tisdag 15 december 2009

Snö och glädje..

Snö och glädje men inte samtidigt.. Det har snöat lite idag och när jag steg upp kl 15 såg det ut så här utanför fönstret..

Lite snö har det kommit.. Visst är det vackert men eftersom jag bor nere i Blekinge så vet jag att detta snart är blask eller så har det regnat bort.. Pessimistisk?? Jo kanske men det är ju så vintrarna ser ut här nere.. Drömmen är ju att det kommer mycket snö, blir kallt och solen skiner och helst i flera veckor.. DÅ gillar jag med vintern..

Idag kom min pappa äntligen ifrån sjukhuset.. Som han har längtat.. Han har varit otroligt trött på sjukhusmiljön de sista veckorna.. Nu kom han till ett äldreboende i sin hemby.. Här skall han vara i tre veckor och därefter så skall man utvärdera om han kan komma hem.. Det var kul att se hur lycklig han var för att ha kommit närmre hemmet, och nu har han eget rum med egen toa och slipper dela med fyra till.. Slipper bli väckt på natten av någon annan..


Jag var ju en runda tillsammans med mamma och hälsade på honom efter jag hade vaknat till liv.. När jag kom hem har det varit mat och tv som gällt och i natt skall jag jobba natt två av tre.. Skall cykla till jobbet så jag hoppas det inte är allt för halt.. De saltade trottoarer och cykelbanor för en stund sedan så det skall nog gå bra att cykla..
.
Johannes, min son, kom hem till sin pappa vid tre tiden i natt och det hade gått bra att åka med kompisen till och från Malmö.. Tur inte snön kom då.. Han var helnöjd med kvällen och tyckte In Flames spelade sjukt bra.. Kul att han var nöjd..
.
Nu skall jag läsa lite bloggar innan jag tar tag i min cykel..
Ha en bra kväll med massor av ljus tända kanske...

10 kommentarer:

Helena sa...

Å va kul att höra att din pappa kommit hem till underbara kyrkhult igen och är gla!
Usch kan bara tänka hur hemskt att behöva sova med en massa okänt folk i flera veckor!

Pia sa...

Hej Mia!

Vad roligt för Din pappa att få komma ifrån sjukhuset, det måste kännas befriande för honom.

Att vintern börjar göra sig synlig har jag blivit varse idag, då det hemma hos mig är alldeles vitt och vackert. Jag tycker att vintern är underbar om det håller sig runt fem minusgrader, solen skiner och det är så där lagom mycket snö. Men man får ju oftast inte som man vill :)

Ha en bra jobbarenatt och sköt om Dig!

Kram!

jeannette sa...

Hej MIa
Jag bor ju i Lund så jag vet hur det är med snön, den stannar ju inte så länge för det blir ju bara slask. Skönt att din pappa fick komma hem och lagom till jul.
Fina bilder du lagt in. Jag får läsa på om min kamera för jag tycker inte bilderna blir bra när jag fotograferar och nu ska man snart iväg till Thailand. Ha en fortsatt skön vecka. kramar

Nina sa...

Jag gillar oxå snö och vinter om det ligger kvar och är några minus. Det är ju samma här, oftast slaskblask eller ishalka och inte alls trevligt. Fast lite större chans till vinterväder har vi ju i mellansverige. Man skulle bo i söder på sommaren och i norr runt jul :) Idag har det snöat hela dan och det är nog nästan 20 cm nu och jättevackert ute! Hoppas det får vara kallt över jul nu!

Ååå, vad skönt för din pappa att komma ifrån sjukhusmiljön! Jag förstår att han är glad över det! Hoppas han kan komma hem om några veckor!

Ha det så bra och cykla försiktigt!
Kram Nina!

Plupps krypin sa...

Vad roligt att höra om din pappa, det gläder mig så. Jag har ju gamla föräldrar så jag vet att man oroar sig mycket när dom inte mår bra. Min far är 83 och min mor 82.
Kram Yvonne

Uttan sa...

Så glad jag blir när jag läser att Din pappa får komma från Lasarettet.

Vi har fått två dm snö och det har varit lite kaos i trafiken.
Just nu oroar jag mej för Mannen som ska ut och jobba inatt.
Men han får väl köra försiktigt.
Och Du ska cykla...oj.Ja här skulle Du inte kunna det.

Ha en god Jobbnatt!
Kram!

fru Sätterlund ✯ sa...

Vad skönt att din pappa mår bättre. Förstår att det måste vara jobbigt att ligga i en sal med flera andra under en längre tid.

Skönt även att det gick bra för sonen och kompisen med bilkörningen trots snön :)

Ha det så bra på jobbet!
Kramar Therese

hemma hos lilla mej sa...

Vad skönt att din pappa mår bättre.Vad jobbigt att ligga på 4 sal.Vad underbart att det gik bra för sonen.Här vräker snön ner och är hur halt som helst.Ha en bra natt på jobbet vännen kramizar Rita.

Vit som snö sa...

Vilken härlig julklapp att din pappa fått komma från sjukhuset och närmare hem.
Tänk att ni söderut längtar så efter snö... Jag önskar hellre ert slask;)
Kram Cilla

oumberligating sa...

Tja Nattmia! Bloggar runt lite idag på måfå och hamnar slutligen på din fina och trevligt skrivna blogg! Det brukar inte "ge" så mycket att göra sådan här inlägg, men ibland så!
Vad jag är ute efter? Inget vill bara förnya min "bloggsosfär" lite och jobbar man som personlig assistent så tillhör man min favoritkategori när det gäller yrkesgrupper (ler)
Har den här bloggen samt en till om sjukvård och omsorgsfrågor!
Ha det bäst!
kram ifrån en som kallar sig för Oumberlige Peter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade