måndag 4 april 2011

Vårtecken..

Vilket väder vi har!!! Så himla skönt.. Idag kom det vädret de lovade till helgen, men vad gör det att det kom någon dag sent, bara det kom.. Vi har haft ca 15 grader och sol i stort sett hela dagen..


Efter att ha sovit extra länge så körde jag och hämtade min mor för hon ville ner till Olofström för att handla lite och då passade jag med på att handla till vårt tomma kylskåp..
När jag kom hem så fixade Patrick en mugg te till mig och så satte vi oss ute mot husväggen och det var riktigt varmt så jackan fick åka av.. När vi satt där så såg jag , för mig, årets första citronfjäril.. Jag sprang in och hämtade kameran men så klart var den borta när jag kom ut igen.. Det kom en till som jag jagade men den ville inte slå sig ner och den var något snabbare än mig så det blev ingen bild.. Men ett annat vårtecken såg vi inne i skogen.. På gymnasieskolan här i Olofström kan man gå program med inriktning orientering, och det var dessa elever som vi såg orientera.. Ett vårtecken om något här..


När vi var och handlade köpte jag hem en fin stor primula som nu pryder vårt köksfönster.. Ett vårtecken även det..


Ett annat vårtecken var att Patrick fixade ihop en grill vi köpte häromdagen.. Vi behövde en ny och nu hittade vi en som var stor nog till oss.. Den skall premiär "köras" på onsdag då Johannes har valt grillat till middag då han fyller år..


Nu i kväll har Patrick och jag varit ute på en drygt 50 minuters promenad.. Såååå skönt det var ute även nu i kväll..
Hoppas att vädret håller i sig nu så vi kan njuta flera dagar.. I natt skall jag jobba och så även i morgon natt.. På onsdag skall jag plåta en liten kille som blev en vecka igår, skall bli så kul..

Nu lite tv och något i magen innan det är dags för att cykla till jobbet.. Ha en fin fortsatt kväll en go natt och en härlig tisdag..

14 kommentarer:

Anna sa...

Nu är det äntilgen vååååår!!
Solen kom sent på em men så skönt, man blir extra glad på en gång.
Tänk om jag kunde få med mannen på en lång promenad :)
Kram

M a d a m e M o r e l l sa...

Jag blir lycklig varje gång jag ser en citronfjäril. Lyckliga du.
Kram Jessika

Angels & Roses sa...

Visst är det väl härligt. NU känns vår värmen. Här blåser det dock. Mindre kul. Önskar dig en fin kväll kram

Kraxpelax sa...

när lammen tystnar

Brutal konfrontation!

Medelklassen till rakning...

Patricia sa...

Här var det mulet hela dagen, men så vid 15-tiden kom solen äntligen .. så då tog vi en liten hojtur .. ett riktigt vårtecken .. =)

Åh citronfjärilar som är så fina, synd du inte fick den på bild.. =)

Det var en redig grill ni hittat, bra att ha när man är många .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Källeboda lantliv sa...

ja nu kan vi äntligen luta oss tillbaka å njuta ..visst är det gott ! den bästa tiden som kommer ...ja grillning är det snart dags för ..m.mm.mums! ..kram jeanette.kallebodalaantliv.p.s ..ha en bra jobba kväll ..kram .

Joanna sa...

svar: Jätte kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu uttagen så går in och kolla om det är du, om det inte är det så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
Ett tips följ mig på bloglovin eller blogken om du inte redan gör det så ser du direkt när nya tävlingar kommer upp:)
kram

godastunder-tokigaidéer sa...

Ja detta underbara väder, skönt att det äntligen har vänt och man känner att det börjar bli lite gå i en igen...

Kram anna

Uttan sa...

Men ny grill :) vilket bra Vårtecken. Här har vi inte riktigt lust med någon grillning än. Vi kan fortfarande inte ta oss ut till baksidan genom altandörren eftersom det är så pass mycket snö kvar där.
Men det sjunker undan för varje dag sååå härligt, det är väl synd att säga men jag vill ha lite regn för oj vad det tog bra på snön då.

Sån härlig tid det är nu man blir lite gladare.

Kram!

Ett Vitare Hem sa...

Här tittade solen bara fram en liten stund igår kväll och idag är det grått igen önskar verkligen att solen och mer värme kunde komma nu för fortfarande finns snö kvar här.....
Ha en riktigt fin tisdag!
Kram/Lena

Annelie L sa...

Vi hade lite sol igår och en blå himmel med små lätta moln under en stund, sen mörknade molnen och regnet kom, så även idag, tyvärr. Men det är säkert bara vårregn och det är bra för växtligheten. Citronfjärilar, tillhör favoriten, hoppas den sätter sig och fastnar på bild nästa gång den visar sig.
Ha det gott / kram Annelie

Hanna sa...

Gekås förstås, de har allt.
kram
Hanna

Ingrid sa...

Här har det också varit fint i dag, men jag hörde att vi skulle få snö igen. HUA, det kan jag verkligen vara utan...

~Ingrid

Helan sa...

Heeij.. jo, visst är de härligt nu då man kan jaga solen lite.. bara man hinner få den på bild. Jag har inte haft riktigt orken att söka vårtecken än, men solen har verkligen lyst några dagar nu, även här uppe hos oss..såå skönt.
Idag var de t om ute i t-shirts på stan..uuuusch, inte än, nog var de varmt, men det är ju verkligen nu man blir sjuk..huvva.

Japp, allt är bra här, å bloggen den får lida lite nu, jag vill gärna skriva, men saknar fantasi. När jag väl funnit nåt å skriva, så saknas nån bild eller så, då blir de bara pannkaka..=)
Men de blir väl snart, hoppas jag..

Hoppas du jobbar lugnt å har de bra, sköt om dej, kraaam Helén.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggintresserade