fredag 18 december 2009

Granen har flyttat in...

Idag har vi varit i Kristianstad.. Patrick skulle köpa de sista julklapparna.. Vi kom kl 10 och körde igen kl 11.. Då hade vi hunnit med Stadium, InterSport, Cubus, Indiska, H & M och Systemet.. Sån shopping gillar jag.. Snabbt och effektivt..

På Indiska köpte vi lampor till ena köksfönstret.. Hängande lampor i grönt glas som jag tror blir snygga med fint sken till vårt gröna kök.. Köket skall få vit bröstpanel nästa år och en dag skall jag skicka iväg mina luckor på lackering så de med blir vita, men det lär säkert dröja.. Men man kan ju planera och drömma så länge :-)

När vi körde från Kristianstad så körde vi inom EKO och handlade lite småsaker innan vi körde och köpte julgran.. Jag ville ju haft en kungsgran men hittade ingen snygg, de var så otroligt små.. Granen det blev är något mellanting, lite grövre än en vanlig och klenare än en kungsgran.. Vi tog in den direkt som man egentligen inte skall men vi har inte tid att klä den sedan.. Jag hade "hjälp" av Gusten hela tiden medan jag klädde.. Nyfiken i en strut!! Han fick sig några duschar av blomspruta när han var lite för närgången och det gillar han inte, han springer bara han ser flaskan.. Så här blev årets gran och somni ser så är Gusten på väg under den..

Efter granpåklädning så var det dags att promenera ner till mitt jobb där det var julbord.. Vi hade fått en viss summa per person som vi kunde äta för, vi valde att köpa och tillaga julbordet själva och äta tillsammans med vår brukare hemma hos henne.. Det var gott och trevligt och jag är mätt som bara den nu.. I morron skall jag med på julbord så mycket julmat nu inom en vecka..

Nu är Ernst på tv men jag kollar bara till ibland.. Ernst har bra ideér och gör det fint men jag kan inte riktigt med honom när han pratar.. Men jag vill gärna ha hans bok och jag har en liten misstanke om att kanske tomten kommer med den ;-)

Njut nu av fredagen och hela helgen..10 kommentarer:

catthie sa...

hej Mia
inget inlägg för mig men jag kikar gärna in här, så gott med julbord & ni har en vacker gran.
ha en trevlig kväll
kram
Catthie

Nyanser av vitt sa...

Hej Mia
Vilken söt gran ni pyntat
Ha en fortsatt mysig helg
Kram

Nettan sa...

den boken får tomten gärna komma med till mig oxå.... kram och tack äm en gång...

Atelje Annorlunda sa...

Kul att du är nöjd med ljuspåsarna.
Vilken shopping!!! Snabbt och effektivt. Och granen....så vacker. Få se om vi köper en i morgon.

Kram och trevlig helg
Åsa

Uttan sa...

Så vacker gran.Här blir det ingen eftersom jag e allergisk och inte har vi nån plats heller.
Lilla Gusten klart han e nyfiken få se hur många dagar det går innan han hoppar upp i den.

Gott med julbord vi är bjudna på Söndag av mannens chef.Det är flera år sedan jag var på ett så det blir spännande.

Har också tittat på Ernst,Ja han har mucklet bra ideér jag ska sy dragkorvar till våra fönster för attans vad det drar kallt nu.

Ha det gott i Helgen!

Kramar!

Zebbes mamma sa...

Hej

Vill börja med att tacka för dina alltid så kloka kommentarer inne på Zebbes blogg. Kloka och omtänksamma. De värmer alltid så gott. Tack.

Hoppas verkligen att det löser sej ang skolskjutsen för den lilla pojken i artikeln. Det ska ju inte behövas påtryckningar men tyvärr är det ju nödvändigt ibland.. suck..

Väldigt vacker gran.. Kul med katt, :) min brors katt välte min mammas gran vid ett antal gånger för några år sedan.. men vattenflaska avskräckte honom till slut..

Ha det gott

Kram Mia

Nina sa...

Haha, står granen kvar? Fin var den iaf och fota den hann du! Våra katter hade rivit ner den innan jag hunnit fota! Sune gillar inte vattendusch, men Åke bryr sig inte ett dugg om jag sprutar på honom. På sin höjd tittar han lite förvånat på mig, men hjälper gör det inte!

Så där effektivt handlar vi med, när Göran är med. Fast jag älskar att gå och strosa för mig själv en hel dag...

Ja.. Jag har oxå lite svårt för Ernst. Det är så himla "mysigt" allting så det blir lite för mycket på nåt sätt. Jag hade gärna sett programmet ändå, men la mig tidigt istället.

Ha det så bra!
Kram Nina!

Maritha Q sa...

Kul att höra att det är fler än vi som handlar effektivt, även om vi har en lång lista så tar orken slut samma minut för oss båda.
Jättefin gran och jag hoppas Gusten låter bli den. Här har vi ingen gran det är nog compakt living på våra 50 kvadrat.

Jag håller med dig om Ernst, fina saker gör han med han själv blir bara för mycket.......

Här blir det bara ett julbord före jul, imorgon åker vi till ett pensionat med mamma och äter julbord som födelsedags present. Jag är bara glad att vi inte äter fler före jul.

Tack för din fina blogg och dina fina foton!
Kram MAritha Q

Linruz sa...

Har en liten hatkärlek till Ernst jag med. Gillar det han gör men tycker att han själv kan bli lite "för mycket".
Granen ser jättefin ut.
ha en fin helg.
Kram Lina

hemma hos lilla mej sa...

Vilken fin gran ni har pyntat.Var på akuten igår från kl 7 till 1 inatt då var det 19 grader kallt.Ska tillbaka i dag och vara på röntgen.Ja det är jobbigt men jag ska inte hosta mera.Så det bara att stå på sig.Ha en fin och härlig lördag gulliga du.Kram Rita ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade