lördag 29 augusti 2009

IKEA och vin...

Innan jag börjar med dagens händelser så får jag ju berätta att jag ljög i förra inlägget.. Förlåt!! Jag hamnade aldrig i soffan med min tidning utan jag gick hem till Pia, en kompis, och drack ett glas vin.. :-D
Igår hade jag vägdag och jag får nog säga att jag är rätt nöjd.. Jag hade gått upp 7 hg sedan förra fredagen men eftersom jag gick upp drygt 3 kg över förra helgen så har jag alltså gått ner 2,3 kg från måndag till fredag.. Nu skall jag ju försöka bättra på det till nästa fredag.. Just nu ser det inte så bra ut för jag sitter här med ett glas vin och godis.. Men på lördagar så unnar jag mig alltid lite snask och det skall jag fortsätta med, så det så ;-)
På förmiddagen idag så tog vi bilen och körde de fem milen till Älmhult.. Stannade bara till i Vilshult för att lämna en ugnsform till min kompis Anna som vi lånat till vår kräftskiva.. Vad vi gjorde i Älmhult?? Var på IKEA förstås ;-) En så himla kul affär tycker jag, sambon är inte lika begeistrad i det som jag, men han var rätt lugn idag ;-)
Vi åt där oxå, jag tog en god laxsallad..
Vi handlade inte jättemycket men en del blev det.. Bl.a köpte jag flaskan på bilden här över.. Det är egentligen en vas men jag tyckte den skulle passa utmärkt som vinflaska.. Vi har ju ofta bag in box här hemma och när man har vänner hemma så är det ju lite roligare att hälla upp det på en fin flaska och ställa fram och denna tyckte jag var fin, vi köpte två stycken.. Rosa blev det för jag tyckte de var vackrast.. Var ju tvungen att testa när vi åt middag ;-)

Vi köpte en grön ryamatta med.. Har en likadan svart men kände att jag vill ha lite färg istället.. Hade tänkt en röd men gillade inte den röda färgen på dem.. Nya kuddar till soffan som matchade mattan.. Jag höll i två gröna skärmar men tänkte ta dem när jag gick tillbaka men glömde det då såklart.. Typiskt mig.. Men en anledning till att åka tillbaka en dag ;-)

Vi kollade på en tv-bänk med men bestämde att vi tar det en annan gång vi är uppe, vi behöver en iaf för den vi har är superful och alldeles för bred nu när vi köpt platt-tv.. En lampa till hallen inhandlades med, ramar till två av barnen, kuddar till två av dem och så en "datorbräda" till min dotter.. När hon har sin laptop i sängen och gärna på täclet så har det hänt flera gånger att datorn har överhettats och stängts av, så nu köpte vi en typ av kudde med en bricka på ovansidan som man har laptoppen på.. Jag använder den just nu i mitt knä.. Kanonbra!! En vägghylla till sonen blev det med och så några blockljus, det var nog det mesta, ngt lite annat smått blev det med...

Så här blev det i vardagsrummet.. Som sagt så hade jag velat ha gröna skärmar till lamporna med, men rätt nöjd är jag att det kommit lite färg i vardagsrummet så det inte bara är svart och vitt.. Ja och så en brun nyans på väggarna, skulle vilja ha en annan färg samtidigt som jag ändå trivs med färgen.. Svårt att göra om med så listen i taket är en gammal list som någon har dekormålat med samma färg som tapeten i botten.. Får tänka på det ett tag..

Innan vi körde hem så körde vi inom Hökön där Patricks morbror bor.. Nu var det bara hans fru hemma men det gjorde ju inget, vi var inom och fikade.. Det var kul att se henne, det var ett tag sedan.. Sist vi träffades hade hon precis varit och opererat sin matsäck (minns inte vad op heter men en sån när man är överviktig) och nu kände vi knappt igen henne.. Hon hade blivit så smal och fin och hon trivdes verkligen..

Nu skall jag driska klart mitt vin, äta några få godisbitar till och umgås med älskade sambon.. Så ha nu en bra lördagskväll...

Kram

Mia

10 kommentarer:

Nina sa...

Men sa jag inte det?!! Att du inte ska väga dig mer än en gång i veckan! :) Bravo!!
Jättefin "vas" den passar verkligen som flaska!
Kramen från Nina!

Berit sa...

Det blev ju jättebra Mia. Lite färg gör susen :) Har själv kollat på vaserna. De finns ju i olika färger och jag tycker också de är snygga. Men de funkar ju som vinkaraff också. Ha en bra kväll!

/kram Berit

Inspiration i vitt sa...

Ja inte går man tomhänt ut från Ikea, alltid lite bra och ha sker som följer med. Och tänk vad kul det är att packa upp och göra fint när man kommer hem. Ha en underbar kväll och njut riktigt mycket av ditt vin kram/Ingela.

nettan sa...

DET FINNS JÄTTE FINA KORKAR PÅ EN AFFÄR SOM HETER TIGER SOM PASSAR DEN "VASEN"..
LÅTER SOM OM NI HAFT EN BRA DAG.. JAG HAR STÄDAT OCH 7568 STEG PÅ ATT BARA STÄDA.. KAN MAN KNAPPT TRO..KRAM n

Uttan sa...

Ja IKEA är alltid lika roligt att besöka.Man lite nytt som har bra priser.
Fint med lite färg.Det gör en gla!
Ja vi har börjat "hålla igen" lite vi också.
Har skrivit in oss på Cambridge och byter ut lite mål mat mot soppan de har.
Mannen får ta det lite lugnare eftersom han har ett jobb att sköta jag byter ut lite mer mål mat.
Det värsta är att jag håller på att bli galen eftersom jag inte äter "kriskakor" heller.
Det var mitt störta problem.Kaffebröd och ostriskakor och + att jag ju inte kan motionera.
Men det ordnar sig nog nu....Hoppas kan man ju iallafall :)

Sköt om Dej!
Kram!

eennaaa sa...

Skönt att unna sig lite gott då o då!
Duktig du är.
Vasen är väldigt fin, det gröna passade ju perfekt och dator brädan har ja me, så skitbra är den.
Och du har rätt, vissa tycker det är gnäll och andra tycker det är ventilation.
Tur att vi har yttrandefrihet och skönt att du känner dig peppad av de andra me.
Vi är ju överens i att man får skriva vad man vill för andra är ju inte tvingade att läsa!
=)
Men de var inte din blogg jag tänkte på när jag skrev om gnäll!!
=)
Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var mycket bra ni köpte på Ikea. Jag gillar den där rosa flaskan, har sett den på bild men glömt och titta efter den. Vi har ju fått Ikea i Karlstad också nu, äntligen. Och visst ska du unna dig lite godis på lördagar.
Kramar
AnnaMaria

Patricia sa...

Kul med IKEA-tripp..det gillar jag med, man hittar alltid en massa "bra-ha-saker" där, och billigt blir det ju oftast med..och sånt gillar jag.. =)

Jag har med en sån flaska som du köpt, som dekor i ett fönster...men smart att ha som vinkaraff för jag köper ju med nästan alltid "Bag-in-box"... =)

Fint blev det i alla all i vardagsrummet!
Kram Patricia

Helena sa...

Hej! IKEA är ju alltid lika kul, jag brukar säga att det kostar ungefär 500kr bara att gå in på IKEA, man hittar alltid massa bra och billiga saker som tillslut inte blir så billigt i alla fall. Vasen vart jättefin som vinflaska! Kram Helena

Annas skattkammare sa...

Hej! Kul med Ikea-besök! Fin vin-flaska!
Ha det gott!
Kram /Anna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade