lördag 26 december 2009

Nu får det f-n vara nog!!!!!!

Innan jag berättar vad det är som skall vara nog så måste jag förtydliga gårdagens inlägg..

Jag och Patricks föräldrar kommer mycket bra överrens vilket nog någon trodde något annat igår.. Varför inte jag och barnen blev bjudna är nog så att hans mamma inte tänkte på det.. Jag och mina barn var ju inte med dem på julafton och Patrick och hans döttrar sov ju över hos dem, så de var ju redan där.. Men likväl blev jag lite ledsen och besviken över att de inte tänkte på mig och mina barn.. Patricks bror med familj var ju tex bjudna.. Ja ja.. Nu får jag lämna det bakom mig och blicka framåt..

Nu till varför titeln låter så arg.. Och ja jag är arg.. Men inte på någon annan än på mig själv.. Jag hade ju varit så duktig med att gå ner i vikt.. 10 kg hade jag lyckats gå ner.. Men nu har jag lyckats med att gå upp nio av de tio, och jag är så jäkla ledsen och förbannad på mig själv att jag inte klarat att hålla vikten.. Att jag inte klarat att stoppa i mig mindre kalorier än vad jag gör av med.. Jag har ett sockerberoende, det är bara att inse.. Jag har börjat äta kromtabletter, och visst, jag har mindre sug.. Men vad hjälper det när hjärnan är helt förvriden.. Även om jag inte är sugen och jag vet att det finns tex godis hemma så måste jag dit och ta.. Sjukt beteende.. Men fr.o.m idag skall jag försöka jobba med detta ännu en gång..

Många tycker att det är trams att man jobbar så mycket för sin vikt och att det finns så mycket annat som är viktigare.. Men mår jag inte bra då kan jag inte fixa något annat bra heller, och just nu mår jag inte bra av hur jag ser ut.. Det är mig det gäller och ingen annan.. Så nu skall jag göra mitt bästa med att ta tag i detta och det första är att försöka sluta äta godis som är min stora last..Just nu sitter jag i tv-soffan bredvid min son som sitter med sin födelsedags laptop han fått av sin pappa med sambo och hans farmor med man.. Trevligt att ha honom här nere, annars ser jag inte så mycket av honom, han är mest på sitt rum.. Vi har ett program med Janne Schaffer på, mycket vacker musik som spelas med körer som sjunger i en kyrka.. Patrick står i köket och fixar mat, skönt att slippa det.. Jag skall ju iväg och jobba sen och då är det gott att bara ta det lugnt fram tills jag skall gå..

Idag skall jag promenera till jobbet.. Det är så sagolikt halt ute så jag vågar inte ta cykeln och bilen tycker jag är onödigt, det tar 25 minuter att gå så då får jag iaf lite motion med..

Njut nu alla av annandagskvällen..
20 kommentarer:

Nettan sa...

goa du... det är inget märlkigt att gå upp i vikt .. men jag förstår dig precis .. min a 30 kilo som jag gått ner har jag gått upp 20 av .. mycket är osund het.. lite kortison .. eller var det tvärtom hihi.. kram på dig ..

Tanja, 30+ sa...

Hmmm.... Jo, du Mia.. jag har gjort samma sak,tyvärr.. Jag tyckte jag var SÅÅÅÅ duktig, o sa att jag ALDRIG skulle gå upp de kilona igen... o nu sitter jag här.. (det är MITT problem...jag rör mig för lite.)

Men EN sak som vi också måste bli bättre på (nu drar jag med dig i min egen diskussion - bra va?) är att inte STRAFFA oss själva så hårt.. utan bara konstatera och göra nåt åt det. Var inte arg på dig själv Mia!

Nu jävlar ser vi till o skärpa oss! OK!??????!!!!

Lycka till!
KRAM

Uttan sa...

Ja Du jag har också kämpat med mina kilon alltid....
Jag går upp och ner och upp och ner....
Å det är sååå tråkigt man vill ju inte ha de där +kilona.
Och för att inte tala om garderoben där måste det finnas alla storlekar från 36 till 48....
det har varit viktväktarna och nu senast var det ju Cambrige kuren men det var då jag blev så sjuk och fick gallstensbesvär och inflamerad gallblåsa.Man då gick jag ju ner för då kunde jag ju inte äta nått.
Nu har det varit godis och gottis hela julen och jag måsta ta tag i det..igen.Blä säager jag bara.Ja du vet.

Men annars är det bra :o)

Ha en fortsatt bra helg och i natt får Du hålla ställningarna jag har min Gubbe hemma ;o)

Kramar!

Patricia sa...

Ja du vännen, du är inte ensam om att ha smak för det söta...jag är en riktig gottegris.
Mumsar choklad för fulla gubbar just nu.

Men du är ju så duktig o tränar, tycker du borde kunna hålla vikten då. Själv träna jag ju inte alls men går tack o lov ner i vikt om jag bara sköter mig med det jag stoppar i mig... =)

Hoppas du får en bra natt på jobbet!!!
Kram patricia

Pierre Pocs sa...

Jag har turen att inte gå upp i vikt då jag alltid haft en grym ämnesomsättning. Jag är en riktig gottegris. Kanske inte på sötsaker direkt...eller jo Coca Cola räknas dit. Men chips och snacks. Frugan min har tyvärr inte min ämnesomsättning men hakade på friskt i ätandet de första åren. Nu kämpar hon som du, och är nog precis lika arg. Orättvist :(

Lycka till och ha en trevlig helg i alla fall.
Jag har ny blogg föresten på adressen http://pox.se. Måste bara fixa ett nytt login för såna här kommentarer ;)

oumberligating sa...

Okej, ska inte säga något om din vikt, precis som du skriver så handlar det om en själv, hur man mår, tror alla har en slags gränns där den egna trivseln försvinner om man väger för mycket! Hmmmm.....det där lät dumt...snillet spekulerar! (ler)
Jag har varit svårt sjuk i nerroborrelia och gick upp i vikt en 10-15 kilo av medicinering, men innan man kom fram till rätt typ av medicinering så kunde jag knappt äta och gick ner lika mycket, fick underbara kommentarer om min kropp både ifrån mina egna kvinnor här hemma och tjejerna på jobbet, helt värdelösa kommentarer då jag inte alls mådde bra under den tiden. Nu är jag helt frisk och lite överviktig fortfarande, men med tanke på "svälttiden" jag blev tvingad till så känns det bra!
Lite som Karlsson på taket en lagom go och rund man i sina bästa år! (ler)!
Förövrigt trevligt med "öppenhjärtliga" bloggar som din där man beskriver lite om sin livssituation, alltid någon som känner igen sig och finner stöd i det. Idag har jag själv "omvandlat min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com till en lite privater blogg, innan var det ett tillfälligt forum för en Patient och Smärtförening som jag startade upp. Som förening fungerade det bra men de uppsatta målen svåra att nå, så nu har jag valt att "arbeta" på ett annat sätt, men har man inte prövat så vet man inte......
Som sagt önskar dig en God Fortsättning som det så vackert heter!
Kram ifrån Peter!

Pia sa...

Ja, Du Mia, vi "lärde ju känna" varandra på MåBra-sidan för några år sedan. Då gick det strålande ett tag, men nu är det alldeles under all kritik för min egen del. Inte hjälper det att andra säger åt en att det inte spelar någon roll, man ska ju själv må bra.

Vi får ta och peppa varandra. Ska det vara så förbaskat svårt när andra klarar det, brukar jag tänka.

Det får bli nya friska tag efter helgerna, nu är det ju nästintill omöjligt med allt gott som man har hemma.

Stor kram till Dig vännen!
Du kommer att fixa det!

Helena sa...

Va inte arg på dig själv, alla gör saker dom ångrar sen. Du fixar de!
Lycka till!
Kram.

Nina sa...

Det är bara du som vet om du behöver gå ner eller inte, så det är inte nåt trams!

Jag har haft sockerberoende och det är skittufft att bli av med det, men det går. Alla är vi ju olika men för mig hjälpte bara att låta bli helt och inte ens provsmaka minsta lilla! Ända tills jag inte ville ha längre. Då först kan jag säga att mitt sockerberoende är borta.

I början frossade jag i frukt. Det hjälpte mig iaf. Hoppas du hittar ett sätt som funkar nu! För du fixar det!

Kram Nina!

Anonym sa...

Jag tycker du gör rätt som bryr dig om din hälsa! Det är ohälsosamt att vara överviiktig och i vår ålder kan det ju komma så mycket krämpor ändå...Men jag vet oxå hur jäkla svårt det är att hitta balans i sitt ätande och hur gott det är att äta. jag om någon borde verkligen tänka på det men inte ens min sjukdom får mig att avstå godsaker. Tänker hela tiden att sen ska jag göra det! Ja...är det inte det ena så är det det andra, som hon sa flickan...Livet är en kamp...! Men heja på dej iaf. Ska försöka jag oxå att bli liye sundare! Kramelikram Tutti

Anonym sa...

Väldigt skumt! Flera andra har kunnat kommentera. Tror dock inte att de har haft blogger. Bockade ur någon mer säkerhetsfunktion, och hoppas det löser det. Vilket fint nyårstema du fixat :)

Anonym sa...

1 timmes promenad om dagen och minsta möjliga kolhydrater hjälper..

Maritha Q sa...

Skönt att höra att det inte var så allvarligt igår, jag blev lite ledsen för din skull Mia.
Ja vikten det är ett kapitel för sig. Jag var så duktig och gick ner, nu har jag gått upp 5 kg och känner mig smällfet, älsklingen säger att han tycker om mig hur jag än ser ut men om man inte tycker om sig själv, vilket jag inte gör nu så hjälper ju inte det.
Ska också ta tag i det för julen är inte bra även om jag inte äter så mycket godis så finns det andra saker som inte är bra för vikten.
Vi kämpar på Mia!

Kram MAritha Q

Nina sa...

Hahaha, ser att vi valt samma bakgrund! Jaja, jag kommer byta igen efter nyår så det får vara så :)

Kramen å gott slut på 2009

Ulla sa...

Hallå Mia!

Jag läste precis din blogg och jag har samma problem som du med sötsuget och kan inte för allt smör i Småland låta bli om det finns godis hemma eller något annat som är sött så vi kanske kan peppa varandra i den frågan?

Jag har gått upp otroligt mycket i vikt de sista 2 åren och det har mycket att göra med allt som hände min bor och pappa och efter det så har jag inte kommit igen på något vis men jag ska ta tag i det nu efter alla dessa helger och vi fick en stegmätare i julklapp från jobbet och vi ska ha en tävling emellan olika avdelningar för att sen utse vinnaren, kul initiativ och förhoppningsvis ett nytt beteende hos mig!

Vi ska även gå,lunka eller springa blodomloppet här i Uppsala den 1/6 och det är Securitas som betalar och har kommit med initiativet till detta, mycket bra tycker jag!

En liten fråga:
Hur gör du när du lägger in ditt handskrivna namn i slutet på dina blogginlägg?

Nu önskar jag dig en fortsatt bra helg och ETT GOTT NYTT ÅR på alla sätt och vis!

Är glad att jag har dig som vän!

Kramar
Ulla

catthie sa...

hej Vännen
oj det där med vikten är en tuff ska - det är verkligen inte lätt att Bara gå ner i vikt, har fått diabetes på senare år så godis är inget jag äter nu men det är ändå inte lätt att bli av med dom sista kilona - ämnesomsättningen på oss kvinnor brukar vara ett bekymmer, lätt att gå upp men svårt att gå ner. Men du verkar vara målmedveten så jag är säker på att du fixar det - du gjorde det förra gången. Kram till dig vännen.
Catthie och god fortsättning

fru Sätterlund ✯ sa...

Jag säger som många andra, att du är inte ensam om sockerberoendet...

Jag har också gått upp en del igen och jag mår verkligen inte heller bra psykiskt när jag jag ser ut så här. Vi får peppa varandra!!!

Jag kommer efter nyår ta bort allt med socker, jag vet ju att jag mår så mycket bättre då!

Lycka till!
Kram Therese

Atelje Annorlunda sa...

Hej!

Så tråkigt att bli uppdelade när man är en familj. Så klart man blir ledsen men många gånger kanske dom andra inte tänker på hur de ska göra och att man blir ledsen.

Jobbigt med vikten och hemskt att vara sockerberoende. Är åxå en riktig "gottegris". Ska försöka dra ner efter helgerna men förra julen funkade det inte. Är smal men har gått upp några kilo och kroppen mår ej bra av allt socker.

Önskar dej en god fortsätting.

Kram Åsa

Hanna sa...

Ha en fortsatt God Jul!
Kram
Hanna

Sköna o Gröna Ting sa...

Kära Mia, kära vän!!!
Jag kände hur det brusade till i blodomloppet när jag läste om dina problem med att hålla vikten, fyfasiken vilken kamp det är!!!!
Jag kan bara hålla med dig om hur jobbig känsla det är och hur tufft det är att ta sig i kragen, man måste ju göra ALLT det själv och det är kämpigt.

Men du.., kämpa på för du vet ju att du klarar det, det har du gjort förut.
Jag hejar på dig Mia:)

Var rädd om dig...
Massvis med kramar
Marianne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade