torsdag 13 augusti 2009

Bloggstrul och KorkMia..

Igår när jag satt i stearinljusskenet och skulle skriva gårdagens blogg så ville den inte spara det jag skrev så jag tänkte att jag startar om bloggen så kanske det funkar.. Men icke, då gick det inte att logga in igen.. Sur och lite arg blev jag och efter många försök utan att lyckas så slog jag ihop datorn och tog tag i min bok och gick till sängs istället..
Idag funkar det igen som tur är.. Säkert någon uppdatering de höll på med igår eller så var det något annat fel..
I gårdagens blogg skulle jag berätta om hur korkad jag var.. Jag skulle baka det sista brödet till kräftskivan och det gick jättebra.. Det jäste som det skulle och jag slängde in det i ugnen, satte tiden på äggklockan och sedan gick jag ner i källaren för att måla det sista på toadörren och lite på skåpet och så målade jag dörrfodret där dörren skall sitta.. Brödet skall vara inne i 50 minuter och efter 40 gick jag och kollade till det, då var det jättebrunt, så skall det inte se ut.. Det skall knappt vara någon färg på det.. Kollade på ugnsärmen och ser att jag har satt ugnen på över 225 grader och det skall vara 175.. SUCK!!! Så jag tog ut det, man kunde döda någon med det så hårt var det.. Slängde det och körde ner till Maxi för att köpa en jäst och en burk soltorkade tomater och sedan hem och baka igen.. Denna gång lyckades det..
Nu i eftermiddag har jag varit och gått en runda på 50 minuter, jag tog kameran med mig.. Och vilken tur jag gjorde det.. För ut ur skogen så flög det en rovfågel som flög in till ett träd som var synligt, där satt den en stund innan den tyckte jag blev för närgången.. Men ett par bilder fick jag i alla fall.. Jag vet inte vad det är för sort, vet bara att det inte är en Glada för det är nog den enda rovfågel jag kan.. Men jag tycker att rovfåglar är vackra och helst när de flyger..
Tog även kort på analkande hösten.. Rönnbär är ju höstigt tycker jag.. Jag skall plocka lite smågrenar av rönnbärsträd och lägga på borden på lördag när vi skall ha fest tänkte jag.. Tycker att rönnbär är vackra med en vacker färg.. Jag gick en promenad igår för att leta rönnträd, de finaste står i trädgårdar och dit in kan jag ju inte går och plocka, men så idag hittade jag et par träd som inte står privat så dem skall jag ta några smågrenar ifrån på lördag förmiddag..

När jag kom hem från promenaden idag så tog jag mig i kragen och satte de två kryssbollar jag köpte på EKO i tisdags.. Slängde ut de fula sommarblommor jag haft i min balja och satte kryssen där i istället.. När de blommar fullt ut blir det nog vackert..

Resten av dagen idag skall jag nog ta det lugnt.. Kanske ta en promenad till för det är härligt väder ute.. Blåser lite men solen tittar fram mellan molnen.. Jag skall också sy en kant på en gardin jag skall hänga i sonens rum.. Köpte panelgardiner för 60 kr på EKO, svarta med vita stjärnor på, passar i hans rum.. Han skall ha den ena längden bara, den skall få bli en rak kappa.. Han vill inte ha längder i sitt rum och då slipper han, det är ju han som skall trivas där inne.. I morron kommer han för övrigt hem igen från tjejen i Oxelösund.. Eller han kommer inte hit utan åker till sin pappa men han kommer iaf tillbaka till Blekinge.. Han skulle nog komma till kräftskivan på lördag så då får jag äntligen träffa honom igen och dottern med för hon och en kompis kommer till oss då med..

Hoppas solen skiner hos er, antingen ute eller i hjärtat, eller både och..

Kram

Mia

13 kommentarer:

Nina sa...

Det var då för väl att bloggen funkade idag igen!

Låter fint med rönnbär på borden. Påminner mig om en dukning vi hade till ett föräldramöte en gång, när jag jobbade på dagis. Blev jättefint :)

Jag gillar oxå rovfåglar, dom är så mäktiga. Men jag vet inga sorter..

Ha nu en skön kväll och njut av solen!
Här skiner den i sinnet iaf :)
Kram Nina!

Sussi Fagerholm sa...

Du har en så fin blogg!
Det är lungt att du inte kommer med i klubben., lycka till och kämpa på.
Sussi

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Idag har jag fuskat, blev ingen promenad. Men jag har städat och putsat fönster, det kan nog räknas lite. Men det är svårt och låta bli allt gott. Maken tittade på fågeln, det kan vara en sparvhök, han är inte säker. Rönnbär på festbordet blir ju jättefint, så enkelt, gratis, och så fint. Ditt bröd ser gott ut också.
Ha en bra kväll
Kramar AnnaMaria

nettan sa...

tur att det finns FB annars hadehag fått misa abstinens...:-)
hu vad du är flitig med dina promenader... på mån börjar mitt alvar...
kram

nettan sa...

nu kan jag inte ens stava.. mia abstinens skall det vara

Berit sa...

Tjena Mia!
Har du inte reflekterat över att brodern o svägerskan har ett stort rönnbärsträd med granna rönnbär? Vi har en hel hop grenar som vi ändå kommer att såga av till hösten så där kan du nog få ihop till en dukning. /kram Berit

Moonrose/ Vonneli sa...

Vackra bilder, Kram Yvonne

Uttan sa...

Man blir inte glad när det inte fungerar på nätet.Det bara SKA funka!!!!
Ja du det där med brödet,,,svärfar bakade en gång ett bröd som han skivade upp i bandsågen ;)
Så fina bilder och i morgon ska jag köpa "kryss" och sätta ut för nu känns det höst!

Synd att Du missade nattens skådespel.

En God Natt och Trevlig Fredag!
Kramar!

Interiörboden sa...

Hej!

Åhh, en sån fin blogg du hade!
Jätte mysig verkligen!!! :)

Och vad gott såg inte brödet ut?!! :)
Mmmm :)

Jag ska sätta mig och äta kräfter nu ja :)
Mitt i natten, men jag tittade på Sommar med Ernst och då åt han kräfter....så det var ju bara att åka till affären och köpa :)
Så nu ligger de på upptining.....
Ja, sån är jag :)
hihi!!!

Ha en bra kväll!
Kram Sandra

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Vist är det trist när bloggen trasslar...händer allt för ofta tycker jag!!!
samma med bakning...så besviken man blir när man stått o kämpat o det blir fel!

Go Kväll!!

~~♥ Kramelikram Millan♥~~

Unknown sa...

Usch jag avskyr när bloggen krånglar det tycker jag dessutom att den (iallafall min) gör rätt ofta. Phu, det tekniska vill man ju bara ska fungera. Tack för din kommentar om vår bok, den värmde. Kram Petra

LOPPISLIV sa...

Hej Mia! Jodå jag gjorde allt lite fynd på loppiset, visar lite i nya inlägget. Du då???

Det där brödet du bakade såg ju himla gott ut, jag tog och skrev av receptet på det, det måste jag testa. Och skåpet ser ut att bli superfint när den vita färgen kom på. Tänk vad lite färg kan göra. Ha en fin helg. Idag lyser solen på oss, gött. Kram Paula

Malin Järnbo sa...

Vilken fin blogg du har!! Jag har lagt en länk till den från vår blogg, hoppas att det är OK... Ha en trevlig fest på lördag, brödet såg supergott ut!! Kram Mulle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade