söndag 22 januari 2012

Jag lever!!!

Jag tror ju att ni alla undrar just det, om jag lever.. För visst är jag saknad?? ;) Ha ha..
I torsdags var senast jag skrev så jag får göra en liten sammanfattning om vad som hänt sedan dess..
I fredags var jag ju i studion och fotograferade tre härliga syskon på 11 år, 7 år och 8 månader.. Och jag hade tur i oturen när jag skulle plåta dem.. När jag skulle hämta nyckeln till studion så hade den personen som haft den dagen innan inte lämnat tillbaka den, lite smått irriterad blev jag allt.. Men jag fick tag på en från Karlshamns fotoklubb (de som äger studion) och efter lite turer fram och tillbaka så bestämde vi att han skulle möta upp mig med en nyckel.. När vi stod där och pratade så nämnde ju jag att jag inte är så haj på lamporna och blixtarna i studion och då erbjöd han sig att hjälpa mig.. Så jäkla bra med hjälp av någon som kan sin sak.. Och bilderna blev jag nöjd med, hoppas föräldrarna till barnen med blir nöjda.. Visar ingen bild på barnen förrän de har fått bilderna så ni får hålla tillgodo med en ego-bild på mig.. Jag var ju tvungen att testa så det skulle bli bra med skuggor och så innan de kom..
Efter plåtningen for jag till min mormor och hämtade katten Pelle.. Det har faktiskt gått över förväntan.. Han var jätteförsiktig och rädd här i fredagskväll och satt mest under vår säng.. Gusten och Sassi har full koll på honom och jamar och fräser lite men är ändå lugna.. Igår fick Pelle duscha, det gillade han INTE.. Han gillar inte att åka bil och dreglar så vansinnigt mycket, och av det så luktade han apa så därför fick han duscha.. Igår var han framme lite mer och i natt sov han inne hos Amanda det är ju hennes katt.. Idag har han visat sig ännu mer och vill gärna kela.. Men han vill gärna vässa klor på ställen där man inte skall så en blomflaska har fått åka fram så nu blir han lite blöt var gång vi kommer på honom..
Igår var det dags för nästa fotouppdrag av en liten söt 6 månaders bebis, samma bebis som jag plåtade när hon var nyfödd, ni kanske mins bebisen i pappans hand och i en sockerlåda.. Tyvärr fick vi vara inne och jag har ju inte så bra ljussättningsutrustning så bilderna blev ju inte så bra som jag ville.. Önskar mig verkligen att jag snart kan köpa lite studioblixtar och lampor
Igår var det oxå kalas för min brorsson och min svägerska.. Där blev vi bjudna på god mat och dryck..
Idag startade jag dagen med ett skivstångspass med intervall.. Fyyyy så jobbigt men fyyyy så härligt.. Det kommer att göras fler söndagar..


Jag har fått frågan vad för objektiv jag har så det tänkte jag ge svar på..
Kameran jag har är en Canon EOS 7D, till den har jag ett Canon EF-S 18-200/3,5-5,6 IS, det är ett hyfsat objektiv.. Jag köpte det med tanke på att jag plåtar en hel del artister på scen och för att då slippa byta objektiv när jag tex behöver komma "närmre" så tog jag detta, hade då inte råd att köpa två dyrare objektiv heller.. 
Jag har oxå ett fast Canon 50 mm F1.8.. Ett perfekt ljusstark objektiv som är perfekt till tex porträtt.. Ett mycket bra objektiv som alla borde ha i sin kameraväska, och dessutom billigt..
Jag har också en blixt, Canon Speedlite 430 EXII, en bra blixt som är hyfsat billig..
Jag vill köpa ett till objektiv, ett 24-105 är tanken.. Jag skulle också vilja ha en kamera till och så en massa annat.. Jag har ju min första digitala systemkamera kvar med, en Pentax K-m, som är en jättebra nybörjarkamera.. Bara att inse att jag inte har den billigaste hobbyn men lätt den roligaste i mitt tycke =)


Nu blev detta långt men jag hoppas ni stannat kvar..
Njut nu de sista timmarna av söndagen och ha en fin start på nya veckan..


Kram Mia

10 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vad skoj med fotouppdrag! kram Mia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag läste hela inlägget med stort intresse;-) Tack för att du ville dela med dig av vad du har för objektiv. Jag är så sugen på att köpa ett par objektiv till, men vilka pengar en del kostar. Det gäller ju också att få rätt objektiv till vad man gillar att fota=)

Dina fotouppdrag gick säkert jättebra båda två!

Ha en fin kväll!
Kram,
Regina

Källeboda lantliv sa...

Hej .. Hoppas dina bilder blev bra ! Du har hunnit med mycket i helgen .. Kramar Jeanette. Kallebodalantliv

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Jätte snygga kort :0)
Hoppas lilla Pelle finner sig tillrätta snart.
Trevlig kväll på dig med!
Kram Milla

Lilla Brödhult sa...

Jag tror nog att dina bilder blev riktigt fina för du är en så duktig fotograf!
Vad skönt att det gick bra med Pelle,,
Ha det så gott kram Helene

Ett Vitare Hem sa...

Så kul med fotouppdragen!!!
Ha en riktigt fin måndag!
Kram/Lena

Patricia sa...

Nu är du ju inte ensam om att inte titta in här så ofta, så jag kan ju inte säga att jag saknat dig för jag har ju inte heller varit aktiv bloggare på flera dagar .. hi hi. Och så "ses" vi ju på fejjan stup i ett och halv två så jag hinner ju inte sakna dig då .. ; )

Ha det bäst!
Kram Patrcia

Pierre sa...

Fina bilder med bra stuns och kontrast. Övertygad om att plåtningen gick strålande. Ha en fin dag!

Mamma Z sa...

sÄKERLIGEN VAR DET MENAT ATT DET SKULLE STRULA MED NYCKELN..FÖR ANNARS HADE DU INTE FÅTT LITE HJÄLP PÅ TRAVEN MED LAMPORNA :-)

oJ CAPS LOCK PÅ..sorry..
Ja du..jag har en fin och skitdyr Nikon som jag köpte för snart 20 år sedan..objektiv som kostade skjortan och köpte jätte många filter som jag exprimenterade med.. ( minns att allt DÅ gick på runt tio tusen.. ) och nu ligger de bara där i fotoväskan..att ta med negativ är ju helt ute nu..suck..

Kramen

Annika N sa...

Ja tänk om man hade en massa pengar..Oj ! vad man skulle handlat då :-) Kram Annika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade