lördag 14 januari 2012

Boktips..

Lördag.. Men det känns som söndag, och det är ju synd att det inte är det för då hade jag ju bara haft en natt kvar att jobba, men nu är det två och det skall säkert gå bra det med..
Idag tänkte jag ge er ett boktips eller faktiskt tre boktips..
Börjar med dessa två kanonbra böcker för dig som vill lära dig mer om Photoshop.. De är skrivna för PS CS5 båda två men den som hete Photoshop-recept kan användas till andra med och det kan säkert den andra boken med skulle jag tro..
Ps-recept fick jag hem nu i veckan och ha bara ögnat igenom den och den verkar jättebra, det är Moderskeppet som gett ut den men den finns ju tex på Adlibris med.. Den andra som Scott Kelby skrivit har jag haft ett tag och haft mycket nytta av.. Så har du PS och vill lära mer så rekomenderar jag dessa skarpt.. Enkelt och sakligt skrivna..
Nästa boktips är något helt annat.. Denna bok, Omsorg utan våld av Elisabeth Rådberg, låg på jobbet och jag började läsa och blev fast.. Den handlar om Konsten att möta människor med Autism.. Eliabeth har två söner som bl.a har diagnosen Autism.. Hon börjar boken med att skriva om sina två söner och hur illa bemött och hur illa det kan gå när personer som inte vet hur man bemöter personer med autism ändå jobbar med detta.. Man blir så arg och tycker så synd om lilla killen och resten av familjen.. Så här står det bl.a på baksidan av boken: "Omsorg utan våld är såväl en personlig skildring av ett lidande och en kamp, som en faktabok om hur man kan ge barn med autistiska diagnoser en både värdig, medmänsklig och empatisk omsorg. En omsorg utan det våld hennes egna barn utsatts för."
Detta är en bok som alla borde läsa så man kan få en förståelse för det där barnet man kanske mött i affären som verkar vara ouppfostrat tex..
Dagen idag har varit kort eftersom jag sovit fram till 14.30, men jag har hunnit gå en promenad på 55 minuter i det otroligt härliga vädret jag vaknade till och innan det blev mörkt med.. Härligt att det är ljusare längre nu.. Gardiner upphängda i sovrummet med, ett rum i taget blir fråntaget julen nu..
Soffan blir min kompis fram till jag skall cykla tillbaka till jobbet, börjar 20.45 och slutar 8.45..


Ha en fin kväll, natt och söndag..


Kram Mia

2 kommentarer:

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Låter som en härlig promenad du fick i det fina vädret. Var själv ute på en liten promenad i solen idag. Så skönt att få julen bortstädad, man får lust att ändra om lite hemma också tycker jag. Sakta men säkert.
Ha en jobbarhelg!
kram
nia

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

En fin jobbarhelg menar jag ju förstås.

kram
nina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade