fredag 8 april 2011

Blixtlek!!

Eftersom jag fick hem min kamerablixt igår så vill man ju leka lite med den.. Testade lite bilder på Amanda och hon på mig igår, och idag fick det bli Sassi som fick bli offer för min blixtlek.. Kan ju säga att jag var mer road än hon..
Så här blev några bilder..




Jag känner att jag inte får till bilderna så bra som jag vill, vet inte riktigt vad jag gör för fel.. Men det är inte kamerans fel så alltså är det mitt.. Måste kolla upp vad det är som gör att jag tex många gånger inte får den skärpan jag vill ha..
Men blixten funkar bra iaf, nu skall jag leka fram hur jag tycker det är bäst att rikta den och så vill jag testa den ute och att ha den på ett stativ bredvid för att få blixten mer från sidan.. Leka är bra, det är då man lär sig..
Jag har ju fått lite fotouppdrag med och det är kul.. Detta har jag framför mig nu fram till i början av juni:
En annons/reklam fotografering, barnplåtning i studio, barnplåtning ute, tre konfirmationer och sex studenter.. Alla dessa har jag bestämda datum till men det är några barnfotograferingar till som lär komma.. KUL!!!!
Jag tar ju inte så mycket betalt eftersom jag känner att jag inte är så pass bra än att jag kan det.. Men jag är så glad att folk vågar anlita mig och gillar de bilder jag tagit för det är ju då jag kan utvecklas.. Ju mer bilder jag får ta ju bättre kan jag bli.. Jag är ju bara en glad amatör..

Sen i sommar lär ju kameran hänga med till Sweden Rock.. Jag har mailat en kille som är delägare till Sweden Rock Festival och har bl.a hand om fotograferna, hade ju gärna fått plåta åt dem, det hade varit så kul.. Men jag har inte fått något svar så det blir kanske inget.. Men jag kommer ju att jobba med annat där nere i så fall och kameran kommer ju att följa med så klart..
Men jag har fått fotopass till en annann mycket mindre festival, Helgeå festival.. Jag hade fotopass där förra året med och det var jättekul fast otroligt dåligt väder, hoppas det blir bättre i år..
Hade jag inte jobbat helger på mitt vanliga jobb så hade jag försökt få fotopass till fler festivaler och konserter, men jag måste ju jobba med och mina jobbhelger sammanfaller ofta med festivaler och konserter..

Nu har jag precis kört Patrick till Whiskeyprovning som whiskeyklubben han är med i har ikväll.. Amanda har åkt till sin kille i Ödåkra och Johannes har åkt till sin pappa så jag sitter här helt ensam, ganska skönt faktiskt.. Jag skall behålla min plats i soffan för att kolla på tv och sedan är det dags att ta cykeln i blåsten ner till jobbet.. Hoppas det blåser åt rätt håll ;-)

Önskar er alla en fin fredagskväll och en bra lördag..

10 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Vad kul med dina fotouppdrag! Jag köpte min blixt för ca tre år sedan och jag använder den aldrig tycker inte jag får till det, R som pluggat foto nu tre år på gymnasiet fotar heller aldrig med blixt, får helt enkelt inte till det ;o) fast jag borde kanske bråka mer med att få det att funka....
Ha en underbar helg!
Kram/Lena

petra sa...

Superfina bilder!!!!
trevlig helg

Nina sa...

Ja, och hoppas du slapp hagelstormen som vi hade..

Men vad roligt med alla fotouppdrag :) Du kommer nog snart gå från glad amatör till glad proffs!

När man köper en sån kamera som jag är ute efter, ingår det blixt då? Vet du vad en enklare blixt kostar annars? Jag måste ju veta hur mycket jag ska spara.. Jag hoppas ju på att kunna köpa en innan sommaren :)

Gissar att det finns en hel del inställningar på din kamera. Hoppas du snart kommer underfund med det du inte blir nöjd med. Fina foton bjuder du på iaf :)

Ha en skön helg!
Kram Nina!

Nyanser av vitt sa...

Vilken vacker katt. Tack söta rara för fina ord om mina ägg. Grattis till alla uppdrag. Så kul och jag är så glad för din skull.
Kram Agneta

Ingrid sa...

Att fota med blixt är knepigt, jag har också en ny till min men helst fotar jag utan. Men ska väl som du lära mig även med blixten vad det lider...

~Ingrid

the super ordinary sa...

Jättevackra bilder! på en underbar katt! Har med en bild på vår katt som jag funderat på att lägga ut, men det har inte blivit av.

Hoppas du fått sova gott idag..

♥Mia

LOPPISLIV sa...

Jättefina bilder Mia! Söt kisse. Igårkväll hade jag din bror och fru här på lite fredagsfika :-)) Ha en fin helg. Kraaam Paula

mig & alice sa...

Grattis Mia!!!
Jag förstår att du får uppdrag...och jag lovar...det kommer flera. För det är ju som du säger, ju mer man tränar dessto bättre blir det.

Heeelt otroligt vackra bilder du tagit i inlägget. Jag själv skulle inte ens försöka mig på att ta bilder med en blixt...huja hur de skulle se ut:-). Men det gäller ju att kunna lite av det där tekniska...och det kan INTE jag ;-).
Önskar dig en toppenhelg och vill passa på att tacka dig så hjärtligt för att du så ofta kommenterar hos mig fast jag är en "dålig" bloggvän. Jag vill bara att du ska veta att dina kommentarer gör mig glad :-).

Varma kramar till dig.
Melinda

Patricia sa...

Kan tänka mig att det inte är så lätt att få till det .. det är bara att leka vidare .. =)

Den översta bilden på Sassy gillar jag .. hennes färger kommer fram så bra på den.

Ha en fortsatt skön helg!
Kram Patricia

Roses & Angels sa...

Vad ska man säga. DU ÄR ju född till att fotografera. Kanon bra bilder och vilken snygg katt. =) Tack för kommentaren. Här är det många projekt på gång. Ha en fin kväll kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade