tisdag 25 augusti 2009

*suck, suck, suck*

Ja annat än att sucka kan jag inte nu.. Och vad jag suckar åt?? Min vikt..
Jag har ju otroligt lätt för att gå upp i vikt och det fick jag ännu ett bevis på nu efter helgen.. I fredags ställde jag mig på vågen och hade då gått upp 1 hg sedan förra fredagen, inget jag klagade på för lite kladd hade det varit i veckan.. Men nu igår, exakt tre dygn efter förra vägningen, då hade jag gått upp 3 KG!!!! Hur kan man gå upp tre kg på tre dygn?? Visst har jag varit på kräftskiva i helgen men ändå..
Så nu MÅSTE jag ta tag i detta ordentligt, så här får det inte fortsätta.. Jag mår inte bra av att ha den stora volangen runt magen och det är därför jag vill minska i vikt och i centimetrar.. För min skull, inte för någon annans.. För att jag skall må bättre..
Igår och idag har det än så länge gått bra med matintaget så jag hoppas att det fortsätter på det viset nu..
I mitten av september skall jag ta mig ner till gymmet som finns i vår nya fina simhall här i Olofström.. Jag tar det då för jag skall köpa ett halvårskort och då varar det till mitten av mars.. Jag brukar inte vilja gå in och träna inomhus april till augusti så jag tyckte att det halvåret (sep-mars) är perfekt för mig..
Nu promenerar jag minst en halvtimme om dagen, oftast mer och det skall jag fortsätta med fast att jag skall gå på gym..
I natt jobbade jag ju första natten efter semestern... Det gick faktiskt jättebra.. Trodde jag skulle vara lite trött men jag lyckades hålla mig vaken utan problem och jag kunde sova hyfsat idag med så i natt lär det inte heller bli några problem att hålla sig vaken..
Jag jobbar två nätter nu sen skall jag vara ledig i fyra.. Sen blir det två tuffare veckor, jobbar bl.a två helger på raken sen..
Nu skall jag ta och göra en smoothie, te och bre ett par knäckemackor, sätta mig framför tv'n en stund innan det är dags att bege mig till jobbet igen..
Ha en bra kväll, natt och onsdag..
Kramar
Mia

8 kommentarer:

Nina sa...

Ja, jag vet hur det är. Jag går ju oxå upp så där lätt :S Men du... väg dig inte så ofta, för det kan ju vara andra orsaker än bara kräftskivan, du vet.. Min vikt kan oxå hoppa så där på ett par dagar, så det är bättre att hålla sig till en gång i veckan. Fast... det vet du ju redan juh :)

Vad duktig du är att promenera iaf, det försöker vi med, när vi har möjlighet. Lycka till nu, du kan ju, det vet vi! Heja dig!

Kram Nina!

Uttan sa...

Ja den där volangen som jag har i midjan har också blitt större tycker jag....men just nu orkar jag inte ta tag i det.
Tänk att det alltid ska behöva vara en jakt på kilon :(
Men sånt e livet!

Ha en bra jobb natt!
Kram!

Patricia sa...

Ja du den där vikten är ett gissel... jag har fortfarande inte vågat väga mig och tänker inte göra det förrän om en vecka drygt för då ska jag börja mitt nya liv...efter sonens födelsedag... =)

Jag köpte för några veckor sen, boken Renare kropp och själ med detox..av Nishan Joshi. Och där är en renande och giftutrensande 3 veckors kur som jag tänkt följa för det låter så rätt allt han skriver.

Det är ingen bantningskur utan går ut på att äta enligt den Ayurvediska livsstilen men det är en kur på 3 veckor som renar kroppen på alla gifter och elände vi bär kring på för att vi äter fel och det kan ju vara en kick att få en bra start ... =)

Jag tycker du är så duktig med dina promenader och allt så jag tycker det är konstigt du går upp i vikt...själv sitter jag ju på rumpan hela dagarna o går max 900 meter till jobbet enkel vända o då går det inte fort precis.. =)

Lycka till med kilona!
Kram Patricia

Ulla sa...

Hej Mia!
Här är det lika mörkt som hos dig och nu när det regnar så blir det än värre men snart så blir det vinter och mycket snö förhoppningsvis och då blir det lite bättre, ha,ha!

Hoppas allt är bra och tack för dina goa kommentarer i bloggen, mycket uppskattat!

Kramar
Ulla

Vita drömmar och choklad sa...

Hej mia!
Gjort några burklyktor än? :)
Dina lyktor på bilden är kanonfina, tänk om man kunde göra såna..
Kram Camilla

Anonym sa...

Kära du, kämpa på!
Det är super att du promenerar mycket.Jag har gått ner mycket genom att sätta en kilos vikter(viktband) på fötterna.
Testa det, går att köpa på stadium.
Kram Anna på anna inreder

Helena sa...

Nu kommer ju vardagen in igen med jobb osv, kanske lättare att klara vikten när de inte är en massa kalas och skivor!
Jag önskar dig lycka till med att komma dit du vill och trivas med dig själv!
Du kankse kan fokusera lite mera på allt du har som gör dig lycklig, som ett fint hem o en go familj, jobb och pengar så du kan få mat på bordet o ett fint tak över huvudet!
=)
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Mia. Du kanske har fel på vågen.. Men det brukar vara attans svårt att börja tappa kilo. Det är som kroppen vägrar släppa ifrån sig vikt! Men ge inte upp, du har bra inställning tycker jag. Ha nu en fin torsdag och helg.
Goa kramen
AnnaMaria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade