måndag 10 augusti 2009

Nya tag och brödbak..

Ja nu är det dags med att ta nya tag med vikten igen.. Jag har gått upp 3,7 kg av de 10 jag hade gått ner.. Så nu har jag 11,7 kg att gå ner istället för 8 som jag hade innan.. Att det skall vara så svårt att gå ner och ännu svårare att hålla det.. Men ja ja, det är ju så det är med mig så det är bara att ta nya tag igen..
Jag gick ju ner med MåBra's lättviktarna innan så det är där jag åter igen befinner mig för att föra matdagbok..
I september skall jag lösa in ett halvårs kort på gymmet som finns i vår simhall och då får jag simma med så mycket jag bara orkar.. Där finns en kille som man kan bestämma tid med så fixar han ett träningsprogram som skall funka för mig och för just det behov jag har..
Denna bild är min före bild som jag har tagit idag.. Jag hoppas att jag kan lägga in en bra efter bild i framtiden..
På lördag skall vi ha kräftskiva här hemma med en hel hög med goa människor.. Det ser jag fram emot men det är mycket att tänka på innan.. Mycket att handla tex.. Våra gäster skall ha med sig egna kräftor och egen dricka annars skall vi bjuda på resten.. Vi skall bjuda på Jansson, potatisgratäng till de som inte äter jansson, köttbullar, bröd och fika.. Köttbullar får faktiskt bli köpta för vi känner inte att vi varken hinner eller pallar att stå och rulla och steka.. Janssons skall vi göra själva men jag skall flirta med ett par kompisar som vi kan få köra iväg och sätta några såna i deras ugnar så vi hinner få allt klart.. En kompis till mig har lovat att göra någon potatisgratäng och ha med sig.. Till fikat skall jag också baka men det avslöjar jag inte här vad det blir, några av de som kommer läser ju detta så nåt får jag ju hålla hemligt till lördag ;-)
En del av brödet som jag skall bjuda på har jag bakat idag, fler skall det bli.. Jag har bakat Medelhavsbröd.. Receptet hittade jag hos Mia som har den fina bloggen My Shabby Chic House Efter bilden så delger jag er receptet på dessa grymt goda bröd.. De blir perfekta på kräftskivan..
MEDELHAVSBRÖD
1 stort bröd
5 dl vatten
3 msk olja från de soltorkade tomaterna
50 g jäst
1/2 burk soltorkade tomater
ca 15 svarta oliver
Ca 13 dl vetemjöl
Flingsalt
Blanda vatten och olja och värm till 37 grader.. Lös jästen med degspadet, häll i hackade oliver och soltorkade tomater, salt och mjöl.
Knåda degen. Gör ett stort bröd och lägg på en plåt.
Jäs i 40 minuter.
Pensla med olja och strö flingsalt över. Snitta ytan.
Grädda i ca 50 minuter i 175 grader tills skorpan känns hård.
Brödet skall inte få så mycket färg.
Lycka till!!
Det första jag gjorde så blev nog degen lite för lös så det flöt ut och blev rätt platt, men gott, så jag gjorde en omgång till och då använde jag en form istället och det blev ganska bra fast jag delade upp det i två former men borde haft 1½ sats till det så de hade blivit en aning lite högre till.. Skall göra ett par bröd till innan festen så att alla får bröd..
Idag har sambon börjat jobba efter sin semester, jag har ju två veckor kvar.. Jobbade ju två veckor in på hans semester innan jag blev ledig.. Han jobbar eftermiddagen denna vecka så jag är ensam från ca 13.20 och faktiskt så känns det ganska skönt.. Jag har ju gärna honom hemma så klart men det är gott att bara rå om sig själv ibland med.. Sonen är ju inte heller här då han är i Oxelösund hos tjejen..
Så nu efter detta skall jag kolla lite i bloggar och läsa lite bloggar på MåBra med och sedan får det bli soffan tills kärleken kommer hem efter sin första jobbedag..
I morgon skall jag och min mamma, och ev min pappa, åka till EKO i Fjälkinge, min mamma vill gärna dit så då tänkte jag att jag tar med henne.. Pappa hade inte bestämt om han skall med eller inte.. Jag skall kolla efter lite till kräftskivan och så kommer man ju alltid hem med lite annat med när man varit där..
Önskar er alla en bra fortsatt kväll och en härlig tisdag..
Kramar
Mia

10 kommentarer:

Helena sa...

Brödet lät jättegott!
Så kul me en kräftskiva, de ska vi me ha på fredag men vi ska ha Västerbotten paj till, för vi är inte mera än 4 st.
Ja de är skönt med lite egentid på kvällarna samtidigt som de är jätte skönt me sällskap i soffan efter en heldag.
På Eko hittar man alltid lite bra o ha saker!
Hälsa din mamma o pappa o min hälsar såklart tillbaka till dig!
Ha de gött!

Vitt o Vältummat sa...

Lycka till med bantningen! Ser fram emot en efter-bild. Tack för brödreceptet!
Kram Åsa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja du det är allt själva kattsingen, jag har också gått upp i vikt i sommar. Till midsommar var det riktigt bra, men så far det iväg med kalas och sånt. Men vi får kämpa på. Låter som en riktigt rolig kräftskiva, brödet ser så gott ut.
Kramar AnnaMaria

Patricia sa...

Va du är duktig som kommit igång igen... =)

Hade väl tänkt jag med skulle börja om idag men det får bli när Rozzi är bättre o jag känner att jag kan ägna mer tid och tanke på mig själv igen.. =)

Och gott har du bakat...mums!
Kram Patricia

Uttan sa...

Ja den där evigt kämpande med vikten.....
Man går upp och ner hela tiden.
Jag hade också tänkt börja igen men jag kommer inte i gång...
Så kul med kräftskiva och det brödet ser smaskens ut.
Kram!

Moonrose/ Vonneli sa...

Ja du det här med vikten... lycka till med dina nya kämpatag, själv gick jag gick med hos Sussi, har som du kilon att tampas med.
Kul med kräftskiva i goda vänners lag, massor att förbereda, bröden ser jättegoda ut.
Ha det gott!
Kramisar

nettan sa...

ja du vikten är inte kul .. tränat för lite i sommar och för många drinkar på semestern...
men denna becka lever jag på flytande så nån kilo skall väl rasa... jag vet sönder en tand i turkiet ,inte den som redan var i sönder utan en annan .. vågar inte äta nåt det är öppet ända upp i tandköttet...fredag fick jag en akut tid...
tur det finns fil och nutrilett...och banan...
nu blir det en lååång morgon tur...
lycka till med efter bilden... vi får peppa varandra... kram

Anonym sa...

Hallå tjejen!
Du ser ut som en sylfid i jämförelse med mig men vi tar nya tag och ser till att gå ner i vikt och stanna där eller hur?
Brödet såg jättegott ut så det ska jag ta receptet på och spara tills jag har tid att baka det!
Nu kämpar vi på igen vännen!
Kram på dig och ha en bra dag!
Ulla

Nina sa...

Vad skoj med kräftskiva! Lät ju gott det där brödet, för dom som gillar oliver. Sandra å jag ska baka imorgon, med rivna morötter i, oxå gott. Ska nog testa soltorkade tomater nästa gång...

Ja, hur mycket man än trivs tillsammans, så är det skönt att vara själv ibland.

Ha det så bra!
Kramen!

plingan sa...

Kräftskiva är ju aldrig fel och särskilt inte när det vankas så god mat.
Jag och mina kilon är inte heller på samma nivå och jag har ungefär samma antal kilon som dig att göra av med. Började tänka sundare för en vecka sedan men har syndat med tårta idag. Vi får väl rapportera till varandra hur det går :)

Kram Pernilla

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade