onsdag 5 augusti 2009

Arbetsdag..

Idag har vi minsann jobbat på lite här hemma med två olika projekt.. Jag med en dörr och sambon med balkongen..
Ja jag skall väl inte skryta med att jag jobbat en massa men lite iaf.. Jag började dagen med att promenera till Maxi för att köpa spackelspadar som jag skulle ha till att skrapa med..

När jag kom hem så satte jag fart med värmepistolen jag lånade av min pappa igår, brände och sedan skrapade med en spackelspade.. Det gick fantastiskt bra, mycket enklare än att slipa.. När jag skrapat bort all färg så slipade jag lite med slipmaskinen så det skulle bli en bra yta och sedan tvättade jag med målartvätt.. När det var torrt så målade jag en omgång på det och nu skall det torka så skall jag måla en gång till i morron..

Tänkte att i morron när färgen skall torka så skall jag slipa lite på mitt skåp om ni minns det.. Jag har ju ett gammalt skåp som någon har påbörjat att fixa till.. Det är kladdat på och spegeln är alldeles full av färg.. Jag köpte det av förra ägarna till huset, det stod och samlade damm i källaren.. Nu skall jag slipa till det, byta spegel och måla det vitt.. Tror det blir kanonbra.. Men jag får göra det i lite mellantid för dörrarna inomhus har ändå prio.. Men skall ju villigt erkänna att jag hellre hade fixat med skåpet..
Sambon har alltså hållt på med balkongen idag.. Han har lagt klart golvet.. Ena kortsidan har fått sina brädor till räcket och den andra sidan och långsidan är påbörjat.. Så nu ser vi slutet på det projektet.. SKÖNT!! Ja iaf för i år för det är tänkt att räcket skall målas vitt men det får vänta minst ett år så bräderna är för fuktiga ännu av behandlingen av dem..

I morron har jag tänkt att sätta upp lite möbler där.. Ja lite har jag ju, mitt balkongmöblemang jag hade i lägenheten jag bodde i innan vi köpte huset, men det ser ju lite ynkligt ut på denna stora balkong..
Innan lägenheten hyrde jag en undervåning på ett hus på landet, utan altan eller balkong.. När jag bodde där köpte jag ett plastmöblemang, inte så vackert men ganska praktiskt när man inte har tak, så det skall upp på balkongen.. Jag hoppas sen ha råd att köpa ett plastkorgsmöblemang i svart att ställa där i sitället, men mitt gröna möblemang i plast får duga så länge.. Ganska sköna stolar till det iaf..

Nu ikväll kom sonen hem, hans pappa hämtade honom i Växjö och lämnade honom här.. Han hade haft det bra.. Jag frågade om de skulle träffas igen och det ville de ju så klart.. Dum fråga av en korkad mamma ;-) Men det återstår att se när det blir.. Nu börjar ju snart skolan med och då blir det ju än svårare att fara 42 mil..

Just nu sitter jag på altanen och lyssnar på grannen en bit bort som nog har 18-års fest.. De siter på altanen och någon har tagit fram en gitarr och de sjunger.. Ganska mysigt faktiskt.. Lite skrålande men ganska bra sjunget av dem annars.. Sitter nog kvar här en stund och lyssna på gratis livemusik ;-)

Nu önskar jag er alla en härlig fortsatt kväll, natt och morgondag..

Kram
Mia

3 kommentarer:

Nina sa...

Oj vad ni jobbar och står i, och oj så fint det kommer att bli :) Vad duktiga ni är!!

Plastmöbler är ju inte det snyggaste, men grönt är iaf bättre än vitt. Göran envisas med att ha plast och vägrar gå med på nåt annat, trots kvinnlig list ;) Fast, han vet väl att det är han som kommer stå å slipa/måla/olja in... Plast är praktiskt, trots allt. Men det där svarta korgliknande du skrev om... det lät snyggt!
(Vi har vita plastmöbler överallt :/ )

Vad roligt för din son! Men, ja.. avståndet är ju långt. Hoppas det löser sig iaf.

Tack för din kommentar :) Jo, jag tänkte allt på din kamera... Hade ju varit kul! Men det lär väl dröja innan jag prioriterar det. Får väl åka tillbaks när jag blir pensionär å fota "mina älskade giraffer"

Må så gott och lycka till med dörrar och skåp!
Kram Nina!

plingan sa...

Hihi, perfekt med livemusik när ni jobbat så hårt :) Vad fint det blir!

Kram Pernilla

Uttan sa...

Ja vi har massor av mygg.Jag måste ta mej ut och vattna nu men jag får klä på mej så inga delar av kroppen syns.
De går verkligen till attack så fort man sätter ut näsan.
Så fint Ni gör och vad du varit duktig att få bort färgen.
Det är kul när man kommit så långt.
Ha en fin kväll!
Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade