu skall vi fika med svärföräldrarna..

Kram
Mia

10 kommentarer:

Helena sa...

Precis en sån semester som jag hade uppskattat hur mycket som helst...=)
Härligt!
Ja varnade ju för att skriva ut i bloggen att ni lagt ut kräftbur, säkert nån här som vittjat den ......=)

LisaMatilda sa...

Låter som om ni har haft underbara dagar i Stockholm! Så skönt att komma hemifrån ett tag och koppla bort vardagen.

Anonym sa...

Hej Mia!
Nu har jag hittat din blogg och den är ju urtjusig, sååå duktig du är!
Ska kolla dina foton från Stokholm ni har verkligen haft en skön resa, inget stressande shopping utan lugnt och skönt!
tack för titten, ha det gott!
Kram Maritha Qvist

Uttan sa...

Vilken fantastisk resa till Stockholm ni har haft.Och så roligt att få läsa kul med allsången på Skansen.
Kul om Du får se dig själv på Tv....
Det är mysig med lite små tripper i bland.
Kramar!

hemma hos lilla mej sa...

Välkommen hem!!!!! Vilken mysig resa ni har varit på.Man behöver det ibland.Ha en skön kväll kramizar ~~~~RITA~~~~.

nettan sa...

Tjena vännen.
det låter som om ni haft hur mysigt som helst...och gått har ni ju gjort så varför motionera i dag.. vila lite .. de kommer fler dagar....skickar dig ett pesoligt mail på fb om en stund... kram N

Vitt o Vältummat sa...

Stockholm är härligt på sommaren. Finns mycket att titta på. Inte minst kändisar:-)
Kram/Åsa

Nina sa...

Oj vad skoj att läsa din blogg idag :) Vad roligt ni har haft! Sånär som på nyckeln, men det löste sig ju som tur var..

Vilka superfina bilder du har tagit med din nya kamera! Kul!

Jag missade Allsången så jag ska oxå kolla reprisen. Ska hålla utkik efter dig :)

Tack för din kommentar och det braiga tipset om översättningen. Kanon! Det kommer jag ha mycket nytta av!

Må så gott!
Kram Nina!

Ofelias Hus sa...

Åh, vilken mysig semester...ni hann ju med massor!!

Nu måste jag kolla reprisen av Allsång...missade programmet...

Ha en härlig helg!

Kram,
Anette

MO sa...

Härligt att vara hemma igen när man haft en sådan trevlig semestertripp, man kan leva länge på det. Stockholm är vackert o stort..i alla fall för oss bybor..hihi. Låter kul med allsången, då får man kolla in reprisen då, brukar inte kolla på det men alltid kul att se "känningar".

Ja vad mycket folk det var i parken här då, jättetrevligt.

Jag har skickat ett mail till dig med lite svar på det du undrade.

Oj, det var inte många kräftor ni fick...maken o svågern o barna fick upp ca 200 st, så de tog kanske alla ;)...

Ha en trevlig helg, kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade