söndag 8 maj 2011

En härlig helg!!

Fyra nätters härlig ledighet har jag haft eller snart, en natt kvar.. Och min ledighet har jag förvärvat på bästa sätt..
I torsdags eftermiddag så packade jag och Patrick in oss i bilen och styrde den mot vackra Österlen.. Där har vi bott i denna vagn två nätter..


Detta är Patricks föräldrar husvagn som de har uppställd på en camping i Simrishamn varje år.. Vi lånade den för att få komma hemifrån lite och för att få vara lite ensamma bara jag och Patrick.. Och vad härligt vi har haft det.. Vi stannade till på Kiviks musteri innan vi fortsatte till Simrishamn.. I torsdags kväll tog vi en promenad in till Simrishamn men annars bara tog det lugnt..

I fredags tog vi bilen för en liten rundtur.. En blogg jag följt länge, Lilla Provence, som ägs av finaste Sari har flyttat med sin familj från Luleå ner till Österlen ut i ingemansland.. Hon har en inredningsbutik (även webbutik) med jättefina saker, och eftersom vi var i krokarna så ringde jag Sari och frågade om det var okej att vi kom och kikade i hennes butik och det fick vi..
Oj vad fint de bor.. I stort sett ute på en åker..


I ett 100 år gammalt vitkalkat skånehus och jag blev så sjuk.. Så vill jag med bo.. Underbart ställe och jag tycker Sari och hennes man är otroligt modiga som tar sitt pick och pack och förflyttar sig 180 mil för att leva sin dröm..
Sari hade sin butik i Luleå med men jag kan knappt tänka mig att den var lika mysig som i detta fina gamla hus.. Här kommer de även snart att öppna upp ett Bed & breakfast och jo, jag vill nog ha en natt där så småningom ;-)




Och visst handlade jag, kunde jag ju inte låta bli.. Men jag hade kunnat handla hur mycket mer som helst.. Vad jag handlade får ni se i ett annat inlägg..
Och här ser ni mig och fina Sari.. Tack Sari.. Vi kommer lätt att återkomma.. Kanske vi tar in i det Bed & breakfast som ni snart öppnar.. Härligare ställe får man leta efter..


Efter detta härliga besök så fortsatte vi mot Glimmingehus och sedan mot Stenshuvud.. Bilder kommer att visas lite då och då från vår helg..
Igår tog vi oss hem för att gratulera min bror som fyllde år och idag har jag, en kompis och hennes son varit på en bussresa till Border shop i Puttgarden i Tyskland för att handla lite godis i både tugg- och flytande form.. Snart student här så då vill vi ha lite öl och vin att bjuda på..

Detta var lite av vad som hänt på min härliga ledighet.. Hoppas ni med har haft det bra och att starten på nya veckan blir bra..

10 kommentarer:

Nina sa...

Ååh, vad härligt, och vilket hus..... Så vill jag oxå bo, helst vid havet :)

Det verkar som ni haft en jätteskön helg. Härligt när man hinner njuta ordentligt av ledigheten ibland.

Ha det fortsatt bra nu!
Kram Nina!

Patricia sa...

Åh va mysigt ni haft, och va mysigt hus hon har Sari .. =)

Du har hunnit med mycket din lediga helg, men då känner man att man varit ledig för då har det hänt lite kul saker .. =)

Må så gott!
Kram patricia

A Cup Of Emilia sa...

Vad härligt med lite egentid. Det behövs faktiskt ibland :) Österlen är verkligen jättevackert nu. Längtar tills du lägger upp fler bilder :) Kramar från Emilia

Det vita dårhuset sa...

Men guuuuuud så härligt!!!
Nästa sommar har vi sagt att vi ska skaffa oss husvagn. Älskar husvagnar!!

Kramelikram Erika

jeannette sa...

Hej då
Varför sa du inte att du skulle ner hit, du kunde tittat inom mig på vägen ner till österlen. Det såg jätte mysigt ut. Vi ska köra dit på semestern och kolla ( jag vann ju en skylt nu för en vecka sedan som kom därifrån) Ha en bra vecka. kramar

lovefriidrott sa...

Hej Vännen:) och tusen tack för senast. Jättekul att träffa dig o din sambo:O) Känns som vi känt varandra i flera år, ja det har vi ju på ett sätt. Välkommen tillbaka:)

Puttgarden besökte vi också för ett tag sen, för lite goda drycker till sommaren.

Ha d bäst<3
Stooor Kram Sari

Ett Vitare Hem sa...

Åh så mysigt vill också besöka Saris butik. Hade ju tänkt tillbringa en vecka nere i Karlskrona hos systeryster och farit ner ett par dagar till Skåneland men nu flyttar de tillbaka till Skövde (hennes sambo spelar ishockey) så vi får fundera om lite ;o)
Ha en riktigt härlig måndag!
Kram/Lena

Annelie sa...

Mysigt att bo i husvagn, det är nåt jag lätt skulle vilja ha.
Är uppväxt med 1 månad varje sommar i husvagn, då vi alltid var runt på en massa olika platser i vårt land, mestadels Skåne & Halland, så det är väl därför man känner sig så hemma här nere. :o))

Tufft gjort av norrlänningarna att flytta rakt ut så, en sån av affär skulle jag också vilja ha eller en seconhandbutik.
Men, men drömma kan jag ju alltid göra.

Ha det allra bäst i solen.. // Kramen

Källeboda lantliv sa...

full fart som vanligt ! vad kul att träffa sina bloggvänner så ...ja att åka iväg själva på en tripp behövs ibland..man måste vattna även förhållandet såklart ..häärligt med lite mys ..ha en bra start på din vecka ..kram jeanette.kallebodalantliv

Annika N sa...

Åh ! Vilket underbart hus och så mysigt det ser ut :-)
Skönt att få vara lite själv ibland, och så mysigt att bo på camping.

Ha de gott !!! Kram Annika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade