tisdag 18 augusti 2009

Onsdag i morron och skoldags..

Ja för mig är det ju då inte skoldags i morron men för de fyra barnen/ungdomarna är det.. De börjar nu i femman, sjuan, nian och andra året på gymnasiet.. Mina de två äldsta.. Den som är mest nervös idag och säkert inte sover så mycket är sambons äldsta som börjar sjuan och där med på ny skola.. Spännande!! Tror det är lite skräckblandad förtjusning av att börja på ny skola och få nya klasskamrater, att åter igen bli yngst på skolan..
Jag tycker inte lika som barnen, de hade velat ha lov lite till, utan jag tycker det skall bli skönt att de börjar skolan nu och de kommer in i bra rutiner igen för det blir ju gärna lite slappt på loven..
Idag har jag varit i Kyrkhult, min hemby som ligger 1 mil från Olofström där jag bor nu.. Jag har varit där och lämnat sonens cykel hos cykelhandlaren Janne där.. Han hade punka på båda däcken.. När jag ändå var i Kyrkhult så passade jag på att gå en runda som vi "infödingar" kallar för bingorundan.. När jag växte upp i Kyrkhult så fanns det en runda med bingobrickor man kunde gå var söndag och det var den rundan jag gick idag, tog 38 minuter, trodde det skulle ta längre tid.. Man går bingorundor på söndagar än i dag i Kyrkhult men idag är det en annan sträcka..
Under rundan så tog jag bilden här ovan.. Tyckte den lilla ekan låg så vackert vid Södersjöns strand..

Denna bilden på ljung tog jag med.. Nu är det ju snart höst och ljung tycker jag tillhör höstblomsterna.. Vacker och helst när den växer fritt i skog och mark..

Jag var inom mina föräldrar en kort stund med för att prata lite med dem och då tog jag bilder på fjärilar de hade i sin fjärilsbuske.. De är så fina, både buskarna och fjärilarna..

I morgon skall jag köra ett par av barnen till skolan och sedan skall jag köra till min gamla mormor och hälsa på henne.. Hon är 88 år men superpigg.. Hon stiger upp 4 var morron och ofta så ställer hon sig och bakar då.. Jag skall skjutsa henne till en affär i morgon, hon ville passa på att få skjuts när jag ändå var i stan..

Nu skall jag försöka locka ungdomarna här in i sina rum så att de lägger sig i vettig tid..

Ha en bra natt och en härlig onsdag..

Kram

Mia

7 kommentarer:

Uttan sa...

Så fina bilder.Tycker det låter kul med Bingorundan.
Så kul att Din Mormor får vara så pigg.
Ha en trevlig dag med Henne!
Kram!

Nettan sa...

då blir det en lugn dag i ensamhet för nattarbetaren... hur skall du förgylla din dag???;-)kram

Nina sa...

Ja... Vardagen och skolstarten är skön :) Fast jag har ju mina skäl så jag förstår ju att alla inte håller med. Sommarlovet var härligare när man själv gick i skolan..

Fina bilder i vanlig ordning! Den på ekan var jättefin! Ja, dom andra med, förstås...

Önskar dig en fin dag!
Kram Nina!
P.S. Tack för dina alltid så rara kommentarer i min blogg! Jag blir så glad ska du veta!

Anonym sa...

Denna vackra blogg är underbar att kika in på och alla dina fina foton. Ekan skulle kunna bli en fin tavla Mia!
Härligt att du hjälper lilla mormor, vi ska vara rädda om våra gamla släktingar. Jag har varit och hälsat på min farmor i somma 92-år och helt klar i huvet men fått en stroke så ena foten släpar och hon är mest arg för att hon inte kan gå lika fort och långt som förr!

Ha det gott kära Mia!

Kram Maritha Qvist

Romantiska Hem sa...

Åh ja, jag kommer ihåg hur det kan kännas. Känner nästan lite så där skräckblandad förtjustning om att gå tillbax till universitetet nästa vecka. Kram Petra

plingan sa...

Ja, vi har försökt vända tillbaka dygnet men det har väl gått si så där... Får se hur det går imorgonbitti.
Hoppas du får en skön onsdag!
Kram Pernilla

Vitt o Vältummat sa...

Så fina bilder du tar! Den med ekan! Bingo!!:-)
Kram/Åsa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade