tisdag 17 maj 2011

En ta dagen som den kommer dag..

Idag har det varit ledig dag för mig och lediga dagar gillas.. Och är de som denna som har varit helt planeringsfri.. Jag har gjort precis vad jag velat och idag har det innehållet lite handling, lite dammsugning, lite promenad, lite matlagning  och MYCKET slapp..


Idag har Johannes hämtat sin studentmössa så nu tycker hans mamma att det är på riktigt.. Min lilla son som var en liten bebis nyss skall vandra ut genom skoldörrarna på torsdag nästa vecka för (kanske) sista gången.. Knappt så jag fattar det..
Men med att han går ut skolan kommer ju alla tankar på hur det skall gå med jobb och så, men jag hoppas att han får jobb.. Tyvärr har han inte fått något sommarjobb i år..


Johannes pappa och jag skall dela på alla kostnader för studenten och det är inte billigt trots att det bara blir en liten fest.. Det skall ju vara kläder, mat, dricka, tårta, dukar, servetter, ballonger, serpentiner osv.. Så om man skall se något positivt med att vara separerade så är det ju att vi är två familjer att dela på kostnaderna.. Jag vet att inte alla gör det pga olika anledningar som tex att de kan tex prata med varandra, men vi kan det och har kunnat det under hela tiden.. Faktiskt har jag haft mer kontakt med barnens pappas fru än deras pappa nu under planeringen, och det känns bra att det ändå funkar så bra som det gör.. Jag tycker ju att det måste funka för barnens skull, det är ju inte de som bestämt att vi inte bor ihop längre..


I och med att det är student nästa vecka så skall jag fotografera tre studenter fast det blir ingen på studentdagen men en tjej på baldagen (fredag) sen blir det två killar så fort det funkar för dem.. Skall bli kul och spännande..
Min dotter, Amanda, har fått frågan av fotoläraren på skolan om hon vill in och plåta balparen åt skolan med  hjälp av läraren, hon och en tjej har fått frågan.. Och hon svarade så klart ja.. Hon har ju samma intresse som mig så det är ju kul att hon fått frågan, det är ju en bekräftelse på att hon är duktigt..
Jag skall plåta balparen när de går in som jag gjorde förra året..

Nu skall jag fortsätta det jobbiga slappandet innan det skall sovas..
Ha nu en fortsatt fin kväll..

10 kommentarer:

Uttan sa...

En härlig tid. Studenter.
Det är en speciell känsla när barnen tar studenten.

Mina flickors far och vi delade också på barnens kostnader vid studenten och vi har inte heller någon osämja mellan oss och det är skönt.

Så fin bild på Kisse Katten.

Här har det åskat i dag men morgon dagen ser enligt prognoserna bra ut med Sol och det får Vi hoppas för Vi ska ställa upp husvagnen i morgon på säsongsplatsen.

Ha det Gott!

Kram!

Nina sa...

Härligt med en slappardag, det har jag med haft :)

Ja men tänk vad tiden går.. Det var inte länge sen man hade en liten och nu är hon snart vuxen. Hoppas allt går bra med student och firande och allt vad det är.

Så kul att Amanda oxå har fått fotouppdrag :)

Ha det fint!
Kram Nina!

Katta sa...

Men alltså Mia!!!!! Kan jag ha blivit gladare av din kommentar eller?!?!?! STOR JÄVLA KRAAAM!! :D

M a d a m e M o r e l l sa...

Min stora tog studenten förra året och det kostade skjortan även om x,et och jag delade. Men det måste det ju få göra! Ha det så bra!
Kram

Ett Vitare Hem sa...

Visst är det häftigt med studenten, vi har ju också en student i år min äldsta dotter R, tyvärr så är hennes pappa inte alls en sån pappa som ställer upp och hjälper till men övriga familjen ställer upp till hundra procent. Det blir många som kommer och firar henne och med tanke på balklänning osv blev det ett femsiffrigt belopp men som sagt nästa alla har bidragit lite vilket jag är så tacksam för....
Ha en riktigt härlig onsdag!
Kram/Lena

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Vad roligt med studentfirande och det är ju en del förberedelse innan.
Ha en fin dag!
Kram Anette

Fotograf Matilda Bäcker sa...

Sv: Vem vill vara som alla andra? ;) Det är det som är det fina med foto, det är konst och smaken är som baken, så man får tycka som man vill :) Kul att du gillade färgbilden mest, själv har jag fortfarande inte bestämt mig.

Annika N sa...

Ja fy tusan vad det är dyrt med studenten, och tjejernas är ännu lite dyrare, med besök hos frissan och dyr klänning. Men jättekul är det...
Vad roligt för din dotter att få plåta studenterna.

Ha en skön onsdag !!! Kram Annika

vita drömmar och svarta tassar sa...

Ja min dotter går oxå ut! burr vad gammal man känner sig....men ack så dyrt som du säger...
Hihi jag ska fota henne för omväxling skull..hoppas jag får godkänt...men tycker man de är roligt brukar de ju spegla av sig i de man åstakommer....

Ha en underbar student med din lilla "gosse"

kram wivi

Maritha sa...

Student med allt vad det innebär kostar verkligen och jag tror ännu mer för tjejerna. Jag och x:et delade också allt så vi har tur som har fungerande kontakter efter avsluten.

Vad skönt att du fick slappa innan du ska iväg på jobb igen!

Såååå vackra de är liljekonvaljerna!

Kram Maritha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade