lördag 19 december 2009

Berusade fåglar?

Ja nu undrar vi verkligen här, om fåglarna är berusade.. I vår del av trädgården som är naturtomt står det några stora bokar och just nu är det en massa småfåglar där och då menar jag en massa.. 100-tals fåglar.. Jag tror att de äter från bokollonens nötter.. Och nu i nån timmes tid så dunsar de in i fönstrena här med jämna mellanrum.. Det är denna sorten här under som finns i massor och de äter från bokollonen.. Undra om de är jästa.. Värre än Emils griseknoe..

De mer beskedliga talgoxarna och blåmesarna håller sig till att äta från talgbollarna vi hängt upp till dem, och de är iaf nyktra.. Kloka fåglar ;-)


Gusten tycker det är mycket spännande med alla fåglar ute och sitter gärna i fönstret och kikar på dem.. Tomten tycker nog han är knäpp för han skrattar gott åt Gusten..
Just nu är Gusten ute och smyger på dem vilket inte lyckas så bra eftersom hans elaka matte har satt ett halsband med en pingla på som låter så fort han rör på sig.. Fåglarna hör honom innan han ens är i närheten..

Gusten ja.. Han rörde inte granen på hela kvällen igår utan bara sniffade på den och låg och kollade på den.. Men i natt.. Jag var helt galen på honom.. Vi har ju inte tillräckligt med sovrum i vårt hus, alla barnen har fått egna rum uppe, så vi ligger för tillfäligt i det sk matrummet som gränsar till vardagsrummet.. Vi kan inte stänga om oss och vi kan inte stänga till vardagsrummet så Gusten har fritt spelrum.. Jag satt uppe till kl 2 då jag hämtade dottern hos en kompis och innan dess var Gusten lugn.. Men så fort jag släckt granen och lagt mig ner så började han slå efter kulorna, ganska försiktigt men dock så det hördes.. Jag gick upp, då försvann han.. Jag lade mig igen och vips så var han vid granen.. Så hände flera gånger i natt och jag jagade honom ett par gånger med blomsprutan.. Patrick gick till jobbet kl 5.30, då tände jag granen, la jag mig på hans sida i sängen som är lite närmre granen, la blomspruteflaskan bredvid mig och inväntade busen som fick bli blöt ett par gånger innan han gav upp och kom och lade sig.. Så mycket sömn har jag inte fått och inte Patrick heller ör dendelen.. Hoppas han är lugnare i natt..

Idag har jag gjort ischoklad.. Jag är inte så förtjust i hemmagjorda ischoklad men så hittade jag förra året ett recept med nougat i och de blev bra mycket godare och mer likt köpta..

Det enkla receptet skall ni få här:

100 g cocosfett, 100 g mörk blockchoklad, 50 g nougat

Smält allt över vattenbad och häll i ischokladformar.. Så.. Klart!!

Nu håller vi på att göra oss redo för ett kyrkobesök.. Patrick är medlem i Lions i Olofström och var år ordnar de en julkonsert i kyrkan i Jämshög.. I år är det ett lokalt band, Björnssons, som skall spela.. De spelar normalt blues så det kommer säkert att blandas upp med det ikväll antar jag.. Min bror som är saxofonist skall vara med och spela ikväll.. Han är inte ordinarie i bandet men brukar lånas in ibland..

Efter kyrkan skall vi äta julbord med Lions.. Trevligt..

Ha nu en riktigt bra kväll alla..


16 kommentarer:

Maritha Q sa...

Ja som du skrev så har han ju inga egna kulor så han måste ju försöka hitta nya.
Tycker mycket om fåglar men jag ser inte riktigt vad det är för sorten som lever rövare.

Hoppas ni får en trevlig kväll!
Kram Maritha Q

Pierre Pocs sa...

Kan heller inget om fåglar, men vi har två innekatter. Vi törs inte ha gran inne längre efter att de en jul välte hela granen i jakt på kulorna, och höll på att strypa sig i belysningen. Eller det är bara Saga som gillar kulorna. Gizmo älskar presentpapper och öppnar allas klappar innan julafton i stället :) Ha en toppen kväll!

Pierre Pocs sa...

Föresten så var Gusten väldigt söt :)

Nyanser av vitt sa...

Ha ha Mia ursäkta att jag skrattar men vilket roligt inlägg. Kan riktigt se Gusten framför mig. Förstår att du var måttligt road när du inte fick sova.
Ha det trevligt ikväll och ät inte för mycket....
Kram Agneta

Nina sa...

Beundrar er som ens skaffar gran... Hoppas Gusten tröttnar när han nosat lite, å blivit lite blöt ;)

Han är då för söt iaf! Fast det förstår jag att du inte tyckte inatt...

Det lät gott med nougat i ischokladen, det måste jag testa om vi gör godis nån mer gång! Tack för receptet!

Ha en trevlig kväll!
Kram Nina!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilket herrans fågelliv, för att inte tala om kattliv och nattliv hihi ;) Busig katt ni har! Hoppas han ger upp snart!
Underbara bilder!
Ha en skön sista adventshelg!
kram
nina

Tanja, 30+ sa...

Lika fina bilder som vanligt Mia!!

O vilken tjusig gran! Nu får vi hoppas att den STÅR länge ;-)

Ja, katter o granar... Min har varit lite nyfiken, men sen låtit bli..får hoppas att din tröttnar snart.

Kram!

Moonrose/ Vonneli sa...

Kan jag tro att fåglarna är intressanta.... Gusten påminner mycket om våran Chili, hon är också mycket intresserad av fåglarna utanför fönstret....bra tips, kanske skulle sätta på henne ett pinglande halsband så fåglarna blir varnade i tid...

Idag satte flickorna och jag upp våran julgran, nu är den klädd och glittret och kulorna som gnistrar och glimmar brukar Wilma, äldsta katten gilla...får se hur det går om granen står kvar i morronbitti...

Ischokladen ser mumsig ut...

Ha en trevlig kväll och en fin 4:e advent.

Kram Yvonne

Noll54/Eva-Karin sa...

Vill bara kika in och önska en skön sista advent!

E-K/noll54

jeannette sa...

Hej Mia
Fina foto du tagit , jag själv får nog läsa på om vår nya kamera som i köpte i somras så man kan ta några bra bilder i Thailand. Man ser i kattens ögon att det är något av intresse där ute :) Hoppas du får en fortsatt skön helg. kramar

fröken Sätterlund ✯ sa...

Fulla fåglar :D Det låter spännande!!

Våran hankatt leker också med kulorna i granen på nätterna. Varje morgon ligger det kulor på golvet... Men vi kan ju iaf stänga till dörren :)

Ha det gott,
Kram Therese

Patricia sa...

Ha ha....så ni har fylle-fåglar hos er... =)

Och Gusten...ja de är roliga de små liven...när de sover... =)

Ischoklad gillar inte jag så det gör jag ingen, jag älskar ju choklad men just ischoklad har jag aldrig gillat...tur det finns nåt onyttigt jag inte tycker om.. he he.

Hoppas ni får sova gott i natt!
Kram Patricia

Unknown sa...

mums mums ser gott ut - hinner jag nog göra - bara hunden håller sig borta :o)
gissar att katten inte är allt för glad - våran katt hade också en pingla,men den fastnade någonstanns så nu är han utan igen...
ha en bra dag
kram
Catthie

Anonym sa...

Hej!
Måste bara tacka för det supergoda ischokladreceptet. Tycker i vanliga fall inte särskilt mycket om just detta, men med nougat i blev det ju precis i min smak. Blir perfekt nattagodis för mig i natt på jobbet. Tack än en gång och God jul och Gott nytt år.
Ann

Mitt smultronställe sa...

Hej Mia!!

Våra katter har låtit bli granen här än så länge...

Fint med fåglar, själva har vi bara en lyxfågel som får ha alla 3 fågelboden för sej själv...

Ha det gott nu i kväll ,kram Camilla.

VARDAGSLYCKA sa...

SÖÖT Gusten du har!

Låter supergott m ischokladen!
TACK för receptet:)
Köpte hjärtformade ischokladformar på Maxi igår så jag får nog göra en sats av din choklad:)

Kram //Lisette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade