torsdag 3 december 2009

Katter i olika form..

Idag har det handlat om katter i två olika former.. Den första katten det handlar om är min honkatt som heter Sassi.. Idag har hon tillbringat sin dag hos veterinären för att steriliseras.. Kl 8 skulle hon lämnas i Vesslarp hos veterinärkliniken där.. Sassi är inte den här gosiga kelna katten, ibland kan hon komma och bli klappad men enbart på sina egna villkor, är det nån hon inte känner händer det att hon fräser och rivs lite.. Idag var hon också stressad av allt ståhej så hon var duktigt arg när veterinären försökte ta ut henne ur buren, han fick hämta en annan bur som vi välte över henne i.. I den buren kunde man minska utrymmet så att det blev minimalt och så de kunde ta en spruta på henne utan att de behövde bli sönderrivna.. Jag hämtade henne sen kl 14.30, då var hon lite trött och gick upp till ett av barnens rum för att sova.. T.o.m lilla Gusten fattade att han skulle vara snäll mot henne.. Han brukar annars jaga henne så fort hon är inne och det gillar hon inte.. Han försökte nån gång men fick ett morrande som kom långt ner från magen på henne och då bakcade han och har inte försökt störa henne efter det..

Så här trött såg hon ut när hon kom hem..

Under tiden jag var hemma så satte Patrick upp vår "siffra" på väggen.. Han har målat den men nu är den äntligen klar och bra blev det.. Lite kul med ordet nitton istället för siffran 19..

En promenad hann jag med innan jag hämtade Sassi, så skönt det var.. Jag har ju inte hunnit med någon träning denna veckan men några promenader har det blivit i alla fall.. Bara skruvskallarna som skall få lite färg med..
.
Så till den andra sortens katter.. Jag har ikväll bakat lussekatter.. Jag har inte så mycket plats i nån av mina två frysar så jag bakade bara en sats, skall se om jag får ner dem i frysen.. Lovade att ha med ett par till pappa med nästa gång jag skall dit så det töms ju ur frysen ganska snabbt.. Så det får bli bakande nästa vecka med kan jag tänka..

Nu skall jag kolla på Mammas pojkar och se om Naima har något roligt för sig ikväll..

Nu önskar jag er alla en bra kväll och en härlig fredag..






17 kommentarer:

jeannette sa...

Hallå
Katter och katter dom är lika goda båda sorterna. Och vilken fin katt är det en skogis ? Vet inte om du sätt mina katter under mina husdjur, min svarta katt är precis så som du skriver om din men jag tycker om henne fördet. Men var behandlar du dina foto som får sådana fina ramar?? kramar

Nina sa...

Ja lilla gumman.. Inte kul å ha med henne å göra när hon är rädd å arg. Gusten är klok som låter henne vara ifred :)

Hur går det, förresten, för honom att vara ute?

Kul idé med ordet nitton! Undrar hur det skulle tolkas hos oss... Vi har nr 6 på huset ;)

Fina lussekatter du gjort :)

Må så gott!
Kram Nina!

Nyanser av vitt sa...

Hej Mia,
Gumman så trött hon ser ut på bilden.
Jag tar gärna en påse om du inte får ner dem i frysen :O)
Var har du köpt "siffran"? Superläcker
Titta gärna in till mig imorgon. Ska ha en liten utlottning
KRAM

Nyanser av vitt sa...

Hm....... om kompisen skulle återfalla i "kriminalitet" :O) så skulle elva sitta fint....
KRAM

hemma hos lilla mej sa...

Vilken tur det gick bra på djursjukhuset med kissen.Ja hon ser lite trött ut.Vad snygga siffror.Kanon fräscht.Vilka fina lussekatter du har gjort.Ha en skön kväll vännen kramizar Rita.

nettan sa...

häftigt med nitton i bokstäver..
jag bakade pepparkaksbröd i går i stället för lussebullar... jag gillar inte affran .. bara doften av nybakat.. är så underbar,, ha en gra helg... kram

Uttan sa...

Lilla trötta kissen...
Hoppas hon är piggare i dag.
Så fina Lussekatter Du bakat.
Hel kul med bokstäverna på huset istället för siffror.

Ha en Fin Fredag!
Kram!

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh ser att du hunnit bakat lussekatter, hoppas min dag räcker till bak som min tanke var men man vet aldrig vad som komma skall.
Önskar en mysig andra advent.
KRam, Theres

Signe 1 sa...

Men åh vilken gullig misse!:-)

Mums med lussebullar, kan du inte skicka hit nåra?;-)

Ha en lovely fredag!

Stor kram Sofia

Anonym sa...

Så fin katt du har är det en norsk
skogskatt.
Oj har du bakat lussekatter redan.

Sköna o Gröna Ting sa...

Hejsan i julstugan..., jag har en tävling hos mig som jag tror att du inte vill missa.
Kika in en sväng vettja!!!

Kramar til dig....
Marianne

Ulla sa...

Hallå!
Önskar dig en trevlig helg och tack för goa kommentarer i bloggen!
Kramar
Ulla

mo sa...

Vilken pärs för henne....hoppas hon mår bättre nu då. Jaså hon är inte så kelen av sig, låter som vår hund då, hon är inte heller så kelen...tyvärr. Hon kan låta sig bli klappad ett tag sen flyttar hon på sig...mest synd om mellankillen som verkligen älskar henne o vill kela hur mycket som helst, då kan hon tröttna rejält o morra till o gå undan, fastän han bara gosar med henne (då blir man nästan sur på henne...hihi)

Så sött hjärta ni har satt på altanen, o gillar nr nitton med...Väntar med spänning på våra bokstäver som maken ska ha med hem från jobbet...någon gång.

Ha en skön helg, kram

Helena sa...

Hej! Men lilla kissen då, stackars henne! Vi har inte steriliserat vår katt men tänker fortfarande att vi ska göra det, är det bara en spruta de får?

Snyggt "nitton"!

Helena

lovefriidrott sa...

Hej Vännen
gillade dina siffror, jättefina:)

Ha en fin fredagkväll
Stor Kram Sari
http://www.lillaprovence.se

Unknown sa...

Hej där vännen
Så vacker katt även om hon inte är så kelig, vi har en han katt han väljer också när han vill goas, men är otroligt snäll och tålmodig när barnen bär på honom.
Äldsta sonen äger honom & dom är helan & halvan...
ha en trevlig helg
och 2:a advent
kramar Catthie

Moonrose/ Vonneli sa...

Så gott det gick så bra hos veterinären, har tre honkatter omkring mig och de är steriliserade allihopa, visst är de härliga dessa kattdjur..Våran äldsta är inte heller så att hon vill kela mer än på sina egna villkor men då kommer hon en liten stund och vill trampa lite...den yngre kissen är mer kelig och mer busig och älskar att springa ut och in hela tiden, nyfiken på allt.

Verkligen tjusigt med bokstäver ist för siffror, lite annorlunda ;0)

Har inte hunnit med något bakande ännu men är ledig hela nästa vecka då ska jag pyssla fixa och dona med lite av varje...

Ha en goe weekend!!
Kram Yvonne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade