onsdag 22 juli 2009

Ännu en trevlig dag och ett par dagar närmre semestern..

Ja nu har det gått två dagar till.. Nu är det äntligen snart min tur att ha SEMESTER!!! Jag har nu 19 timmar och 20 minuters arbetstid kvar och jag känner att detta är de två segaste nätterna på hela året.. Men det börjar ju närma sig iaf och det känns ju bra..

Igår var vi på grillkväll hos en ganska ny bekant till oss.. Hennes son grillade kyckling och annat kött som serverades med goda potatisar i ugn och sallad.. Hur gott som helst.. Tack Priscilla!!
Min bror, hans fru och son, min kompis Anna, en granne till Priscilla och en annan vän till henne var också där.. Vi hade hur trevligt och roligt som helst.. Många skratt blev det.. Har ju en galen bror som förgyller med sina tokerier bl.a..

Idag har jag varit hos min kompis Anna och plockat vinbär, ca 9 liter blev det.. Tack Anna!!
När jag kom hem satte jag fart med att koka upp 4 av de 9 litrarna, de skulle bli gele.. De andra litrarna frös jag in, de får stå till tjänst när denna satsen gele är slut och det lär nog dröja ett tag.. Gott blev det iaf, lite aning surare än om man köper men jag tror det blir perfekt till en stek eller till något fågelkött.. Vi skall testa i morron då vi skall ha kyckling till middag..



Medans jag gjorde gelen så bakade jag blåbärsmuffins också.. Jag har ju frusit in en del av de blåbär jag har i trädgården så jag tänkte att något måste jag ju göra av dem, så muffins blev det idag.. Och jag kunde ju inte låta bli att smaka, men jag tog den minsta och delade den med Patrick och min dotter Amanda så jag åt ju inte så mycket..


Jag måste ut och plocka mer blåbär, vi har massor och jag tycker ju det är synd att de inte används.. De är dödligt tråkiga att plocka tycker jag men jag gör det ändå så vi kan göra godsaker av det senare i höst och vinter..

Idag har Patrick börjat såga till stolparna som skall vara på balkongen så äntligen så har det iaf påbörjats.. Jag tror att han skall upp i morron och sätta upp dem.. Sedan är det golvet som skall läggas och till sist räcket och överliggaren.. Sen är det klart :-D Låter hur lätt som helst ;-)
Hoppas bara vädret är bra så han kan vara där uppe och jobba..

På måndag åker vi ju till Stockholm i tre dagar så då blir det ju inget gjort..
Fy attan vad skönt det skall bli att få åka iväg helt själva.. Vi har ju inte gjort det en enda gång på dessa två år vi varit tillsammans.. Har vi varit iväg så har det varit kompisar med vilket också såklart är roligt och trevligt, men det skall bli skönt att bara rå om varandra och att inte ha något speciellt inplanerat utan göra precis det vi känner för.. Vi flyger upp på måndag morron så vi har ju hela måndagen som vi kan göra vad vi vill.. På tisdagen är tanken att vi skall gå på Allsång på Skansen om det inte öser ner för då hittar vi på något annat.. På onsdagen flyger vi hemåt igen men har förmiddagen att strosa runt lite på.. Kul, trevligt och mysigt skall det bli..

Denna award fick jag av Nettan som har bloggen ♥ Livet på landet ♥ ... Tack så jättemycket.. Glad jag blev :-D

Jag vet inte om man kan skicka dem vidare på något sätt så jag lägger den här för att hämtas av Patricia med bloggen Patricia mitt i livet , Pia med bloggen SJÄLARO och Nina med bloggen Livet i stort och smått .. Detta är tre av alla bloggar jag följer.. Alla andra är ju också värda en award men jag kan ju inte ge alla på en gång.. Jag ser att den skall skickas till 12 men hoppas det inte gör något att det "bara" blir tre..

Nu är det till att läsa lite bloggar och sedan jobba vidare... Vi ses här snart igen.. Säkert i morron ;-)

Kramar
Mia

6 kommentarer:

Uttan sa...

Bra att ha kamera som stänger av sig själv det hade inte jag en tanke på att det kunde finnas sådana finesser,det finns det tydligen inte på min Nikon...men annars är jag supernöjd med min kamera.
Gott med vinbärs gelé jag ska plocka vinbär nästa vecka hade jag tänkt.
Ha en fin dag!
Kram!

nettan sa...

morning... jag skickade den oxå till 3 till dom 3 bloggar jag läser varje dag...
snart e det fredag morgon.. kram n

LOPPISLIV sa...

Hejs svejs! Mysigt med grillkvällar i goda vänners lag. Så skönt för dig att du snart får semester, fast vädret kunde ju varit lite bättre, det kommer kanske lagom till din ledighet...fast kanske man t.o.m slappar mer nu eftersom man inte kan göra så mycket mera :-) Blåbärsmuffinsen ser mums mums ut!! Ha det nu så mysigt i Stockholm. Kramis Paula

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till awarden. Och så goda muffins du gjort, känner doften av nybakt.. Vinbärsgele låter också jättegott. Ska försöka hinna plocka lite krusbär medan vi är hemma. Sköönt för dig att du också snart får vara ledig. Hoppas nu det blir bättre väder nästa vecka.
Kramar AnnaMaria

Patricia sa...

Åh va skönt, nu har du snaaaart semester... =)

Och va du har varit pysslig o gjort gelé och haft dig... Jag har 2 röda-vinbärs buskar här hemma, vet inte vad jag ska göra med dem, tycker inte om röda vinbär... ha ha.

Jag håller med, det är dödstråkigt att plocka blåbär, men det är ju så himla gott så man måste ju... =) Jag ska göra mer sylt av mina blåbär men även baka en paj och bjuda mitt främmande på i morron.

Kul att ni fick en trevlig grillkväll... =)

Och så får jag en Award av dig... hi hi...tack ar så mycket!!!!!

Kram Patricia

Nina sa...

Heeej! Tack för en award <3 Jag kan ju inget så jag vet inte hur det funkar, men jätteglad blev jag iaf!

Håller på å gå igenom mail... Får väl se hur långt jag orkar för vi har åkt bil i två dar så en är lixom lite trött.

Hoppas du har det bra! Jag ska kolla läget på fb senare å se hur det står till med folk å fä ;)

Massa kramar så länge! Ska läsa igenom bloggar oxå, men det orkar jag nog inte idag.
Nina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade