tisdag 11 augusti 2009

EKO och mera bakning..

Fy attan vad jag är trött nu.. Sitter här och gäspar stort, vet inte varför egentligen..
Idag har jag, mina föräldrar och min ena brorson varit på EKO i Fjälkinge och shoppat lite.. Jag har handlat lite till kräftskivan och så blev det ju lite annat med men inte så värst mycket mer än vad det jag skulle ha.. Det var trevligt att åka dit iaf.. Men fy vad det regnade när vi skulle hem.. Ett tag bara vräkte det ner så jag fick köra jätte sakta för att annars såg jag inte vägen och så var jag rädd att få vattenplaning..
När jag kom hem så började jag med att baka fikabröd till på lördag.. Jag får baka en omgång till för nu blev det bara till hälften ungefär.. Vi blir ju ca 42 personer här, 22 vuxna och 20 barn/ungdomar så det är lite folk att baka till.. Och att handla till :-S Hattar skippar vi för det tycker jag blir alldeles för dyrt och likaså haklappar.. Men servetter har jag köpt och så lite lyktor så att man ser att det är kräftskiva..
Just nu har jag ett nytt medelhavsbröd inne i ugnen.. I morron skall jag baka ett till sen får det vara.. Skall köpa några vanliga franskbröd med så tror jag nog att det skall räcka..

Efter jag har skrivit klart här och brödet är klart så skall jag ta mig en liten rask kvällspromenad så jag får lite motion idag med.. Man behöver ju inte bara äta rätt utan motionen är ju minst lika viktig om jag skall gå ner något i vikt och det SKALL jag ju..

NU är brödet klart så nu skall jag ge mig iväg och när jag kommer hem så skall jag måla en omgång till på dörren som ligger i källaren.. Snart är den med äntligen klar så vi får tillbaka toadörren här på nedervåningen..

Njut av tisdagskvällen och ha sedan en goer natt och en kalasbra onsdag..

Kram

Mia

9 kommentarer:

Nettan sa...

vilken fin slända..
tänk sån ork du har... imorgon skall jag storstäda så nu skal jag hitta kudden... kram

hemma hos lilla mej sa...

vad duktig du är som fixar och donar,Vad gott brödet verkar vara ska jag prova någon dag.Vilken fin slända.Jag ska ha kalas på torsdag så jag ska snart se om det går att sova.ha det gott kramizar ~~~~~RITA~~~~.

Uttan sa...

Ja tänk vad dagarna bara flyger i väg men du har ju hunnit mycket i dag.
I kväll är jag riktigt trött och mörkt är det ute också väldigt vad det ändrat sig bara på 14 dagar.
Natt i natt och ha en fin Onsdag!
Psss...Det blir nog ett toppen kalas med eller utan hattar;)
Kram!

Nina sa...

Och du undrar varför du är trött??... Inte konstigt så mycket som du fixar, bakar, målar å grejar.

Om ni vill ha hattar å haklappar så kan ju alla göra sina egena och ta med :)

Vilka fina bilder du har lagt in i bloggen! Bra idé för att liksom "smycka ut" den lite när man inte har några speciella bilder att lägga till. Såna röda sländor hade vi flera stycken där vi campade i måndags. Vackra, tycker jag och katterna gillade att jaga dom ;)

Ha det så gott!
Kram Nina!

Helan sa...

Heij hopp... å du ligger i som vanligt. Hoppas er kräftskiva blir skoj.. guu, så många ni blir.. roligt.

Joo, de var ju en kanonresa för oss.. de där me stora kläder, hmmm.. har alltid svårt å finna nåt.. nu ska jag baskemej gå ner i vikt igen..ska gå en långsväng me lilldoggen nu, bara det slutar riva om i magen på mej..
är inte riktigt kry i magen känns de som.. men de ska nog bättra sig.

Hoppas du har de bra annars?
Ha de så gott..kram på dej. Helén.

Hanna sa...

Så mysig blogg, jag tittar in snart igen.
Hanna

Annas skattkammare sa...

Hej! Så duktig du är som bakar till så många.. Vi ska ha inflyttningsfest/kräftskiva här om ett tag och när jag skrev upp alla namn jag ska bjuda idag blev det nästan 50 pers! gulp! Hade också tänkt att baka pajer, bröd osv så jag får väl börja nu! =)
Kram /Anna

Helena sa...

Fina bilder!
Hoppas ni får fint väder på eran kräftskiva!

plingan sa...

Skönt med en promenad på kvällskvisten, det är nästa grej jag måste komma igång med igen efter sommarens lata dagar.

Ha det!
Kram Pernilla

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade