tisdag 22 december 2009

Mer julgodis...

Det gick bra att ta cykeln hem i morse med.. Fast jag blev genomsvett.. Igår var det ju 14 minusgrader och jag plockade på mig kläder efter det.. I morse var det typ 3 minusgrader och samma kläder åkte på.. Dröp av svett när jag väl var hemma.. Sov hyfsat sen fram till 14.45..

Vid 16 tiden kom min goa kompis Anna och hennes son Kasper på fika, trevligt... Sällan vi träffas pga jobbartider och barn osv, men när vi väl gör det så är det mycket trevligt..

Igår gjorde jag ju knäck och här kommer bildbeviset.. Och ett recept skall ni få med för dessa knäcken är inte riktigt helt vanliga men mycket godare än de vanliga... Tycker ju jag iaf :-D

2 dl socker, 2 dl sirap, 2 dl vaniljvisp, 0,5 dl hackad mandel.... Koka allt utom mandeln tills det är ca 120 grader, blanda i mandeln och häll upp i knäckformar.. Ställ dem kallt för att stelna och sedan har ni mumsiga knäck...

Idag, efter att Anna och Kasper hade åkt och att middagen var intagen så tog jag och gjorde Rocky Roads med.. Så attans gott.. Det receptet delger jag er inte, för jag tycker de flesta verkar göra såna.. Men i morgon skall jag göra marknadsnougat med och det receptet kommer ni att få..

Nu sitter jag på jobbet igen.. Natt två av två.. Skall sedan vara ledig i två nätter och sen går jag på igen på juldagskvällen och skall jobba tre nätter.. Känns bra att vara ledig på julafton iaf.. I år skall inte jag och Patrick fira jul ihop.. Märkligt tycker vissa men jag tycker det känns helt normalt.. I år har Patrick sina barn på julen och då firar de hos hans föräldrar.. Mina barn väljer själva om de vill fira med mig eller med sin pappa på julaftonskväll, jag har oftast någon av barnen hos mig och i år kommer båda.. Jag vill alltid fira jul med min bror, hans familj och mina föräldrar så därför delar vi på oss.. Jag tycker ju det känns helt okej eftersom vi inte har några gemensamma barn.. Patricks barn vill också göra som de brukar och det är att sova över i sin farmor och farfars husvagn så det skall de göra i år också.. Så med det får jag en go ensam stund med mina barn när vi kommer hem och det gillar jag.. Inte ofta man är ensam med dem båda två och kan mysa.. Hoppas bara de med vill mysa en stund på kvällen när vi kommit hem..

Måste tacka för alla beröm jag får för mina bilder.. Det gör mig jätteglad.. TACK alla goa läsare!!! Vill man se fler bilder som jag har tagit, både bra och dåliga, så kan man gå in på http://www.pixbox.se/usr_show_id132454_page0_order1.html

Nu skall jag fixa lite här på jobbet men jag tror att vi ses en stund i morgon med.. Ha nu en bra natt och en härlig lillejulafton..




8 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vad gott det set ut med ditt godis.Alla har gjort så himla fint till jul.Men jaag bara hostar och hostar.Så himla tråkigt.har fått ont imagen och ryggen av hostan.Ja det var mysigt att få lite besök av en god vän.Själv har jag inte varit hos någon på 4 veckor men det är ju inte skoj att få en hostig gäst.Ha nu en bra natt/Onsdag vännen kram Rita-

Pia sa...

Vad mycket gott Du gjort! Själv nöjer jag mig med två sorters kakor och någon mjuk kaka. Det var roligare när barnen var små och vi julfixade tillsammans.

Nu tar jag det lugnt.. och tycker att det är skönt det också!

Ha en härlig onsdag!
Kram,
Pia

Moonrose/ Vonneli sa...

Åh, vad mumsigt det ser ut med allt godis, knäcken tror jag nog vi testar flickorna och jag i dag. Sover väl några timmar och köttbullarna ska förberedas men annars ska allt vara klart för en mysig lillejulafton.
Önskar dig och barnen en riktigt mysig avkopplande GOD JUL!
Kram

Maritha Q sa...

Vad bra att ni kan göra det bästa för barnen på julaftonen, det bådar gott. Mysigt att vara själv med din ungar en stund.
Vilket flyt att vara ledig just julaftonen, de andra dagarna känns inte lika viktiga.

Ha det gott Mia!
Kram Maritha Q

Nina sa...

Mmmm... Sånt godis är det bäst att jag låter bli att göra...

Vilken bra lösning på julen ni har hittat! Att ni båda anpassar er efter hur barnen vill ha det är väl kanon! Ni hinner ju vara tillsammans ändå, du och Patrick!

Skönt att du är lite ledig och får vara tillsammans med båda barnen!

Ha det så bra, och om du inte har tid å kika in på min blogg imorrn så önskar jag dig God Jul nu istället!

Kram Nina!

oumberligating sa...

Nu har jag exakt en timme på mig innan den "stora Julbataljen" brakar igång i det Olofssonska hemmet, så den timmen ska jag nu ägna mig åt att önska alla mina gamla och nya Vänner i Bloggvärlden en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Kram ifrån Peter!
Som sagt ha det som bra som det bara går och var rädd om dig och de dina!

Patricia sa...

Jag har samma recept för knäck men gör dem ju i micron...blir så gott och tar bara 9 minuter...perfekt.. =)

Ja inte spelar det någon roll hur man firar jul så länge alla är nöjda. Själv skulle jag tycka det skulle kännas konstigt att dela på sig...men så har jag ju turen att ha en gubbe som inte har egna barn och då blir allt så mycket enklare.. =)

Va skönt att du får vara ledig julafton, hoppas ni får en mysig jul!

Kram Patricia

Anonym sa...

Hej och tack för inlägget,ja den blir nog bra klänningen.oj vad mycket gott godis du gjort.
Ha nu en god jul.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade