tisdag 10 maj 2011

Sömn och plåtning..

Det känns lite sådär att krypa ner i sängen när solen skiner så vackert men sova måste jag ju när jag har en natt kvar att jobba så sängen fick det bli när jag kom hem i morse..


När jag vaknat till liv så körde jag till Bromölla för att träffa en familj där.. Jag skulle plåta de tre barnen.. Men fy vad missnöjd jag är.. Ja inte på familjen eller barnen utan på bilderna jag tog.. Kändes som det var första gången jag höll i en kamera överhuvudtaget och bilderna blev inte som jag ville.. Några bilder blev helt okej men bara de bilder som togs på vart och ett barn, de bilderna jag tog på syskonen tillsammans blev inte alls bra.. Inte lätt att få till det när det är tre barn på bilden.. Två större och en två-åring med myror i brallan.. Men inte bara det att det var svårt att få dem på samma bild, jag fick fanken inte till skärpan helt bra heller..


I morgon skall jag plåta en konfirmand, hoppas de bilderna blir bättre.. Enklare med en person på bilderna med förstås men jag måste ju få bra skärpa med..
I morgon skulle det vara lite molnigare och det är bra för solen kan ställa till det lite med skuggor och motljus osv.. Har ju reflexskärm men inte så kul till små barn då det blir ganska starkt ljus av det och de då gärna kisar eller blundar istället.. Men i morgon skall det nog funka med en reflexskärm skulle jag tro..


Bilderna här idag kommer från vår tripp till Österlen..
Den översta är utsikt från Stenshuvud, mot Simrishamn.. Det var lite soldis när vi var där så bilderna blev lite mjölkiga ut mot havet... Men så vackert det var där, både med utsikten och miljön runt omkring.. Underbart!!
Svanen som simmar lurade vi fram till oss, den trodde nog vi hade mat men tyvärr.. Fast lite bra bilder på den fick jag..
Den understa svanen såg vi dagen innan denna bild togs och jag plåtade den även då, vad jag inte visste då var att den låg och ruvade på en massa ägg.. Det såg vi i lördags när vi cyklade förbi och den hade rest på sig.. Tror aldrig jag sett svanägg innan så det var kul.. Hade ju varit roligt att följa detta med men tyvärr lite långt ifrån för att kolla in när de kläcks..
Hon, eller om det är pappan som ligger på äggen, hade knuffat undan ett ägg så det låg bredvid, kanske något fel på det (?), jag gick ganska nära för att plåta det.. Det var inte uppskattat.. Jag fick det onda ögat mot mig och en arg böjning på halsen och ett läte som kom långt ner från halsen.. Så jag tog en bild sen bad jag om ursäkt och gick innan den ev började jaga mig...

En natts jobb nu sedan ledig två för att sedan jobba i helgen..
Sov gott alla fina som läser min enkla blogg.. Era kommentarer gör mig så glad..


15 kommentarer:

Fotograf Laila Villebeck sa...

SV: Tack så mycket!

Lycka till med fotandet av konfirmanden, det kommer säkert att gå jättebra! :)

Anna sa...

De är säkert bara du som ser att inte bilderna blev bra, dom kanske är supernöjda :)
Fina bilder på svanarna!!

Kramis Anna

Nina sa...

Men huja, en arg svan vill man inte gärna bli jagad av... Men vackra är dom :)

Så synd att syskonbilderna inte blev så bra som du ville, men det är nog jättesvårt att få till det bra. Jag tycker du är otroligt duktig! ska ni göra ett nytt försök med syskonbilden?

Lycka till med konfirmanden :)

Ha det kanoners nu!
Kram Nina!

Helena sa...

Hej!
Trist att det inte kändes bra på fotograferingen, men familjen är säkert jättemånga man är ju alltid sin egen hårdaste kritiker!

Fina bilder på svanen!

Ha en fin dag i solen!
Kram Helena

Ett Vitare Hem sa...

Så tråkigt att det kändes trist med fotograferingen hoppas konfirmandfotograferingen känns bättre!
Ha en riktigt härlig onsdag!
Kram/Lena

A Cup Of Emilia sa...

Ibland känns det så efter en fotografering. Jag brukar alltid tänka att man inte får vara för självkritisk men det är man ju så klart alltid ändå. Men övning ger färdighet. Ta bara till dig det som du inte tyckte blev bra denna gången för att förhindra att det blir så fler gånger :) Kramar från Emilia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är inte lätt att fota flera barn på samma bild. Någonstans i mitt "arkiv" har jag några bilder från när mina tre stora barn var små, det var vid Luciatid och lillebror vad runt 1 år. På en bild syns storebror (stjärngosse) och så en storasyster (Lucia) som ser mycket sammanbiten ut, hennes arm är utsträck och näven har grabbat tag i en byxbak på en liten tomte (lillebror) som är på väg ut ur bild....det gick åt en hel rulle film för att få ett kort som jag kunde använda som julkort från familjen det året. Inte hade jag någon digital kamera heller.

Vilka vackra bilder från Stenshuvud. Där har jag varit en gång och skulle gärna vilja återvända för det var såååå vackert.

Önskar dig en fin dag och hoppas att sömnen varit god!
Kram,
Regina

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, arga svanar ska man nog passa sig för ;)

Hoppas du har det bra i värmen. Här har det varit härligt idag igen, men nu verkar det som det kanske kommer in regn i morgon. Men, än så länge är det riktigt gott ute så jag sitter faktiskt på altanen nu och njuter allt vad jag orkar.

Ha det fint!
Kram Mia

Annika N sa...

Ja det är nog inte det lättaste att plåta barn. Det sägs ju att barn och djur är svårast. Fina bilder :-)

Ha en skön ledighet !!! Kram Annika

M a d a m e M o r e l l sa...

Hej Natt-mia! Natt-Jessika här. Det är helt sinnessjukt att sitta så här mitt i natten och blogga. På arbetstid till råga på allt. Att jag bara har mage, ville bara säga hej. Bilderna blev säkert bra förresten.
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag gissar att du har ett kritiskt öga när du kollar bilder, skulle jag se dom skulle jag säkert tycka dom var bra. Dina svanbilder är jättebra, tur att inte svanen anföll. Dom kan vara riktigt ilskna.
Kramar
AnnaMaria

Källeboda lantliv sa...

det är säkert bara du som är missnöjd ! härligt att vara på en tripp till österlen ...ha det gott ! kram jeanette.kallebodalantliv

Katta sa...

Oh vad glad jag blir!!! Hahaha ja det är märkligt att något man hatar så mycket endå är en så stor del i ens liv. I mitt fall..... färgen rosa tragiskt nog HAHA :D KRam

Maritha sa...

Kan tänka mig att det är svårt att få barnen att vara stilla för en fotografering. Mne de kanske inte har lika kritiska ögon som du.

Jättefina foton från din resa har du iallafall tagit :-))

Ha det gott// Kram Maritha

Hanna sa...

Ha en fin helg.
kram
Hanna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade