söndag 1 maj 2011

Maj månad och snö..

Börjar med att tacka för alla fina kommentarer om min blogg och framförallt om mina bilder.. Jag blir så glad att ni gillar det ni ser.. <3

Jo ni läste rätt.. Fast det är inte hos mig det snöar men såg nyss på en väns status på FB att det snöar i Älmhult.. Och när jag kollade SMHI igår så skulle det ev snöa här på tisdag morgon.. Det vill jag ICKE!! Jag vill ha tillbaka värmen som var förra helgen och i början av veckan..
Nu har vi ca 9 grader ute och jag har 19 inne och fryser som jag vet inte vad.. Elementen har åkt på igen.. Nu hoppas jag bara att det är fint väder och bra mycket varmare den 26/5 då det är student och den 27/5 då det är bal.. Tänker på alla fina studenter i sina fina kläder plus att jag är lite ego och vill ha fint väder till jag skall plåta de studenter som bokat mig..

Igår var det ju Valborgsmässoafton.. Här i Olofströmskommun var det eldningsförbud så inga majbrasor fanns, men i Kyrkhult fick de dispens till fyrverkerier iaf.. Jag hade först inte tänkt ta mig dit för jag frös så in i norden igår med, men vi skulle hämta Patricks yngsta dotter där uppe så jag tog med kameran.. Vi kom precis när fyrverkerierna skulle starta.. Jag riggade kameran på stativet och ställde in den så som jag trodde det skulle vara.. Nu i efterhand så tror jag att jag skulle höjt upp bländartalet lite till för att få se mer stjärnor.. Jag glömde oxå min fjärrkontroll så jag fick trycka av för hand och det gör ju att kameran rör sig lite och det blir lite oskärpa, men bilder blev det iaf och en kan ni få se här och vill ni se mer så kolla in på Photo by Maria på fb..


Idag var tanken att jag skulle till Loppisbutiken i Kyrkhult men när jag kom dit så var där stängt idag.. Körde och hämtade mamma istället och så körde vi till Hörnsjöns Plantskola som ligger strax utanför Kyrkhult.. Plantskolan ägs av en nästkusin till mig, Elna,  och hennes man.. Jag köpte lite blommor som skall planteras ute och så köpte jag en krona som jag satte en Plättar i luften i och som får pryda vårt bord på altanen..



Elin som har bloggen Fröken Knopp har en liten söt inredningsbutik på Plantskolans ägor, hon jobbar ju även på Plantskolan med.. Det var i butiken jag hittade den fina kronan.. Hade kunnat köpt en massa mer för hon har så fina saker, men får återkomma en annan dag.. Jag tog mig friheten att ta en bild i butiken så ni kan se hur inbjudande det är..


Min pappas kusin, Disa (som är mamma till Elna som äger Plantskolan) hade en liten loppis vid sin stuga som ligger precis bredvid så dit traskade vi med.. Och jag hittade lite saker.. Jag köpte en låda full med gamla glasburkar.. Tänkte lägga in gurka i dem sen.. För alla burkarna gav jag 10:-


Och jag köpte 6 stycken vinglas, inte så gamla men söta.. Tänkte använda dem som efterrättsskålar, till tex pannacotta eller mousse.. För dem gav jag 25:-


Och sist men inte minst så köpte jag en helt ny trasmatta som Disa vävt själv.. 160 cm var den och hon skulle bara ha 160:- för detta hantverk.. Jag köpte ju en trasmatta på Jysk för ett tag sedan som jag lade i hallen uppe under symaskinen, nu fick den flytta upp på vinden.. Det är ju bra mycket roligare att ha en handvävd matta som dessutom är vävd av en släkting till mig.. Jag tycker den är jättefin..


Nu blev det ett långt inlägg med alla bilder med så jag hoppas ni inte har tröttnat..
Ha nu en fin kväll och så en bra start på nya veckan..

7 kommentarer:

Anna sa...

Verkligen isande kallt ute, vinterjackan skulle sitta fint nu :)
Vilken inspirerande butik, där skulle jag vilja gå :)
Ha de bra! Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vädret har slagit om här också, blåser kalla vindar just nu. Men igår hade vi varmare. Så fin krona du köpte, och burkarna var ett riktigt fynd. Mattan är jättefin, extra kul att din släkting vävt den.
Ha en skön kväll Mia
Kramar
AnnaMaria

nettan sa...

den butiken skulle jag gillat... kram

Det vita dårhuset sa...

Sånna glas letar jag också efter =)!!! Fasiken...sätt mannen på slipning så målar du ;)

Hoppas du får en fin vecka gumman!
Kram Erika

Annika N sa...

Ser ut till att vara mycket fint där och vilka fina grejor du köpt.

Ha det gott !!! Kram Annika

Ett Vitare Hem sa...

Ja vart tog värmen vägen och vilken mysig butik du visar bilder från!
Ha en riktigt härlig vecka!
Kram/Lena

Lilla Brödhult sa...

Vilka fynd du hittat... Ja nu är det svinkallt ute hoppas det vänder snart...
Jag var med på plantskolan idag och köpte ett olivträd får väl se om det överlever hemma hos mig..
Kram Helene

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade