torsdag 20 augusti 2009

Tacksamhet och glädje över det vi har i livet...

Hur ofta tänker vi på hur glada vi skall vara för olika saker.. Hur glada vi skall vara som är friska tex, att vi har friska barn, hur bra vi har det osv?? Jag tror att de mesta av oss inte så ofta tänker på hur bra vi har det..


Igår kväll när jag och sambon var ute gick så mötte vi en kille som sambon känner.. Vi visste att hans dotter varit riktigt sjuk i sommar och han började berätta.. Han berättade om hur de hade varit på fotbollscup och att de varit två dagar på Liseberg.. Flickan, som jag inte vet ålder på men tror att hon går i mellanstadiet, klagade på huvudvärk och ville ha huvudvärkstabletter ett par kvällar.. De åkte ner till Öland och hon började kräkas.. Klagade fortfarande på huvudvärk och gick och lade sig i husvagnen på kvällen.. Vaknade av kräkningar.. Pappan blev orolig och det slutade med att ambulansen kom och hämtade henne.. Efter många turer så visade det sig att hon hade en hjärntumör.. Och de fick veta att hade de väntat längre så kanske hon inte levt idag.. Usch!! Jag ryser bara jag tänker på det.. Pappan berättade att när han körde efter ambulansen så tänkte han ut vad han skulle säga på sin dotters begravning.. Här tryckte mina tårar bak ögonlocken och jag tänkte på mina barn.. Hur skulle jag gjort?? Hur skulle jag reagerat?? Hur skulle jag överleva om mina barn inte fanns mer?? Tänk vad glad man skall vara att barnen är friska, och jag hoppas att de får fortsätta vara det, men man vet ju aldrig..

Flickan är opererad och mår bättre för var dag.. Hennes närminne är inte så bra och talet släpar lite.. Nu väntar de på besked om det var en elakartad eller en snäll tumör.. Vi håller tummar för den snälla varianten så att hon slipper genomgå en jobbig medicinering och strålning..


När jag kom hem och tittade på min fb så hade en kompis till mig skickat denna film
(Tack Pia för hjälpen om hur man lägger in film från youtube, skall försöka komma ihåg det nu :-D )
Ja då får man lite till att fundera över.. Hur ofta klagar vi inte på småsaker?? Allt för ofta enligt mig..

Nu avslutar jag och ber er fundera nån gång var dag på allt ni skall vara glada för.. Ta till vara på det livet vi har och njut av det..

Kram

Mia

13 kommentarer:

Nina sa...

Ja... nu har man gråtit en skvätt. Jag la oxå upp den på fb. Sevärd!

Hoppas det går bra för flickan! Man ska vara tacksam över det liv man har, inget varar i evighet.

Må så gott!
Kram Nina!

Ebbas änglar sa...

Kloka ord Mia.......
Usch, jag ryser över hela mig. Livet är så skört, vi måste stanna upp ibland.....
Kram från mig/ Malin

Nettan sa...

En gammal indianhövding satt och pratade med sin sonson. Han sörjde djupt en tragedi som inträffat i familjen.
”Jag känner att jag har två vargar som kämpar mot varandra i mitt hjärta. En av dem är våldsam, hatiskt och hämndlysten. Den andra är kärleksfull, förlåtande och medkännande.”
Sonsonen frågade: ” Vilken varg kommer att vinna, farfar?”
”Den jag matar.”


IBLAND KOMMER DESSA ORD UPP I MITT HUVUD...
KRAM n

Helan sa...

Heij Mia.. ojojojoj.. tårig blir man, vilken kämpe, vilken energi hos den killen.
Man ska vara tacksam för de man har, de man kan göra å de möjligheter man får i livet..å inte ta nåt för givet. Jag lånar den länken å sätter in de jag me.. går de bra de? Säg till, annars tar jag bort den vettu..;-)

Jaadu, vilka småsaker å tampas me vikten, då man kunde ha de värre, som killen ovan.
Hade jag bara haft liiiite övervikt, hade jag nog aldrig brytt mej, men nu gäller det iaf 30-35kg..å för å slippa en liten eller stor infarkt till, så måste jag försöka hålla det i schack...
det är mitt jobb att se till så jag mår bra, men det är baskemej inte lätt.. har ju gått ner 36kg en gång förut, varför är de såå svårt nu..hm.

Jodå, sova gott har jag gjort, låg väl mellan 9-16.. de behövdes nog.
Snart ska vi iväg å handla, sen ska jag jobba igen..sista natten..snart helg.

Kram på dej vännen.. hoppas att det ska gå bra för er bekants lilltjej. HOppas det är godartat..Kram på dej. Helén.

Livet i byn sa...

Jag känner tacksamhet varje dag, men så har också livet gått fram hårt ibland.

Vilken livsberättelse, jag hoppas flickan snart är på bättringsvägen.

~Livet i byn

Pia sa...

Det är så viktigt att ta vara på det lilla... de små stunderna i livet som inte tycks så viktiga just då.. det kan mycket väl ändras i en handvändning.

Stor kram!

PS. Om Du ska lägga in ett klipp från YouTube i Din blogg ska Du kopiera inbäddningskoden och lägga in som html i ditt inlägg. Lycka till! DS.

Uttan sa...

Ja vi behöver stanna upp och tänka till!
Vilken fin film och vilken fantastisk kille....
han kunde ge ungdomarna i filmen och oss andra nått att tänka på.

Ha en fin Fredag!
Kram!

Romantiska Hem sa...

Åh ja, jösses nu gråter jag!! Fy bubblan, tänk att man ska verkligen ta vara på det man har, varje dag, varje minut, varje sekund! Man har så otroligt mkt som man kan glädjas över! Man måste bara stanna upp och titta runt omkring sig. Ha en ljuvlig helg! Kram petra

Annas skattkammare sa...

Så tänkvärt.. Jag funderar ganska ofta på det där: att man ska leva varje dag som om den vore den sista- hur man är mot varandra- att umgås och visa att man tycker om varandra är SÅ viktigt.. Skönt att höra att flickan mår bättre nu iaf..
Kram /Anna

Patricia sa...

Ja du har så rätt, vi är dåliga på att vara tacksamma för det vi har och gnäller allt för lätt och tar så mycket för givet...man tror man ska bli gammal och få uppleva barnbarn o.s.v. men det är ingen garanti...vem vet hur länge man har sina barn, jag hoppas verkligen de överlever mig i alla fall, fy så hemskt att mista sitt eget barn...

Håller tummarna att flickans tumör var av den snälla sorten!

Ha en skön helg!
Kram patricia

Inspiration i vitt sa...

Hej Mia, tack för rara ord hos mig, jag blir så glad.
Ojoj vilken känslosam filmsnutt ojoj vad tårarna trillar på mig, jaa vi har mycket att vara glada för, snyft vad känslig jag är jämt.
Kram på dig/Ingela.

Ofelias Hus sa...

Jag ska hålla tummarna för att flickan klarar sig...att den inte är av den elakartade sorten...du får hålla oss underrättad...

Kram och ha en mysig helg med dina kära,
Anette

eennaaa sa...

Usch stackars lilla tjej och familj.
Hoppas verkligen att allt går bra.

Jag och min sambo har alltid en liten tacksamhets stund varje kväll där vi berättar för varann vad vi är tacksamma för, har gjort de i ca en månad nu och det är så skönt att börja se de små saker vi har att vara tacksamma över!!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade